Friday, June 10, 2011

kisah semalam...

memula ingat tak nak share kat blog ni.. tak ada lah apa sangat.. tapi rasa nya tak ada salahnya berkongsi peristiwa ni pun.. ..saja nak dengan apa pendapat rakan blog... kisahnya semalam.. masa lalu di hiway mahameru masa nak balik kerja.. terpandang kat kereta sebelah.. ada sorang gadis melayu drive sensorang pakai baju kurung... muda .. cantik tapi tidak bertudung...

itu bukan isu.... bila zino lalu sebelah dia kelihatan dia sedang memegang sesuatu di tangan sambil drive... dengan cermin kereta di turunkan jelas kelihatan rupanya dia sedang memegang rokok... sesekali nampak dia menyedut rokok yg di tangan.. alahai... trend orang bandar macam tu ke.. dah beberapa kali sebenarnya zino jumpa peristiwa macam ni gadis menghisap rokok... biasa nya jumpa tu bangsa asing... tapi bila ternampak gadis melayu berbaju kurung... rasa macam tak berapa pekenan di hati...

apa pendapat anda...???

8 comments:

MulutPayau said...

Assalamualaikum Zino..
Saya mmng tak suka orang yg hisap rokok...tak kisahlah lelaki ke prmpuan..Tapi kalau orang prmpuan, lagi ler tak suka..nmpak tak sesuai sngat..samalah tu..tak berkenan di hati..

azieazah said...

Persoalan lain:

adakah bila gadis Melayu tu berbaju ala ala Paris Hilton, kita tidak lagi melihat kecanggungan dan ketidakselesaan itu, lalu melihat merokok sebagai sesuatu yang boleh dimaafkan?

baju kurung jadi mangsa, kan?


Aku Teringin Nak Join Rewang...

Acik Erna said...

betul ke gadis melayu?he..he ..tak semestinya bila berbaju kurung gadis melayu..
sajo yo tu..sebonar e..memang se pun tak suko nengok e..macam tak sopan lansung raso e..

zino said...

MP
samo la den tak pekenan tengok..

zino said...

azie
nanti den menantu den panggil tolong rewang hehe

zino said...

erna
kalu tak silap den pandang gadis melayu la... kalau gadis siap den tak tau la hehe

chekgu BaniHassim said...

hmmm, sy pon rse tak manis org perempuan ni merokok.
sbb entah la, maaf ckp sbb kalau perempuan ni merokok, nmpk mcm s*ndal sgt...entah laa...

Zareda Norman said...

bagi zar ler, tak kiralah dia bertudung, pakai strip, pakai skirt hatta pakai baju tak cukup kain pun.. amtlah tak manis wanita merokok.. sangat sangat..

wanita nilahir dengan sifat penuh lemah lembut so amatlah tak sesuai merokok ni selain ia pu merosakkan kesihatan.. nak ikut trend pun biarlah sesuatu yg sihat..