Thursday, November 15, 2012

travelog cuti cuti2.. episod satu..

Assalamualaikum... dan salam Maal Hijrah kepada semua..

Kalau baca tajuk tu macam banyak na yg nak di cerita kan... tapi insyaallah zino akan cuba kupas dari sudut yg berbeza ..(ia ke berbeza.. nanti compare dengan blog Erna di : http://mak3hero.blogspot.com/ ) kata sorang blogger percutian kami adalah cuti berjamaah.. hehe mana tak nya bermula dengan lima kereta... pasti menggamatkan suasana ke mana saja kami singgah hehe..

pada peringkat awal memang zino langsung tak ada perancangan nak bercuti ke utara ni.. tetiba masa majlis kenduri aqiqah cucu di kampong baru2 ni.. mem beritau nak ikut Sapina bercuti di utara..kursus nya ke langkawi.. detail percutian zino masih tak tau.. tapi bersetuju dengan jemputan tu.. 

untuk mengelak terperangkap dalam kesesakkan kami bercadang utk kluar awal pagi.. subuh di RnR Sg Buloh.. janji bertemu dengan ahli rombongan lain di RnR Tapah...distinasi pertama ada lah jemputan kawin di Kepala batas.. berpandukan GPS kami mencari alamat yg di beri.. tak sesat ke??? sesat juga la.. tapi akhirnya berjumpa juga dewan di mana majlis berlangsung... kat sini rasanya zino langsung tak tangkap gambar hehe.. tunggu cerita Erna la kot tentu ada banyak gambar dengan pengantin.. 

distinasi seterusnya bertemu blogger.. 
siapa dia??
 tunggu




16 comments:

azi said...

salam...
En.zino...malulah..muka dah le comot...:)

eRiNsZ said...

huhuhu cuti ku maih belum bercuti.... (ade ker) dilema cikgu yang bercuti sekolah tp kna pi kelas weekend...
sapa suruh belajar di usia tua hahhah

al-lavendari said...

saya nak ikut sama bertemu blogger tu boleh ?

Acik Erna said...

nak tunggu gambar baru boleh buek cerito he he..kan se tak ambik gambar lansung..asek berburak bercerito tak abih2

zino said...

azi
lepas ni banyak lagi gambar nak kluar boleh kan hehe tapi jangan takut Sapina ada kat sebelah hehe

zino said...

erinas
bila nak cuti nya tu...

zino said...

al lavendari
boleh kalau Sapina tu ajak lagi ke kedah hehe

zino said...

Erna
cubo buka mesej dah banyak gambar den anta tu hehe

azieazah said...

Merata hala berjalan sambil hadir kenduri kan?
Rugi tak ambik gambar banyak-banyak.

zino said...

aziezah..
masa kenduri tu masih penat driving kot belum ada mood nak tangkap gambar hehe

Aleeya Atinza Saaid said...

cuti skolah mmg byk kenduri kan...wow jumpa blogger..bila kita nak jumpa?hehehe

zino said...

Aleeya
Aleeya salah sorang blogger yg saya nak jumpa tapi tak tau bila.. cuba set tengok mana tau hehe

Si Matatajam said...

M singgah Dari blog Acik..first time terjah sini..jumpa Di dunia realiti dulu baru jumpa Di dunia maya.,hi hi..

MystoryPic said...

huhuhu.... seronok la cuti ramai gitu. Kaum kerabat saya dr KB baru balik semalam, seminggu dia org kat KL... xtvt penuh dan padat

zino said...

si matatajam
terbalik kot la tu hehe

zino said...

Mystorypic
sesekali bercuti beramai2 seronok juga hehe