Sunday, June 13, 2010

kreatif dan inovatif

syarikat ni kreatif mencipta selipar
tapi ada syarikat lain lebih berinovatif meniru..hehe

bagi pemiliknya cara yg berinovatif utk mengelak dari di curi..
tapi tidak cukup kreatif memikir apa yg pencuri fikir.

adakah anda rasa kreativiti syarikat ini mampu melonjakkan jualan? hehe


kata nya untuk menjadi sebuah negara maju dan mampu bersaing di pesada dunia, kita perlu kreatif dan inovatif.. sentiasa kreatif untuk mencari pendekatan baru untuk menghasilkan sesuatu produk atau servis.. dan setiap ciptaan perlu berinovatif supaya mampu mengatasi produk pesaing.. jemana Malaysia perlu menjadi jemana dunia.. ada banyak contoh barangan luar negara menembusi pasaran di seluruh dunia.. bila lag jemana Malaysia mampu bersaing..

bagaimana dengan anda.. adakah sentiasa kreatif dan inovatif..? hehe

21 comments:

kak Erna said...

oh alah hai..mahal manggo dari selipar tu..
lagi satu..tak teringin nak beli akuarium cam tu..cantik pon tak nak..apo hal nak lotak sebagai hiasan kek dopan...

ckLah said...

Cantik mangkuk tandas tu...
Tapi, malulah nak buat 'kerja' kat situ...ikan-ikan tu tengok. He..he..

cHeRyNa PiReS said...

lepas tuh, ikan tuh nak buat apa? goreng sweet sour atay gulai?
hehehe...

peniru adalah org yang ilhamnya datang dalam bentuk, "apa yang boleh diikut?"

ilham utk mencipta mmg takde...

anymz said...

bagus gak idea manggo selipar ni kan,,anak lelaki se wazir selalu bersungut setiap kali gi solat jumaat selipar putih dia mesti hilang..dia suka selipar putih..kali ni leh boli manggo bosa camtu..hehe

Catwoman said...

Alahaiiii.......cute nya selipar yg ada "pedai ayam" (loghat org Kedah.....). Tak jadi penyamun tarbus nak samun selipar cenggitu.

Huhuhuhuhu...

:)

Zareda Norman said...

terlebih kreatif dah sampai tak tercapai dek akal ni

zino said...

erna
yg tu terlalu kreatif hehe

cklah
selubung je kepala dengan kain hehe

sha..
ikan hiasan boleh goreng ke.. hehe

anymz
boli gantai bosi e sekali hehe

catwomen
pencuri tu pun pening tengok hehe

zar
idea ada tapi kaedah macam tak berapa kena hehe

aNIe said...

Hehehe...orang yang mencipta kunci pada selipar tu memang kreatif...hahaha

Aleeya said...

mmg kreatif kunci kasot..espcially tu guyz la yg nak solat jemaat tu..kasut salu ilg..leh manggakan...

"MULAN" said...

suka la yg kat toliet tu.. jgn lak ada yg duduk lama2 situ..

MOKCIK AZWA said...

wakaka...pencuri lagi untung...dapat selipar ngan mangga percuma hehehe...macam2 idea kreatif hehehe

kalau idea kreatif dan inovatif tu tak menyusahkan orang takper...tapi kalau idea yang dibuat menyusahkan orang susah hati dibuatnya huhuhu

Yunus Badawi said...

Betul tu. Kita kena kreatif mencipta barangan dan perkhidmatan.

Saya baru nak belajar bab2 ni. Setakat ni perkhidmatan sykt kami diperlukan sykt MNC. Kira oklah tu kan hehehe

tentangseseorang said...

ada produk malaysia yang ke serata dunia. sebagai contoh maskargo. ehehehe dan juga ada satu jenama baju tapi dah lupa.

Masy said...

syg laa nk pam toilet, kang mati plak ikan tu sume hehehhehee

Mak Su said...

mak aiii, tandas akuarium.. wakakaka

Dee said...

ikan2 tu leh pengsan x..hahaha..kalo dia dok tang depan ok gak uncle..ni dok tang belakang..hahaha..

idahani said...

tak ker nnt ikan2 tu sama2 kena flush masuk ke sinun? kot ikan bandaraya tu ok gak..hehehe

zino said...

anie
patut ada rantai sekali hehe

aleeya
betul tu selalu ada je org hilang selipar hehe

mulan..
mesra alam hehe

azwa
kalau hilang juga beli yg besar lagi hehe

YB
syarikat Yb perlu ada idea kreatif utk terus bersaing hehe

ady
ada ke?

masy
mesti dah ambik kira dalam design tu.. hehe

mak su
kreatif kan hehe

Dee
mesti dah kira air tak boleh flush kering hehe

idahani
tak kan macam tu.. mesti dah ambik kira hehe

Nasha said...

Ahaaaa ... mangkuk tandas tu saya mau. Cantik! Hopefully ikan2 tu tak real ...

CikguZue said...

tunjuk selipar tu kat orang sini, mesti depa gelak...

zino said...

nasya..
kalau real tak jadi oder ke? hehe

cikguzue
kat sinun tak ada jual ke? hehe