Monday, November 19, 2012

Pertemuan pertama dengan warga KKA

Assalamualaikum...

kisah cuti cuti seterusnya ke IPOH perlu di tangguhkan terlebih dahulu untuk memberi laluan kisah pertemuan pertama zino dengan warga KKA.. 


Zino di jemput masuk ke KKA oleh Azieazah.. sebenarnya azie menjemput saya hadir di pertemuan sebelum ni di rumah Dato Abdullah di Bangi... tetapi saya belum terbuka utk hadir.. masa tu saya rasa macam belum boleh masuk lagi dengan KKA ni.. hehe kata orang tu tak kenal maka tak cinta... kan sedikit demi sedikit saya mula mengenali rakan rakan dalam KKA.. ada yg saya mohon add ada yg saya menerima permintaan utk add.. lama kelamaan bertambah ramai rakan yg di kenali dan bertambah mesra.. 

Dan ini bukan group pertama saya pernah joint.. group pertama saya mengenali rakan siber adalah group Jalinan Keluarga yg di buka oleh MIMOS ... ramai dari kenalan dan rakan group ni masih menjadi sahabat baik zino sampai sekarang walaupun dah lebih 10 tahun.. dan perjumpaan pertama dengan group ni berlangsung di Taman Tasik Shah Alam.. selepas tu selalu lah kami berjumpa dan merancang pelbagai aktiviti sehingga mengadakan konvoi ke Melaka beramai2.. group ke dua yg zino pernah aktif ialah group FUNSER iaitu terdiri dari pemilik kereta UNSER.. semasa aktif dulu kami telah konvoi ke merata tempat JOHOR MELAKA KUANTAN  dan PENANG ... yg special group ni ia terdiri dari pelbagai bangsa.. makna nya kami lebih dahulu mendominasi konsep 1MALAYSIA.. hehe setiap bulan kami set satu TT .. jenama yg kami cipta utk setiap pertemuan.. kekonon nya TT= teh tarik.. sampai sekarang kami masih berhubung walaupun tak seaktif dulu, sebabnya apabila FUNSER di ganti dengan TRIBETOYOTA oleh pihak pengurusan TOYOTA.. ramai yg tidak lagi berminat utk masuk ke forum tersebut.

Walaupun pertama kali berjumpa dengan rakan dalam group KKA ni saya rasa selesa dan rasa saling hormat menghormati di antara satu sama lain.. gurau senda yg bersahaja menambah kemesraan antara ahli.. sebenarnya sehari sebelum nak hadir ke perjumpaan tu baru bincang dengan mem nak bawa apa nanti ?? dan cuma pagi ahad sebelum kami ke LCCT menjemput cucu balik dari KB baru mem decide nak masak sama ada spegheti atau macaroni.. kedua2 bahan tu mem dah sediakan.. balik dari LCCT dah jam 12.00 t hari.. masa tu lah mem bertungkus lumus menyediakan spegheti.. dan tak sempat nak goreng macaroni.. hehe 2.15 ptg baru lah kami kluar rumah.. janji nak mengekor Sapina pun tak jadi hehe.. 

Dah masuk LEKAS baru teringat kamera tertinggal... kata orang tu dari pada cempedak baik lah nangka dan memang ada nangka pun kan.. hasil nya beberapa gambar yg sempat di rakam menggunakan HP je hehe


 den mengalu ngalukan semuo yg dapek hadir

 goli e ati den.. hehe

 sapo nak hadiah kono jawab soalan dulu yo

 main game lagi best..

 nanti jap nak peta.. kabo yo ni ha..

 yg mano satu nak ambik ni..

 yes...!!! den dah dapek..!!!

 negori sembilan ado berapo daerah??

 alamak ada orang nampak la..sogan den

 tuan2 dan puan2.. 

 bertemu juga akhirnya

happy ending..


kalau ada sumor di ladang
boleh saya menumpang mandi
kalau ada umur yg panjang..
bila di jemput saya datang lagi..

sorong papan tarik papan 
buah keranji dalam perahu
time makan kita makan
time bekerja berganding bahu

Pulau pandan jauh ke tengah 
gunung daik bercabang tiga
terima kasih utk pakngah
sekali jumpa dah rasa mesra








28 comments:

azieazah said...

Terimakasih.
Kadang-kadang, di alam maya nampak mesra dan bergurau senda, bila dah bertemu muka rasa segan dan malu pula. Saya ler tu kot. hahahaha!

Zareda Norman said...

kka tu apa?:-)

akuzle ayu said...

haaa... Abah Zino dah 'jatuh' chenta... selamat berkenalan lebih rapatlah kalo gitu...heeheh

abdullah al-hadi hj muhamed said...

Salam,
Walaupun kali pertama bertemu tapi sudah dirasakan kemesraannya .. insyaAllah kita bertemu lagi dalam masa terdekat

zino said...

Aziezah
Kalau azie sogan den lae sogan hehe

zino said...

Zar
Group blogger satu hari nanti mungkin zar pun boleh jadi warga KKA ni

zino said...

Akuzle Ayu
Salam perkenalan saya tengok semua rakan macam satu kepala je .. Dah macam adik beradik hehe

zino said...

Dato
Insyallah bila ada kelapangan dan di murahkan rezeki kita berjumpa lagi

Citarasa Rinduan said...

alhamdullilah abah zino join gak..
ayi jer belum bkesempatan..
kalau nak dikira guna jari ini kali ke 7 pjumpaan blogger kka....

tahniah semuaaa

al-lavendari said...

terima kasih atas entri yang sungguh menggembirakan hati saya membacanya ..

nanti saya nak curi beberapa keping gambar. boleh ?

zino said...

Ayu
Dah terbuka hati nak joint hehe

zino said...

Hamzah
Silakan pilih yg mana suka

azi said...

Kami yang jauh ni, tumpang tengok gambar ajalah...:)

zino said...

Azi
bila nak mai KL.. ?hehe

Kakcik Nur said...

Den juo yang belum dapek berjumpo dongan Abah Zino ni ha...

zino said...

Kakcik Nur
belum ada jodoh hehe

anaa said...

abah zino, tu baru suku geng KKA yang mai.. kalu sumo lagi gamatt.. tak menang tangan, eh mulut menyembang... next gathering kita jumpa eh, InsyaAllah.. ngeee..

Daddy Ziyyad said...

Yeayyyyy..dapat jugak jumpa Abah Zino..

Lepas ni ada gathering, datang tau...boleh bawak macaroni pulak! haha

Aleeya Atinza Saaid said...

bestnye..rajin ek join grup neh...

zino said...

anna
ada jodoh nanti kita jumpa.

zino said...

Daddy Ziyyad
insyallah bila ada kelapangan hehe

zino said...

Aleeya
bila pulak nak jumpa ni.. hehe

*SiRibenMerah said...

hehe.. nk spegeti lagi~ hahaha..

salam kenal abah zino..

mama ju, said...

Salam kenal!

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

heheh bsetnye,,keluarga yang happening kan,,=) memang syoklah kalau buat event

zino said...

Norshahfeza..
itu kali pertama saya joint.. sangat meriah..

nyanyisunyi said...

Salam abah zino
semalam dah masuk tgh komen tetiba tenet putus...
alhamdulillah akhirnya dapat juga abah join gath KKA ni..insyallah kali ke dua dan seterusnya dah tak canggung lagi...

p/s tk sempat rasa spagetti dah habis hehe

zino said...

nyanyisunyi..
tak sangka spegheti jadi rebutan..hehe