Saturday, November 21, 2009

berita sabtu...

bermula awal pagi.. kami ke pasar tani segambut.. kat situ je yg ada pasar tani utk daerah kuala lumpur.. walaupun agak jauh tapi semua keperluan ada di sana.. tapi kami bukan nak memborong segala nya mem nak cari daging segar je..

sekejap balik dari pasar tani mem nak beli kari kepala ikan mamak pulak.. sekali lagi keluar kali ini ke jalan kg atap... dulu tempat mamak ni berniaga di kenali gerai kari kepala ikan bawah pokok.. kerana asal nya mamak ni berniaga di bawah pokok je dan pelanggan nya melimpah ruah.. sekarang dia dah ada restoren tapi masih mengekalkan satu ruang di luar restoten tu.. kat luar tu yg ramai orang makan hehe...tapi heran sungguh kenapa mamak je yg boleh berniaga kari kepala ikan?? tak pernah dengar pulak gerai atau restoren melayu jual benda alah ni.. bukan nya murah.. mahal !! kalau zino sure tak jadi beli.. hehe

kemudian kami sempat menghadiri majlis kenduri kawin staff di komplek belia ceras.. bila datang ke tempat tu teringat stadium badminton ceras.. tu bangunan tu zino terlibat secara langsung masa pembinaan nya bertungkus lumus utk menyiapkan nya sebelum sea games.. memang tension habis, selalu bergaduh dengan kontraktor hehe..

petang tadi sekali lagi keluar, kali ni ke mid valley.. lama sungguh tak datang ke sini.. itu dia ribuan manusia melimpahi setiap ruang... pelancong pun ramai.. di money changer pun ramai yg beratur agaknya nak tukar RM.. along nak beli keperluan sebelum terbang pagi esok.. dia dah cari merata tempat tapi masih tak jumpa .. akhirnya ada jodoh di mid valley.. dalam pada tu adik terpekenan dengan sebuah beg.. kata nya beg sekolah adik.. abah pulak beli sandal.. kalau tak ke mana pergi pakai selipar jepun je.. aiman tak kisah tapi mem selalu tegur hehe..

so anda ke mana pulak??

12 comments:

cHeRyNa PiReS said...

tak jadi kemana sebab hujan lebat. patut gi putrajaya tp tak jadi. adoi. besok baru gi putrajaya:)

Erna said...

wah..ponuh rupo e program hari sabtu yo...se cam biaso la..dah mask2 balik tengok omak..lopeh tu..poi kenduri..hujan lobek bebona..dah siap makan balik yo lah..ado orang tanyo la..mano kau ngan pak lang..beso e rajin..kato e..tak sampai jemputan kot...anak2 cik sonah pun tak nmpk kato e..nak buek cemano kan...se tak bolih nak jawab..

cikMilah said...

mai Penang nanti cikMilah bawak mem makan kari kepala ikan Melayu punya...best wooo..kat kampung, dekat hi-way...Zino nak join?
:)

SoFie NuR said...

kari kepala ikan..nyum nyum..

arini aktiviti melepek kat umah je..duk congok depan laptop aje..hehe..tak productive langsung..

xiiinam said...

Selamat terbang along...



cklah belum akan ke Manila.....









(Kg Sg Manila....nama kg ckLah..he..he..)

xiiinam said...

Aisey...sila abaikan perkataan 'belum' itu...he..he..

aNIe said...

Zino...kalau kat Melaka...ada sebuah kedai makan di Semabok tak silap yg terkenal dengan gulai kari kepala ikannya...memang sedap hingga menjilat jari...tapi bukan mamak tau...orang melayu...

Bershopping sakanlah kat Mid Valley tadik ye...

zino said...

sha
esok masih ada..

erna
lupo pulak hari ni tadi kenduri sapo? tolong la cover kato den memang tak boleh balik.. kakak exam.. hehe

cikmilah
kalau den poe penang sure den cari cikmilah hehe

sofie nur
duduk depan laptop boleh merayap ke serata dunia hehe

cklah
bilo nak terbang tu hehe

anie
bagus punya kempen.. boleh bagi alamat nanti den nak cari hehe

silversarina said...

padat aktiviti hari Sabtu zino , janji semua beres :)

Kak Elle said...

saya bertemu Billy kali pertama sungguh ghairah pulak dapat bertemu anak angkat:)

Zareda Norman said...

zar jarang makan kari kepala ikan kat kedai sebab maks punya kari kepala ikan lagi sdoap.. finger lickin good kekdahnya...

生魚片Alex said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社