Sunday, December 5, 2010

lebai malang moden...ziarah..

ni gambar hiasan je..
benda benda macam ni yg membuat jalan sesak
dan menyusahkan..

hari ni zino ada dua jemputan , jauh jauh pulak tu.. satu si Sg Buloh dan satu di PJ , dari plan kecik yg di sertakan dalam kad tu rasa nya kalau zino nak cari satu boleh la jumpa yg satu lagi tu rasanya akan menyesatkan.. yg sg buloh tu rasa macam tau je di mana .. tapi Pj tu rasanya memang rabun nak paham plan yg di lukis tu.. banyak sangat simpang, banyak sangat jalan yg perlu di tempuh..

so zino plan nak pegi satu je pah dan lepas tu boleh ke spital Pantai.... confiden je lah kluar, masuk je jalan Loke Yew tetiba sendat... apahal pulak ni tengah haributa ni jem!!! ikut je lah lane paling kiri, kenkonon nanti nak lintas ke jalan istana sebelum menuju jalan duta dan ke hiway.. itu lah plan nya... bila keluar je chan sau lin, sendat juga.. la.. kenapa ni.. bila sampai susur nak masuk ke jalan istana menuji mahameru jalan tutup... polis terpacak je kat simpang tu memerhati dengan senyummm ....patut jem jalan tutup... terpaksa lah terus ke jalan Tun Razak.. ok lah ikut jalan jauh pun tak pe.... baru je nak berangan kat depan jem juga ...

hilang mood... malas dah nak memikir jalan altenatif.. rasa nya satu kelumpo jem ni.. tak tau pulak ada tunjuk perasaan yg hampeh tu menyebabkan satu KL jem.. sebelum terus terperangkap zino terus cari jalan keluar U turn dan balik ke ceras... ikut jalan kg pandan lalu taman maluri dan jalan ceras.. terus nampak pizza... apa lagi singgah jap oder pizza sebagai pelepas geram hehe.. balik dan makan satu famili.. puas hati den.... kenduri ke mana hospital kemana....

kisah lebai malang moden sampai sini je... hehe

yg ni kisah ziarah ke Pantai Hospital...


hospital pantai..

tapi petang tadi jam 5.00 zino jangkakan jem dah berakhir atau kalau ada pun sepatutnya tak menjejaskan perjalanan zino nak ke spital Pantai.. lalu jalan pintas terus ke angkasapuri dan jalan pantai sebelum ke jalan bukit pantai.. sapina kek seremban tu sila ambil perhatian nak kesana ingat pesanan ni.. selopeh tol sg besi dan selopeh petronas masuk susur kiri arah ke lebuhraya persekutuan, nanti keluar kek angkasapuri, lopeh tu masuk susur kiri ke jalan pantai baru, lalu kek masjid Universiti malaya tu turus sampai jumpa jalan bukit pantai.. masuk kiri kek trafik light tu.. naik bukit tu nanti jumpo la hospital pantai.. kok sosek guno talian hayat.. hehe.

berbual dengan cik non dan abang Ali.. mendapat sedikit penjelasan dari mereka berdua.. sangat tabah dan redha mereka berdua... di harap kepada kedua nya dan seluruh ahli keluarga tabah dan berdoa akan kesejahteraan cik non, semuga cik non berjaya dalam operation yang akan di lakuka pada 9hb nanti.. saya masih ingat lagi masa saya nak buat medical check up di hospital tampin sebelum masuk kolej dulu cik non lah yg membantu supaya proses itu di percepatkan dan tak perlu appointment...

17 comments:

kak Erna said...

waaahh..siap posan dan bagi plan kek sini lagi..kok tak yo jumpo..ontahlah..
bukan tak ponah poie kan..dah dulu..asek ngeko bolakang keto kau yo..suruh poi sendiri dah tak tau..

MULAN said...

adoyai... saya ni merayu dgn boss ni mintak gps lekat kat kete... fening cari jalan dalam sesak resak kat kl tu..

Jemari Seni said...

Jln kat KL ni jangan sangkut satu hal jer mula la habis sesak semua jln..
Nasib baik tak klua semalam hehehe!!

DrSam said...

nasib baik tak bawa budak-budak masuk KL hari minggu. Plan tu dah ada. Saya doakan juga semoga cik non selamat menjalani pembedahannya nanti.

zino said...

erna..
guna lah GPS talipon tu hehe

mulan
bila sesak nafas pun sesak di buat nya hehe

jemari seni..
memang tak jangka terperangkap.. kesian yg buat kenduri..

Drsam
mudah2an... amin..

maklang said...

Kat Kerteh gak yg best no jem
jem... Makan jem ngan roti jugak best:)


Tak Pe lobai...Allah nak uji tahap kesabaran tu... He he

zino said...

maklang..
nak pindah kerteh la hehe

Mak Su said...

masyallah..... ko sanun ko sini last2 piza jugak yang ditorokam... apo nak buek, momang lah namo ee lobai malang, tapi mintak2 lenkali tak do lah jadik camni laie, kan.. nyusah an boto

Kengkawan said...

hehehhe
kenkadang kan.. penganjur demonstrasi ni pernah tak terfikir pasal kesusahan orang lain?

Kan bagus kalau semua orang (termasuklah yg tulis ni) buat kerja dengan jujur dan telus, jadi tak payahlah ada demonstrasi bantahan besar-besaran.

Sodihla org kenduri, x dapek den nak nolong eh..

atty's said...

saya pun hari ahad tak masuk kl.sbb ade dengar pasal diaorg nak antar memorandum..

salam maal hijrah..

Dee said...

nasib baik sy ada di Bukit Beruntung ketika itu..sgt2 beruntung kan uncle..hehehe..

zino said...

maksu
betul2 menyusahkan

andak
tak ada rezeki nampak nya semalam..

atty
salam maal hijrah..

Dee
memag beruntung duduk sana tak kena jem hehe

kawaii_desu said...

zino: diharapkan operation kaum kerabat berjln lancar, Amin..

yg buat demo tu geng2 selangor but mai buat kacau kt kl... mmg tak pakai otak. sikit2 demo, sikit2 demo... macam hooligans. menyusahkan rakyat. kalau org sakit dh kritikal kena cepat ke sepital camna...

sabo jelah

zino said...

kawaii.. tq..

Nong said...

Salam Maal Hijrah...

zino said...

nong..
salam maal hijrah dari kami juga..

Zareda Norman said...

lahh tak perasan ada tunjuk perasaan rupanya...

salam maal hijrah