Sunday, August 2, 2009

esok kerja ya...

Cuti hujung minggu berakhir lagi.. so bagaimana tuan puan menghabiskan cuti bersama keluarga.. dapat ke merehatkan badan??.. atau terasa macam nak sambung cuti lagi?? belum pun hari minggu berakhir bos dah hantar sms, esok ada lawatan timbalan menteri ke satu kawasan dan minta zino hadir sama.. mmm itu lah kerja dalam masa cuti pun dapat arahan hehe..

at least apa yg patut kami lakukan hujung minggu ni tercapai juga.. terutama nak memenuhi jemputan ke Jelebu semalam.. walaupun berkejaran tapi semuanya berjalan lancar.. memula ingat fizah harus ponteng tusyen.. tapi alhamdullilah perancangan di restuiNya.... masa balik terpaksa memecut melebihi had laju biasa..

petang tadi ke shah Alam.. ke Bukit kayangan..mem ada perbincangan keluarga ,kakak dia yg set utk berjumpa adik beradik yg ada di KL ni.. zino tak masuk campur la masa dia orang bincang tu..duduk mengadap TV kat bilik lain dengan hazwan.. si hazwan ni pulak asyik2 ceria ceria ceria.. naik mengantuk zino di buat nya hehe.. yang bermeeting pun zino tengok ceria juga .. bagus la macam tu. segala hal di bincang dengan baik.. tak perlu nak masam2 muka..tak tau la apa yg di rumuskan..

Sebentar tadi layan hazwan makan di Mc D .. balik dari shsh alam sibuk kata lapar..ajak makan nasi tak selera katanya.. McD je ok adik ni.... biasa la si hazwan tu bila demam sikit tak selera la.. itu la ini la..hehe.. abah makan fillet-o-fish je.. dia dengan mem Mc ciken dengan ayam seketul sorang.. dan sekarang melayan dia tidur pulak... tak habis lagi bercerita sorang2 tu.. tah bila pulak nak lelap tu...sekali abah dia bertempik baru nak lelap....

kak elle, malam ni tak payah gosok baju seperti biasa.. alang yg baik tu kesian tengok abah dia yg penat ni so dia volentier gosokkan tanpa di suruh.. terima kasih alang... ada sesiapa nak jadikan calon menantu ke? hehe

17 comments:

Zareda Norman said...

amvoii promote anak bujang tu nampak.. kami dah lama tak gosok baju, hantar dobi aje sebab kat sini murah, kemeja hanya RM1 aje.. berbaloi..

bes cuti dua hari, masa masa berharga kami sekeluarga

~mrs azmi~ said...

takde maknenye cuti weekend this week... terkorban sebab kene siapkan keje.. ade presentation esok.. huwaaaaaaaaaaaaaaa

zino said...

zar
sekali dulu kami hantar dobi hehe

mrsazmi
elok juga ada week end dapat juga siapkan .. semuga presentation berjaya..

Kak Elle said...

wow sakit2 pun ada selera mkn macD ye?

saya nak pinjam alang bolih?..haha smlm gosok 5 sets of panta and tops yg lain2 tutup mata tunggu pembantu dtg hujung minggu ni....yeah!

Mr PenyuBiru said...

aku pun tak puas cuti. tapi takpe,hari khamis m jumaat ni off day. tak sabarnye...hehe

INTAN said...

jgn jeles...daku mencutikan diri ari ni..ahaks

pB said...

Salam


ke PKNS , belikan baju raya anak anak...

puasa ni , kalau boleh , tak mau keluar umah hujung minggu ....

lupekanje said...

malu la nk booking anak...hehhe...
untung la zino dpt anak nyenangkan ati gitu..

zino said...

kak elle
hantar tiket kapal terbang hehe

penyubiru
nanti rehat puas2..

intan
selamat bercuti..

pB
satu keazaman.. berjaya ke agaknya nanti tu hehe

lupekanje
mudah2an..

cikMilah said...

Ya la Zino, cuti 2 hari mmg tak cukup rasanya...macam-macam nak di buat!

Masy said...

bagusnya ada org tolong ironkan baju hehe. meh sini tolong ironkan baju org di sini plk haha

Dee said...

anak bujang rajin gosok baju? wui..mmg ramailah nk buat menantu..jgn riso zino...bantu isteri bagus..tp jgn smpi di'queen control'..hehehe..

Neeza Shahril said...

amboiii.. rajinnya alang..
neeza ada 3 anak dara.. senang anak dara neeza kalau husbandnya rajin gosok baju hehehee...

atty's said...

arini keje menimbun..

bantu isteri...dpt pahala..hehehe

MULAN said...

percutian 5 star di rumah.. sebab lama betol tak lepak kat rumah.. (ha ha sebab hubby on duty sebulan, plant shutdown)

DrSam said...

saya dah dua minggu terpaksa rehat. kira dah terlebih tidur pun ada :)

Untung ada anak-anak bujang ni. Boleh buat teman dan juga boleh ringankan beban.

en_me said...

salam pagi selasa abang zino ittewww..