Tuesday, June 8, 2010

sesat di hutan batu..

baru baru ni kami ke BB, dah lama tak berjalan ke sana.. tujuan tu nak cari klinik yg pernah mem pergi dulu, tapi dah ingat ingat lupa kat mana klinik tu.. yg zino ingat kat luar BB plaza, mem pulka kata dalam komplek BB.. so bermula lah pencarian..

bila drive menghampiri BB, polis dah tutup sebahagian jalan, hujung minggu kawasan tu sangat sesak.. so terus lencong dan park di time sq.. sebelum keluar hafal dulu no kat tiang tu.. nanti senang nak cari kereta.. bila keluar ke kawasan sopping tu , tak tau arah mana nak di tuju.. macam mana nak ke laluan jejantas tu.. nak cross ke BB.. alahai.. pusing punya pusing jumpa lobby keluar dan menuju ke jejantas, sedangkan kalau tau boleh terus ke jejantas dari dalam bangunan.. betul la org kampong hehe..

masuk ke SW mulalah pencarian.. dari satu tingkat ke satu tingkat.. ikut mana arah yg mem rasa dia ingat.. setelah puas berpusing pusing akhir nya jumpa juga.. alahai.. klinik tu tutup pulak.. yg ndapat no talipon klinik yg tertera di pintu masuk.. ok lah kena lah call set appointment nanti..satu perkara yg zino peratikan di SW atau BB.. penuh dengan manusia dengan pelbagai gaya dan fesyen.. pening kepala tengok.. tak boleh lama lama kat sini.. kami beredar dengan pantas...bila nak cari kereta di TS sekali lagi berpusing2.. lupa tangga mana masa naik ke atas tu tadi hehe

sekian lapuran utk kali ni.. selamat bertugas..

18 comments:

Aleeya said...

bro pening tgk org yer, nasib le sy jenis tak ske tengok org ..ahahah mmg pening kan tgk org mcm2 style nehh haahhaha

sI tEDI said...

BB dengan SW tu short form untuk apa?

klinik tu mesti bagus sebab tu sanggup carik

DrSam said...

saya masa duduk dengan mertua di Jln Gurney dulu selalu juga merayau-rayau di BB tu, termasuk ke klinik di sana. tapi sekarang memang jarang sangat. 2-3 tahun pun belum tentu ke sana.

anymz said...

tak ramai org tau jejantas yg kat dlm bangunan tu bang..
sg wang??waaa lamo dah tak ke situ
tompek se melepak lepas sek masa dolu2.(sek BBGS).bilo dok situ,rasa cam kita ada kat luar ng kan?
semua pakaian yg seksa kita nak pandang.hehe

Dee said...

kalo takut lupa parking tu uncle..snap je gambar ngan hp..lg senang..hehehe..

kalo x biasa mmg pening jln di area BB & BTS tu..

zino said...

aleeya
rimas tengok pelbagai fesyen dia org ni hehe

si tedi
alah sian nya.. BB tu Bukit Bintang SW tu Sungai Wang.. hehe

Drsam
zino pun jarang sangat kerayau ke sana.. rasa macam bukan tempat kita je.. hehe

hanim..
BBGS pun dah tak ujud lagi kat situ dah jadi Pavilion hehe

Dee
memang kehilangan kereta sekejap pening nak mencari.. good idea lain kali snap tiang ber no tu hehe

Jemari Seni said...

Salam kenal jugek!!!
Shoping komplex area situ memang memeningkan kepala... hehhehee

en_me said...

xnak pening kepala tengok, gi ampang park jakk.. ehehe

NARDtheNERD said...

memang pening pun pergi area area situ...=))

zino said...

lemari
biasa kalau ke sana le lowyat je cari apa yg patut.. hehe

en.me
ampang park tu pun dah berkurun tak pegi hehe teringa zaman belajar kat jalan gurney dulu hehe

nard
tu boleh selalu kesana.. pitam nanti hehe

Zareda Norman said...

klinik gapo kat BB tu?

Mak Su said...

bb? sw? bukit bintang?

zino said...

zar
klinik GG

maksu..
tekaan tepat.. hehe

idahani said...

heheehe..cian abah zino..leh lak sesat kat KL nun..tp tak taulak kat dlm bb plaza tu ada klinik..klinik apo tu? hikks..

kak Erna said...

zino..kalau dah orang dok kl..sosek..camano lah,,kok orang somban ni datang,,ni yang tak jadi nak poi ni.ingat minggu dopan cuti..nak bawak emi jenjalan kek kl yo..takut lah se sosek kek hutan batu.dah la abang se..alergik ngan kl..

zino said...

ida
macam2 klinik ada dalam tu hehe

erna
sesek dihujung jalan balik ke pangkal jalan hehe

ckLah said...

Betul kakErna...
Orang kampung macam den ni...laaagilah fobia dengan KL tu..

Pernah alami kejadian yang sama di Suria KLCC dan Mid Valley...tak jumpa jalan keluar...he..he..

zino said...

cklah..
moh den jadi juruarahpandu hehe kalau sosek juga samo lah kito sosek hehe