Sunday, November 4, 2012

bila hujan mesti jem...

Assalamualaikum..

ini kes malam tadi... konon nya nak ke South city... tetiba je mem kata nak tengok wayang nak makan mkaan kat situ... KL dah tau dah jem ingatkan kat situ ok la... bila kluar tu dah mula jem di MRR2.. rupa2 nya ada exsiden melibatkan beberapa kereta.. ini kes bawa laju dan ikut terlalu rapat... tapi yg heran tu mamat yg tarik kereta tu terbau je setiap kali exsiden.. ada je dia org kat tempat kejadian...

lepas dari kawasan tu lancar la balik.. tapi bila sampai ke susur nak ke mine tu jem teramat sangat .. dalam WAZE ramai yg bertanya apa yg berlaku.. masing2 kata jem luar biasa.. memula ada kereta rosak atas jejambat.. padan jem tinggal satu lorong.. tapi susur ke south city dan mine pun tak bergerak.. kalau di tunggu mau 2 jam lagi sampai adik pun dah merungut LAPAR..

Sebelum terlambat terus belok kanan.. dan cari u turn balik semula ke BTR.. program malam tu terbatal dengan sendiri nya hehe..

pagi ni mem ajak lagi hehe tapi distinasi berbeza utk tujuan yg sama hehe 

harap hari ni tak macam ni ..

selamat berhujung minggu utk semua....

7 comments:

Marya Yusof said...

As salam Abah Zino,

Happy weekend! Skrg musim hujan ye kat Malaya... bila berada kat peru ni rasa rindu selalu dgn hujan, bau, 'haruman' wap lepas ujan tu... bau rumput etc etc, hiks ;)

Kat sini pun jem juga tapi di KL/Msia lagi worse kot! Hati2 bila memandu ye... :)

zino said...

Marya
jem kat sini kadang tu luar jangka.. kalau hujan tu biasa la jem kenderaan banyak bergerak perlahan.. di tambah exsiden kecil yg menyebabkan kereta berhenti di jalan yg sesak..

keadaan biasa trafik masih terkawal.. kereta banyak masa peak pagi dan petang.. ramai yg mula beralih ke pengangkutan awam..

tunggu MRT siap .. maybe keadaan trafik akan menjadi lebih baik..

m.u.l.a.n said...

saya tak suka mrr2 dari dulu lagi..

MystoryPic said...

KL jem tu wajib.... kalau tak jem tu mcm pelik sikit

zino said...

mulan
MRR2 tu di kata hiway tapi tak di bina standard hiway..

zino said...

MSP..
KL dengan jem tak boleh dipisahkan..

mamawana said...

Yg bawak keta jln jem biasa, yg dlm perut LRT, mnrail jem jugak mcm sardin stuck vergantungan, bergayut2 mcm2 bau adaaa.......

http://nurqasehbiz.blogspot.com/2012/11/bersama-biduanita-negara-datuk-sharifah.html