Sunday, February 6, 2011

Tasik Bera..pergi lah melancong

laluan ke Tasik Bera... sangat menarik..

resort di pintu masuk ke tasik...
menggamit pelancong...

singgah di sini sebelum memulakan expedisi..

jetty di Tasik Bera ..
tapi tak nampak aktiviti boat atau kapal..

nak honeymoon.. resort di sediakan..
axtiviti memancing dan jungle tracking...

di lihat dari bawah jetty..

pandangan dari jetty..

banyak tumbuhan di tengah tasik...

mempesonakan...

pokok Balau...

tetiba sekor ikan kelisa melompat
sempat kami rakam dengan lensa.. hehe


pergi lah melancong....banyak yg ada di sana....

18 comments:

kak Erna said...

apasal macam tak do orang yo..
apo tak bawak balik ikan tu..masak lomak cili api..sodap tu..he he..

pB said...

kat negeri mana nie??

Kengkawan said...

resort baru kot eh?
nampak pokok pun macam baru nak hidup

anymz said...

boleh masuk dlm list tapi mesti sesuai utk org kaki pancing kan?..

Zareda Norman said...

tahun melawat tasik...

zino said...

erna
memang tak ramai org duduk dalam hujan nun sape nak datang hehe

zino said...

pB
Pahang

zino said...

Andak
dah lama tu.. tapi nampak macam tak berapa dapat sambutan..

zino said...

anymz
kalau kaki pancing mungkin sesuai.. kedai jauh dari sini kalau nak sopping memang OUT hehe

zino said...

Zar
melawat tasik Putrajaya pun cantik hehe

kayteeze said...

Kita pernah lalu tapi tak singgah, sibuk nak balik johor, hehe...

Bergambar dengan ikan kelisa beramai-ramai tu nampak comel sangat.

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

sunyinya..mana pergi pelancong lain huhuhuuh

cikceriacorner said...

salam uncle..

bestnye...nak ikut..heheh

zino said...

Kayteeze
Tu la kan nasib baik sempat tangkap hehe

zino said...

Shahrom
Luar musom kot hehe

zino said...

Cekceria
Standby cuti bulan 11 nanti ikut rombongan cikkiah hehe

zino said...

Oops luar musim hehe

ciK LyndaWawa igUana said...

cantik tempat tu..cam bersih je....