Saturday, November 17, 2012

travelog cuti2 episod 4

Assalamualaikum...

Perjalanan dengan Jetty mengambil masa lebih kurang 45 minit.. barapa ramai dalam Ferry tu ya?? entah zino pun tak tau tapi setiap kali ferry berlepas terasa lengang sekejap jetty tu.. tapi sekejap tu penuh balik dengan penumpang jam berikut nya.. jadual perjalanan pun zino tak tau tak nampak pun di pamir di mana mana berapa banyak syarikat yg memberi khidmat pun zino tak perasan berapa.. ada la tu di tulis di mana mana.. Ferry yg kami naik tu My Ferry.. bukan zino yg punya hehe..

ketika berada di Pulau Lagenda Langkawi.... jom tengok gambar2

 dalam ferry....penat dah ni..

 tak nampak pulak papan tanda welcome to Langkawi..
tangkap la kat Iklan tu..

 apa la yg nak di sebut tu.. hehe

 lunch kami kol 5.00 petang kot hehe

 acara wajib esok nya... memenuhkan van hehe

 rehat2 kan minda dulu sambil melawat..

 cantik nya

 jap nak update FB duu..

 makan ditangan..

 wakil rakyat melawat kawasan hehe

 tak dapat naik dapat bergambar pun jadi la..

 artis sedang melukis.. katun je pun.. hehe

 bukti sahih.. memang dah naik kereta kable hehe

 dah sampai di puncak..

 stesyen di tengah tengah..

 saujana mata memandang..

 puncak tertinggi.. 700m di aras laut

 ini la mcgyver zino hehe

 bangunan yg menarik..

ehhhhh ehhhhh ehhhh

.
.
.
.
.
tunggu episod 5






15 comments:

Acik Erna said...

Momandai yo...mano ado update fb.line pun tak do..keksitu

zino said...

mano lah den tau.. asyik belek talipon yo kojo hehe

azi said...

En.Zino..
Mesti Kak Shah banyak shopping ni....lenguhlah tangan nak membawa barang turun ferikan....(he..he..pengalamannn)

zino said...

azi..
kita ada beberapa pemuda gagah perkasa dalam rombongan dia orang yg menguruskan semua nya.. hehe

nurazzah8 said...

wahhh...seronok nya tgk orang pi cuti cuti malaysia ...banyak shopping kat Idaman Suri? hehehe..perkara wajib bila bercuti kat Langkawi ...(macam biasa ajer kan) ...

berapa kg bawak balik cekelat?

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

salam,, gayat tak time naik cable car tu?
hehhe saye time naik tu gayat n dah pikir mcm2 hihih

bile turun tu rilex jek

ieda said...

seronoknyaa ..
memang best kalau ke langkawi nie .. dah banyak kemajuan .. dulus aya ke sana masa saya lepas sek .. lain sgt dari skrg ..
bila boleh sampai lagi pun x tahulah ;)

Si Matatajam said...

Mesti best jejalan ramai2 camtu..pict makan Di tangan tu M paling suka tgk..Nice captured..
p/s:teringin nak ke nogori..lamo M x ke sano..

Angah said...

wah beraninye naek kereta kabel ujan-ujan gini ye...angah belum try lagi

zino said...

Azzah
betul kalau tak pegi idaman suri ada yg merajuk nanti hehe

zino said...

norshahfeza
biasa je.. time dia bergegar tu terkejut juga sekejap hehe

salam kenal

zino said...

norshahfeza
biasa je.. time dia bergegar tu terkejut juga sekejap hehe

salam kenal

zino said...

ieda
memang dah banyak perubahan..

zino said...

si mata tajam..

datang la.. orang negori mengalu ngalukan .. hehe

zino said...

angah
kena cuba tu.. adik pun relak je hehe