Saturday, November 24, 2012

adik dengan air tak boleh di pisahkan...

Assalamualaikum..

Rasanya tak lengkap kalau tak cerita sikit kisah adik masa percutian hari tu... kalau kemana mana pergi.. stay mana mana hotel dia akan tanya , kolam renang ada tak? masa di Langkawi baru baru ni sebaik sampai dia dah nampak kolam kat belakang homestay tu.. oleh kerana plan agak pack.. dia tak berpeluang menghampiri kolam tersebut.. apa lagi.. hujan pun turun dengan lebat nya hehe maka zino pun kena lah berjanji lepas ni kalau ada kolam adik boleh mandi.. 

esok nya bila kami keluar dari Langkawi dan menginap di Ipoh dia tanya lagi ada kolam tak? dan bila dapat tau memang ada apa lagi.. tak mau lepas peluang.. ada pulak geng yg sama minat air ni.. boleh la dia berendam sekejap.. janji bagi puas hati hehe.. bagi dia berdua mandi dulu sebelum sarapan dan check out..










17 comments:

Murni Alfathunnisa said...

budak2 memang suka sangat berendam kan..pantang nampak swimming pool!hehe..

zino said...

murni
betul tu kemana pergi tanya soalan yg sama ada kolam tak? hehe

Aleeya Atinza Saaid said...

berendam sekejap ok lagi..ade setengah budak..nak berendam berjam jam..mcm anak2 sedara sy ..pantang ..

zino said...

Aleeya
adik dapat sekejap puas la hati dia hehe

azi said...

semua budak-budak macam tu..Adik Aishaa pantang nampak hotel, ajak singgah sebab nak mandi kolam...:)

azieazah said...

Anak kecik saya tu pun sama...!

MOKCIK AZWA said...

hhehehe..hujan akan turun lebat kalau tak dapat mandi kolam ek hehehe

anak2 azwa pun ama..kalau pi menginap kat hotel jer..perkara pertama mesti nak pi berendam hehe.

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

budak2 memg suke main air kn,hehehe same mcm adik saye tu

Si Matatajam said...

Ingatkan anak M ja yg suka cari kolam bila check in hotel.. Hi hi.. Bebudak ni mmg suka main ayaq na..

Zareda Norman said...

ku nak berendam boleh maiutrajaya.. Boleh berendam sampai kecut.. Kenapa tak belikan adik proper baju renang.. Barulah lg semangat adik nak kuak lentang tu:-)

zino said...
This comment has been removed by the author.
zino said...

azi
semua budak pun sama je la kan hehe

zino said...

azieazah

sama geng la tu..

zino said...

azwa
kalau hotel tak ada kolam berungut je lah dia hehe

zino said...

norshahfeza

kat mana pun sama je budak ni..

zino said...

M
betul tu kadang tu kena runding dengan dia dulu nak kemana pergi hehe

zino said...

zar

dulu masa kakak dengan alang beriya2 beli baju renang bagai belajar renang tapi sekerat jalan berenti.. tu yg malas nak belikan..