Thursday, January 19, 2017

Folding bike..

PREVIEW KHAS

Firstime kayuh folding bike.. memula rasa kekok handle bergoyang mcm budak baru belajar hehe.. selepas beberapa ketika baru stabil... beberapa kali berenti adjust ketinggian tempat duduk.

kayuhan lancar.. pertukaran gear pun lancar.. apa tak nya sistem gear pun bagus. ada 8 gear.. bila mendaki pun steady je.. yg kayuh kena steady juga la.. guna gear sampai maximum. bila menurun bukit sistem brake lulus dan tidak mengecewakan .. mencengkam melekat hehe. kayuhan keliling tasik juga berjalan lancar..

Tempat pemegang tu pun nampak sesuai je cantik je bila tangan landing kat situ.. macam ada tempat tangan berehat.. nak tukar gear pun mudah sentuh sikit gear dah bertukar.. loceng pun ada tu.. bunyi pun nyaring utk maklum rider depan yg selow hehe..

Nak lipat mudah nak buka lipatan pun mudah.. cantik je bila di lipat dan ada beg kalau nak bawa kemana2.. folding ni akan selalu ada dalam kereta utk di bawa kemana2 .. dan kayuh bila bila masa.. saya beli ni khas utk mem.. harga lebih sikit dari basikal yg saya guna tu hehe

harga mampu milik... kepada yg nak berjinak dengan folded bike ini adalah pilihan nya..





lama dah berhajat nak beli.. duit tabung asyik short je baru lah ada sedikit rezeki tambahan 
utk beli Folding bike ni. alhamdulilah.


nampak je kecil tapi dia nampak lagi gah.. 
harga pun dia yg menang hehe


dah beberapa hari beli baru hari ni dapat test... 
terus ajar dia naik bukit.. tak ada lah tinggi sangat ..kalau rider dia kata ala busut je hehe


handsome juga kan hehe


Handle dia tu macam best je bila letak tangan.. 
ada tempat rest tangan.. loceng pun ada


nak tukar gear pun mudah semua mudah capai.. 
klik klik je


sistem gear yg baik.


tayar dia kecil sikit la dari basikal biasa.. 
saiz tak check pulak..


kata nya boleh buat basikal touring.. 
tambah seat je belakang tu utk sangkut barang.


tempat duduk ni boleh adjust.. 
tadi pun saya tiga kali adjust baru rasa selesa.. 


pedal dia pun boleh lipat..


ada tempat letak air.. macam nak jatuh je kan 
tapi dont worry tak jatuh punya.. 
insyaallah 


habis kayuh.. sampai la  rumah.. hehe

ok jet jom kayuh.. 

6 comments:

Kakcik Nur said...

Wah... dah ada cinta hati baru...

jaga elok-elok tau... :)

Acik Erna said...

Khas untuk mem..kalau tak diajar mem naik nengok yo la dio basikal tu he he

zino said...

kakcik
sepatutnya utk mem hehe

zino said...

Acik Erna
dah ajak dah nak ajar dia menyebukkan diri dengan bunga dia tu den poe kayuh dulu la hehe

hasnidar Ramlyy said...

seksi juga

zino said...

Hasnidar Ramlyy

minat berbasikal ke?