Saturday, April 2, 2011

kami akan berpindah...

Jabatan kami dapat notis berpindah sejak Dis lagi.. tuan tanah kedawong beri kami tempuh 6 bulan utk get out !!!.. kabar nya dia nak renovate keseluruhan pejabat 34 tingkat ni dan membina sebiji lagi bangunan pejabat bersebelahan setinggi 34 tkt juga la kot.. nak tiru twin tower la tu... tokei kaya raya lah katakan...itu zino agak2 je lah... selepas dapat notis tu pencarian pun bermula...

Bos kata cari lah mana2 bangunan utk di sewa tapi perlu penuhi syarat2 berikut... dekat dengan HQ kata nya walking distance.. supaya dia boleh mengadap big bos dengan pantas bila bila masa di panggil, mesti ada pengangkutan awam, utk kemudahan staff dan orang ramai.. mesti ada kemudahan parking, mudah nak cari tempat makan....yg ni zino setuju sangat hehe.. dan pendek kata serba serbi nya mudah la....

cari punya cari ..akhirnya dapat lah tempat yg boleh memenuhi kesemua syarat di atas... makna nya kena pindah dekat2 je dari opis sekarang.. dulu zino dah cerita macam mana zino dapat kan tempat ni.. so tak payah cerita la.. cerita selalau nanti ada pihak yg kecil hati.. hehe nak terus cerita persiapan utk pindah... arahan pengurusan.. pindah lah macam mana cara pun tak dengan kos yg paling minima... pengurusan pun letak syarat... tak boleh ada ubah suai lagi terima je se adanya, tak boleh guna mover gotong royong je sesama staff, tak boleh itu tak boleh ini... maka kami pun sekali lagi cari jalan penjimatan kos... tenaga staff akan di kerah sepenuhnya.., lori pun minta bantuan jabatan yg memang banyak lori hehe, arahan dah di keluarkan supaya staff lakukan operasi sisih terlebih dahulu, jangan di angkut sampah sarap hehe.. kotak akan di bekalkan.. mana2 kotak 2nd hand tu sila gunakan...
bila ada semangat gotong royong rasanya segala yg berat akan menjadi ringan.. yang susah menjadi senang.. yang rumit menjadi mudah ..... ayuh kawan2 semua mulakan tugas masing masing... jangan tunggu last minit, jangan tunggu semua tersedia di depan mata, jangan bercerita benda yang remeh temeh, jangan mencari alasan , jangan menyusahkan orang lain, jangan jangan jangan.... kita kan satu keluarga... berlebih kurang la.. bertimbang rasa bekerja sama... bak kata pepatah.. bulat air kerana pembetung bulat kata kerana muafakat..

gambar2 dari google...

22 comments:

aNIe said...

Zino.. menatap gambar2 tu buat anie tersenyum...hahaha... kelakar...

Berpindah randah adalah sesuatu yang memenatkan... tapi bak kata zino... kalau semuanya bergotong royong kerja yang berat menjadi mudah

kak Erna said...

loteh boto tu kan..pindah rumah..along la tu..lopeh tu..pindah pulak opis..

Aida Ali said...

Kaya bebenar tuan tanah kedawong tu ya...

KAMATO said...

pindah ni memang betu2 meletihkan

sheschocoholic @ leeya said...

uish..dgr pun cam letih dah..hehe..selamat berpindah opis ye uncle!

Zabs said...

Salam Zino,

Semoga dipermuidah semuia urusan pindah-memindah. Dan pejabat baru lebih selesa dari pejabat lama. InsyaAllah.

Pok Li said...

dulu suka sekarang tidak. Letih. Sudah 15 kali pindah pejabat.

mamawana said...

Pindah memindahni somput den... Takpo..ado kojosamo.

zino said...

Anie
harap semua akan beri kerjasama..

zino said...

erna
serentak pulak nak pindah.. at least along dah dapat apa yg dia nak..

zino said...

aida
tuan tanah tu memang kaya terkenal dah..

zino said...

kamato
betul tu..

zino said...

ez
tq.. kalau nak tolong datang la hehe

zino said...

zabs
pejabat baru lebih luas lebih mewah.. takut nanti cari staff tak jumpa banyak tempat boleh nyorok hehe

zino said...

POk li..
banyak tu.. hehe

zino said...

mamawana
minta2 macam tu la.. dah kono start bekomeh dah ni.. hehe

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

kjer berat jika semua ringan tulang pasti kan mudah kan..yg penting, jangan ada yg tahu mengarah sahaja..cukupla sorang pengarah huhuhuuhhh

Ada Dalina said...

berat sama dipikul, ringan sama dijinjing... ;)

zino said...

Shahrom
Tepat sekali

zino said...

Ada
Harap2 semua staff mengamalkannya

Zareda Norman said...

selamat berpindah lagi..

zino said...

zar
dan lagi dan lagi hehe