Monday, August 31, 2009

shopping .. round...1

salam semau,

cuti merdeka hari ni zino gunakan sepenuhnya utk shopping.. jalan pun tak berapa jem dan lancar.. dalam compleks biasa lah penuh sesak tapi di kaunter clear je.. alang di bahagian gent.. fizah di level ladies..ditemani mem.. zino dengan hazwan cari corner yg sesuai menanti hehe siapa siap dulu call abah,

alang masih ikut bajet.. selesai dulu.. baru lah fizah.. melampaui dua tahun punya bajet hehe.. lepas tu baru naik ke level children.. giliran adik pulak memilih.. adik yg baik ikut je cakap abah.. so dengan cepat selesai..

dalam compleks tu memang penuh sesak dengan manusia.. zino cuba elak sedaya upaya untuk tidak berada dalam kesesakan.. di kaunter nampak lega.. mudah dan pantas.. selesai shopping tak tunggu lama.. masing masing dah kepenatan.. terus balik..

tapi mem belum beli apa lagi.. makna nyha ada nanti round..2.. anda bagaimana dah setle ke shopping raya? hehe

27 comments:

Nong said...

Kita dah banyak tahun tak bershopping untuk raya. Dah tak ada budak2 dalam famili ni jadi tak lah busy nak buat baju raya ke atau kuehraya ke.

Pakai aje lah apa yang ada.... banyak lagi baju dalam almari tu yg tak pernah pakai pun... he he...

silversarina said...

Bukan round 2 je menanti, sure ada round2 seterusnya ..hihi.

Zareda Norman said...

Zino

Ika punya tinggal tambah tambah aje.. seken round just nak beli utk org tua dan tambah tambah jer..

5 hb sept, sogo membercard sale.. ada staff zar siap amik cuti..

Mr PenyuBiru said...

pakai mask tak pergi shopping tu? shopping² jgak, kesihatan perlu dijaga. :)

Yunus Badawi said...

cukupke 2 round shopping? Silap2 mau 3 -4 round hehehe

atehlaila said...

Beli beli dah..tapi,tetap nak kena shopping kat tempat kegemaran jugak..subang Parade..ntah kenapa saya suka sangat ke sana bulan2 pose ni..mungkin lama kerja kat Subang..dah biasa..

Ajzie said...

wahhhh dah shopping raya yea....... seronoks nyssss..

Hanisumayyah said...

Belum menjengah shopping complex lagi...tunggu last minute lah ni...ambik mood berebut2...baru syok shopping!...

zino said...

nong
yg nak beraya sakan ni anak anak je hehe

silversarina
tunggu akhir ramadan utk lapuran akhir hehe

zar
betul ke kalau mem tau parah ni hehe

penyubiru
memang ramai yg mapai mask hari ni macam fesyen baru pulak hehe

YB
betum tau lagi berapa round jadi nya.. hehe

atehlaila
betul tu selesa soping tempat yg kita biasa.. tak payah nak tercari2..

ajzie
kebetulan alang balik.. at least selesai bab anak anak..

hanisumayyah
satu idea yg bagus tu.. hehe

xiiinam said...

Selamat m,embeli dan membelah...

zino said...

lepas beli kena belah cepat2 hehe

Kak Elle said...

zino untuk saya takde shopping raya pun baju yg beli tahun lalu ada yg belum di pakai lagi dan tahun ni adik ada beri 1 suit baju raya siap jahit sekali cukup lah ..lagi pun raya saya tak jalan2.

INTAN said...

baru beli baju melayu budak2...yg lain belum d beli...mama budak2 klu x sempat beli..sarung je uniform...hehe

zino said...

kakelle
dah ada sponser ok lah tu hehe

intan
uniform baru kira baju raya juga tu.. yg penting budak2 ada baju raya..

ikan emas said...

Bes nya p shoping ni..
kalau ada sponsor lagi bes !!

....hari-hari shoping , beli lauk buka posa

DrSam said...

senang hati sponsor sebab semua hati sudang senang.

Pok Li said...

Tak larat nak round dah

MOKCIK AZWA said...

mood nak shopping raya tak mari lagi hehehe...macam last year mokcik beli baju raya budak2 kat alamanda ajerr..malas nak gi kl..

Masy said...

lom bli papepon. xmo rayalah. huhhu

~mrs azmi~ said...

belum mula pon lagi zino. masih pk nak carik kaler ape tahun ni heheh

Mak Su said...

abang ngah, duit raya untuk se ada tak?

noorlara said...

shopping masa bulan pose memang rasa teruja nak rayer apatahlagi bila tengok ramai pengunjung dalam kompleks membelibelah tu.
hakak baru beli tudung kepala jek, baju tak jumpa yg sesuai lagik.

MULAN said...

ok tu.. mem boleh round 2, 3, 4 dan lagi..

Dee said...

dah..sket2 je zino..xdak bonus..

Tabib Haji Norjae said...

Salam persaudaraan. Singgah sebentar. Apakhabar Tuan rumah ?

Hana™ R. said...

hehe best nye bershopping.
sy blum shopping raye lagi. huhu xde mase.
nak tak nak shopping last minute la nampak nye. hihi

zino said...

ikan emas..
soping gak tu..

Drsam
yg penting mereka happy..

pok li
dah puas round la tu hehe

azwa
janji ada baju raya..hehe

masy
kena raya juga.. tak kemana kalau tak mau raya hehe

mrsazmi
tema belum ada lagi la hehe

maksu
ada.. hehe

noorlara
terus mencari..

mulan
tengok le permintaan dia nanti.. hehe

Dee
sikit pun ok.. janji ada baju raya..

tabib
sihat adanya..

hana
jangan sampai terlepas dah le hehe