Tuesday, December 4, 2012

Moneygram

assalamualaikum..

anda tau apa benda nya tu?? bunyi macam telegram je.. zino pun baru tau sebenarnya.. Moneygram adalah satu rangkaian global untuk memindahkan wang di seluruh dunia melalui 293,000 agen yg di lantik di 197 negara dan daerah.. Wang boleh di hantar terus melalui agen dan boleh di terima dalam tempuh 10 minit selepas di hantar !!! menakjubkan .

Pemindahan wang yg sangat mudah tak perlu ada akaun bank dan kad kredit..hanya perlu pergi ke agen moneygram isi borang yg sangat simple borang photostat je pun boleh.. isikan maklumat pengirim maklumat penerima.. lepas tu agen akan urus selebihnya.. bila dah ok agen akan beri satu no rujukan kepada anda..

lepas tu bagi tau penerima , pergi ke agen di tempat penerima , tak kisah la di mana di seluruh perosok dunia ni.. isi borang yg simple juga, gunakan no rujukan yg di berikan dah dapat uwang.. tak sampai 10 minit dari uwang yg di pindahkan... mudah cepat selamat.. 

tapi ada la fee yg di kenakan.. 

cuma tadi bila zino nak buat , ada masaalah line internet , pemindahan tidak boleh di lakukan.. esok kena lah cuba try lagi sekali.. one more time...kalau guna telegraph transfer bank ke bank perlu tempuh matang 3 hari baru boleh keluarkan itu uwang... 

You can use MoneyGram® services at selected branches of EZ Money Express, International Money Express (IME), SMJ, Maybank, Prabhu, TML Remittance Center, and CIMB Islamic


20 comments:

Yunus Badawi said...

Abah Zino nak hantar duit kpd anak ke? Bagus kemudahan ni

anyss said...

Assalamualaikum,
Baru tau...mana nak cari ejen tu ya?

Acik Erna said...

Harap copek lka selosaiesian kok lambek nanti sian ngan kakak

Button Planet said...

Dulu semasa suami saya kerja kat oversea, kalau urgent dia akan transfer guna WESTERN UNION ... senang dan cepat ajer ..tapi charge fee nya agak mahal juga ...

Button Planet said...

alamak ..terkomen menggunakan akaun Button Planet pulak !

Nurazzah8

azieazah said...

Ada kawan saya nak hantar duit pada anak yang belajar di Jepun, sampai 3,4 kali kena pegi sana sini nak urus duit yang tak ler banyak mana pun. Kesian.

m.u.l.a.n said...

oohh senang ni kan...

zino said...

YUnus Badawi

borang yg kena isi pun mudah tak banyak soalan hehe

zino said...

anyss

ada senarai dalam website dia tu..moneygram

zino said...

erna
dah settle buat pepagi tadi di bawah hq ni..

zino said...

azzah
western union pun boleh tapi kakak kata jauh sikit dari tempat dia tu..

zino said...

azzah
western union pun boleh tapi kakak kata jauh sikit dari tempat dia tu..

zino said...

azieazah
saya rasa guna moneygram ni sangat pantas.. 10 minit penerima dah boleh keluarkan duit tu..

zino said...

mulan
sangat senang tapi saya masih tertanya2 cara dia orang ni business.. saya rasa ini konsep money changer..

Irfa said...

baru tahu ;)
tq

zino said...

irfa

zino pun baru belajar kirim guna kaedah ni..rasa lebih mudah lebih cepat

Unknown said...

Nak tanya..boleh ke keluarkn duit dari moneygram guna mesin atm ??

Harisz Nabil said...

Nak tanya..boleh ke keluarkn duit dari moneygram guna mesin atm ??

kotaro minami said...

nak tanya, duit tu tranfer ke bank atau ambik kat moneygram je?

kotaro minami said...

nak tanya, duit tu tranfer ke bank atau ambik kat moneygram je?