Sunday, February 28, 2010

kisah hujung minggu..

seronok cuti hujung minggu yang panjang.. dapat balik kampong berulang kali.. ada yg tanya kenapa tak tidur jer kampong.. hajat kalau boleh teringin nak tindur kampong tapi apa kan daya ada tugasan menanti setaip jam 8 malam.. nak jemput kakak balik dari kerja.. tak sesuai nak biar kan dia berjalan sorang dari time square ke stesen LRT Hang tuah.. dulu dia shift sama dengan sorang lagi kawan dia tu tapi bulan ni dah bertukar so kenalah balik sorang.. tak apa lah kampong pun bukan nya jauh mana.. kalau KB ke JB je lain la..

bila dah cuti panjang mula lah malas nak ke opis .. hehe seronok duduk rumah ni..tak ada yg memeningkan kepala.. tak ada berkejaran kesana sini.. semua bergerak dengan perlahan dan santai.. bila di opis nanti tak menang tangan dengan kerja.. tanggapan kata kerja gomen ni relak tidak releven lagi .. sekurang utk kami di pejabat tu..pelbagai tugas telah sedia menanti.. kami akan lakukan setakat kudrat yg termampu.. dan kami enjoy bila melakukannya..diharap semua staff juga enjoy melakukan tugas walaupun dalam tekanan yg amat..

bagaimana dengan anda.. apa yg berlaku di hujung minggu..??


16 comments:

Zareda Norman said...

zino

ungkapan kerja gomen senang dah tak relevan sekarang ni.. nak tahu mehlah try masuk gomen.. kan kan kan... :)

Kak Elle said...

zino macam yg zino tau hujung minggu saya bersejarah .. melangkah ke dunia senior citizen:)

KAMATO said...

biar teruk kerja takpa, yang penting enjoy

Yunus Badawi said...

Saya pun balik kampung jugak cuti ni hehehe

Selamat menghadapi minggu yg baru. Semoga menjadi minggu yg produktif

zino said...

zar
betul tu hehe

kakelle..
hari yg bersejarah..

kamato
betul

yunus badawi
terima kasih..

ikan emas said...

SERONOKnya dapat balik kampung..

...walau bajet byk dipotong ttp kerja makin banyak dan mencabar !
yang penting SERONOK bekerja

MOKCIK AZWA said...

satu jer yg masih best keje ngan gomen, akhir bulan fulus tetap masuk..huhuhu..tu pun dah banyak mende skang ni semua tak bleh claim.

sometime terfikir lebih baik dok rumah jadi surirumah sepenuh masa hmnss...

MULAN said...

ujung minggu den di nilai dgn kenkawan blogger... lunch @ aunty aini's garden cafe... sodap masak lomak cili api daging salai & kupang..

KAKTINY said...

hujung minggu lalu balik kedah.. dan tiap2 hujung minggu sepanjang february ni mmg tak tido kat umah.. gilos punya pack aktiviti february.. aduuuuhhhhh...

...sampai tersemput sekejap nk "HANDLE WITH CARE".. kehkehkeh

xiiinam said...

Hujung minggu...penuhi jemputan kawin...

Dee said...

mcm2 aktiviti walau anak dee diserang demam panas..

mantan said...

Orang pencen mcm saya ni, enjoy setiap hari....

pB said...

salam

pB , hari rabu lagi dah mula cuti.

Mak Su said...

troma sebab hujung minggu hari tu tak dak air... huhuhu. dah tengahari baru ada air... aaauuwww

Zareda Norman said...

azwa, setuju.. hehehhe

Aimman said...

Malam Ahad lepas, on the way back from Penang, saya terlajak sampai Bandar Tun Razak. Macamana boleh tersosek pun entah. Tiba-tiba saya terperasan..eh ini kat simpang nak masok ke rumah zino ni....nak singgah takut tuan rumah tak ada kat rumah balik kampong dan lagipun dah malam...so patah balik dan cari balik highway utara selatan.