Thursday, November 22, 2012

travelog cuti cuti episod 7 LUMUT

Assalamualaikum...

Travelog cuti cuti utk sesi kali ini  dah sampai ke penghujung nya selepas breakfirst di little Trengganu cafe kami meneruskan perjalanan ke LUMUT.. apa yg nak di cari di lumut tu?? tunggu !!!.. Afzai kata hiway ke  Lumut penuh dengan trafik light... katanya ada lebih 50 trafik light sepanjang jalan.. memang betul tu banyak betul trafik light di laluan IPOH LUMUT ni.. dan lagi satu semua kenderaan bawa perlahan ikut had laju yg di tetapkan.. sebuah BMW dan sebuah MERC juga bergerak perlahan ikut speed limit.. maka terpaksa lah zino pun ikut speed limit.. seriau juga.. agaknya kawasan ni selalu ada speed trap kot.. kamera AES tak nampak pulak..

sampai lumut dah tengah hari..dua kali pusing utk dapatkan tempat parking.. orang yg nak sopping tu suruh paking tepi kodai hehe.. lepas tu apa lagi operasi pun bermula.. hehe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.










 benda ni la yg di cari..

 yg ni tak tau la ada ke yg beli..

ok dah siap jom balik !! 

 tetiba hubby Sapina jumpa geng dia kat masjid batu 8 Lekir

Sapina mesej suruh zino berenti di Masjid bt 10 Lekir utk solat dan berehat kejap.. zino ingat masjid pertama yg zino jumpa di Lekir tu Masjid Batu 10 la hehe rupanya Masjid yg kami singgah tu bt 8.. payah sikit nak stop kat situ sebab terletak di seberang jalan.. rupanya ada kawan dia dah tunggu di Masjid Bt 10 hehe mano lah den tau.. terpaksa la kawan dia yg tunggu di masjid batu 10 tu datang ke tempat kami singgah.. kemudian kami meneruskan perjalanan ke Sabak Bernam.. zino nak ziarah kakak zino yg berniaga di pekan Sabak tu.. Kakak buka kedai jahit

 minum di kedai sebelah

bergambar di depan kedai jahit kak long

sesiapa orang Sabak, kalau nak tempah baju boleh la ke kedai kakak zino.. buat promosi sikit... lepas ni kami terus balik.. saya balik ke KL , Sapina terus balik Seremban... katanya nak stop sekejap di Sekincan.. zino masuk Ijok, hiway LATAR menuju KL...maka tamat lah percutian kami ke SG PETANI LANGKAWI
IPOH LUMUT SABAK...

esok nya sesuatu berlaku....

13 comments:

azieazah said...

Baca pun dah tahu berjalan sakan sampai letih. Tapi cuti camni bila ada masa singgah merata tempat alangkah bestnya...!

Dah lama saya tak pegi Lumut. Teringat Teluk Batik.

Yunus Badawi said...

Bukan jalan Ipoh - Lumut aje yg banyak speedtrap tapi di Lekir tu pun ada juga. Kat jambatan Sultan Yusuf tu pun kadang2 ada polis dok perhati siapa potong garisan berkembar di situ .... huhuhu

Yunus Badawi said...

Kalau tak dapat parking di pekan Lumut tu boleh parking di tempat letak kereta bertingkat. Tapi kena jalanlah sikit ke kedai2 tu.

Acik Erna said...

Yb lagi pandai nampak e kek lumut tu kan..he he..se kalau poi memang parking kek topi2 kodai tu yo..
somalam dah buek cekodok bilih boli kek lumut..

Angah said...

fuhhh long journey....puas hati dapat berholiday ye..

Zareda Norman said...

zar pun baru balik d lumut.. Letih sbb cuaca panas sangat kat lumut

zino said...

azieazah
seronok sesekali berjalan beramai2..

zino said...

Yunus Badawi
itu la kalau tak jumpa parking memang nak parking sana tapi nasib baik jumpa lagi pun kami sekejap tu..

zino said...

erna
tak anta sini pun hehe

zino said...

angah
sangat puas hati..

zino said...

zar
masa kami kat sana pun cuaca panas..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

ape yg berlaku esoknye,,?hehe xsaba nk twu

Noraisah Jamil said...

Norshahfeza
tunggu sat lagi terbit la tu dah siap pun hehe