Wednesday, April 20, 2011

apa yg anda nampak...


kata pepatah jauh berjalan banyak pemandangan... amat beruntung kepada yang berkesempatan menjelajah ke serata cerok dunia.. menimba banyak pengalaman bila berhadapan dengan situasi yang berlainan...


dan ada juga yg bernasib baik bila dapat bekerja atau tinggal di tempat yg agak tinggi.. maka luas juga la pemandangan alam sekitar... ada pemandangan yang menyejukkan jiwa raga ada pemandangan yang boleh menambah ilham dan mencetus idea.. tapi mungkin ada juga keadaan yg tidak memberi apa apa makna.. tidak bermakna hanya berada di tempat tinggi saja boleh menikmati pemandangan indah....

bagaimana di tempat anda.. cuba lihat di luar sana apa yg anda nampak?? adakah ia memberi apa apa makna? berapa tinggi anda berada dari aras tanah.. dulu zino berada kira kira 57m dari aras tanah ... sekarang dah turun ke aras 21 m.... hehe

25 comments:

Yunus Badawi said...

21m tu oklah juga. Saya cuma di tingkat satu rumah teres 2 tingkat hehehe

Nampak rumah2 jiran dan org lalu lalang kalau siang.

aNIe said...

Anie cuma rumah setingkat...tak nampak aper pun kecuali rumah jiran...hehehe...

Lagi tinggi duduk lagi best...jauh pemandangan...dpt menikmati keindahan alam...

dangarumbia said...

Oh, nanti bila ada pluang nak juga snap gambar dari tempat tinggi...

~ yus ~ said...

sama mcm kak anie. Duduk rumah setingkat tak nampak apa sgt kecuali rumah jiran, semak pokok ubi di tanah belakang. Bukan tanah kami, tanah cina yg keliling berpagar, tp semak bebenor..huhu

~mrs azmi~ said...

ofis saya cuma di tingkat dua.. depan nampak shoplot belakang nampak apartment yang 5 6 kali ganda lagi tinggi dari ofis saya.. huhu

Angah said...

view dari tgkt 14 rumah angah, nampak lampu lip-lap kat genting highland

MULAN said...

takleh pandang lama2.. sebab gayat...

MOKCIK AZWA said...

Pemandangan dari aras 3...dapat melihat pejabat SPR dgn JPA...petang2 dapatlah nengok dorang bersenamrobik hahahaha

kak Erna said...

nasib la se ni dok bawah yo.
mau poneng kepalo dok ek tompek tinggi ni..

Mak Su said...

tingkat dua

MulutPayau said...

Rumah saya tak de tingkat...cuma ada tingkap jer...tapi atas bukit...kalau angin kncang mcm nak trcabut bumbung rumah......gayat dop tempat tinggi.........tentu sronok dop tmpat tnggi..dapat lihat pmndangan yg cantik...

zino said...

YB...
ok juga kot hehe

zino said...

anie
kena buat atas bukit tu hehe

zino said...

dangarumbia..
naik kl tower hehe

zino said...

yus
bako je hehe

zino said...

mrs azmi..
terencat pemandangan hehe

zino said...

angah
jauh tu.... hehe

zino said...

MULAN...
dah biasa ok hehe

zino said...

azwa
boleh ikut dari jauh hehe

zino said...

erna
elok la gondah yo nanti asyik poning yo kan susah..

zino said...

mulutpayau
best nya duduk atas bukit....

Zareda Norman said...

ofis zar wpun hanya 4 tingkat tapi disekeliling pohon pohon menghijau dan nyaman.. cuma skrg tercemar sedikit sbb ada pembinaan bangunan baru

zino said...

zar
bako je hehe

mamawana said...

assalam,

Den kojo tingkat 19, haghi2 bleh teropong minah salleh beronang n nyolam kek swimming pool hotel sobolah...huah huah huah....

zino said...

mamawana..
kek mano yu nak juga ninjau hehe