Tuesday, December 14, 2010

A Famosa resort


sejak ahad kami dah mula berkampong di a famosa resort.. ada kursus pemantapan kata nya.. apa nya yg nak di mantapkan?? tak mantap2 lagi ke..?? sebenarnya kami belajar dari pakar pakar di satu agensi kerajaan tu.. agensi ini amat di geruni oleh semua agensi di mana mana jabatan kerajaan di malaysia ni.. hehe.. tapi tak ada agensi dapat mengelak dari menerima lawatan agensi ini.. bila mereka datang bersedia je lah hehe..

so kami mendapat banyak tips dari pakar yg memang berkemahiran dalam bidang tugas nya.. kenapa perlu nya pengetahuan tambahan ni? utk apa? semua ini adalah menjadi hasrat pihak pengurusan supaya kami berupaya menyemaikan satu budaya kerja cemerlang di kalangan semua peringkat penjawat awam di semua jabatan perlaksana di tempat kami.. ada kaedah check and balance.. ada kaedah ingat mengingatkan antara satu sama lain.. ada kaedah membuat pemantauan dalaman dalam semua aspek kerja dan bekalan.. ada kaedah kendiri utk semua peringkat..

dengan ilmu tambahan yg di perolehi di harapkan out come sesuatu projek yg di laksanakan mendapat reaksi positif dari masyarakat pengguna dan mempunyai nilai value for money.. yg penting apa saja yg di lakukan masyarakat umum mendapat manafaat... inshaallah.. kursus belum habis ... ada dua hari lagi hehe... kita tunggu lapuran selanjut nya...

10 comments:

kak Erna said...

mudah2an..balik nanti botambah mantap la ye.dah berkursus di tompek sunyi..

zino said...

erna..
memang tak boleh kemano duduk sini hehe

♥ manje ♥ said...

salam

kursus audit ke zino?

besh nya ke melaka...

zino said...

manje..
tepat sekali...tapi program padat tak ada readah langsung hehe

cikceriacorner said...

best tu uncle zino..dpt ilmu..dpt release tension dr keje opis..hehehe..:)

ciK LyndaWawa igUana said...

ole2 dari melaka ye...
=)

zino said...

cikceriacorner..
betul tu...balik nanti kerja berlambak tunggu hehe

wawa..
ok set hehe

CuTeMiUt78 said...

eemmm rasanya hari tu ada gak staf2 tmpt kita kena g kursus kat melaka ni

noorlara said...

Zino,
apapun kuesus mesti ada manfaatnya.
Tunggu laporan selanjutnya hehehe

zino said...

cutemiut..
ada banyak team kat sini hehe

noorlara
tungguuuu hehe