Wednesday, December 19, 2012

jom ke LEGOLAND....


Assalamualaikum semua..

kepada yg belum masuk ke LEGOLAND jom ikut zino... 
tapi sebelum masuk ini ada beberapa TIPS...

1. Book tiket online so tak payah nak beratur panjang
2. Datang awal pagi.. parking dekat dan cuaca pun redup
3. Bawa air mineral secukup nya kerana anda pasti perlukan nya
4. Bawa cap ke ,topi ke, payung ke utk perlindungan anda..
5. Kamera jangan lupa kalau tak sesia2 je masuk sana
6. Kat mana mana ride orang ramai.. banyak bersabar ya..
7. Cuba naik seberapa banyak jenis ride yg ada kerana semua tu telah di caj dalam tiket masuk
8. Tangkap gambar banyak2 sebab bukan murah nak masuk selalu hehe
9. Plan utk stay seharian kat sana..(lama sikit la)  kalau sejam dua tak cukup masa
10.Bawa bekal makanan unless anda bersedia utk bayar lebih..
11.Line maxis hancus dalam tu celcom ok lagi..
12.Pakai kasut yg sesuai.. kalau tak nanti banyak berehat la jawab nya
13. Pakaian juga kena lah sesuai.. nanti masyam dek peluh hehe
14. Setiap ride tu nanti ada orang tangkap gambar kalau sanggup melabur beli lah semua tu hehe

gambar2 tak dapat di pos dari tempat ni.. line yg tersangat lembab.. nanti update ya...

10 comments:

Irfa said...

tq utk tip2 yg berguna itu ;)
kami tunggu gambar ye

azi said...

seronoknya....nanti masukkan gambar ya, boleh le cuci mata...

al-lavendari said...

maxis mana ada pakai line ! dia pakai gelombang. hehe

zino said...

Irfa
gambar tunggu kami balik KL atau kalau terjumpa WiFi di mana mana nanti hehe

zino said...

Azi
tunggu bila line mengiZinkan..

zino said...

al Lavendari...

sudah tukar ka? hehe

Daddy Ziyyad said...

Saya tunggu pokok2 nya established dulu..baru redup...hihihihi..

AbahZino tak beli tiket annual ke?

Angah said...

tq for info, ada hajat nak ke sana....

zino said...

Daddy Ziyyad

itu la ramai yg bertanya kenapa tak beli annual tiket berbaloi ke?

zino said...

Angah
sila catit dalam dairy bila nak pegi hehe