Friday, October 23, 2009

block bukan blog

pagi tadi bila nak masuk tenet terus tak boleh..
ingatkan line tak baik tunggu kejap
lepas tu cuba lagi.. tak menjadi juga..
lepa tu tanya staf kat luar tu..
dia kata IT dah sekat..

WHAT?????

ada yg kata mengong punya kerja.. hehe
dia sambung lagi.. lebih baik ambik semua PC ni
tukar dengan typewriter balik hehe
hopefully langkah sementara je..

kalau berterusan.. hidup akan menjadi bosan..
ala bukan dapat pun duduk depan PC tu..
cuma perkara yg di lakukan kurang bijak..
kata nak menggalakkan guna IT..
kalau nak sekat pun sekat la lama yg tak tentu hala tu..

tak sempat lagi nak bertanya dengan dia org..
nanti lah.. tengok dulu sehari dua ni..

23 comments:

tulipurple said...

mmg payah zaman nie kalu takde access internet,nak2 di pejabat.

puteripilah said...

aiseh bos... boli yo mano2 brand yg ado kek pasaran... payah bona plak kono blok2..kan.. nasib baik ese dah boli broadband.. bulihlah pakai kek opis and kek ghumah...

CikguZue said...

salam,
betul tu, byk lagi laman2 yg tak tentu hala. patut bebenor di gam dan di block.

Neeza Shahril said...

macam ada orang dengki sebab tak reti nak guna internet je.. :P

Pak Ngah: said...

:: salam... sabar je le...

UnGu VioLet said...

teruskan berblogging yer..
mar pengunjung setia tau.. walau kadang2 tak sempat nak tinggal jejak..

silversarina said...

Adalah tu polisi baru , apapun harap zino tak henti berblog .

Noli said...

nnt jadi 'zino and the typewriter'plak..hehe

ikan emas said...

Smlm ikan emas seharian rasa aman, sb ms outst batri hp abis kong kong...

TP masalahnya bl kita nak cntck tpkasa buat muka toye pinjam hp org...

masa tgh sebok2 keje tu terfikir macam mana org dulu2 urus acara tanpa alat komunikasi?

CuTeMiUt78 said...

ha'ah kan.. klu nak sekat pun.. baik guna typewriter je kan

ZARA 札拉 said...

alahai~
bukannya buat apa pun~
nak sekat2 pulak~

MOKCIK AZWA said...

opis mokcik tak dibenarkan berfacebook, chatting, twitter bagai. setakat ni blogging dia tak sekat...syukur...klu tak boring giler taim tensen2 tak tahu nak buat aper..

saborr..

noorlara said...

di mana mana ade sekatan sekarang ni.... kene pandai cari jalan keluar atau terajang jek hahaha

Zareda Norman said...

kata nak bertaraf dunia tapi internet di sekat apa kehelnyer..

sekat jer link yang tak munasabah.. sapa punya idea ni.. mesti dah jumud tu

Dee said...

susahlah kalo internet di sekat..byk ketinggalan info nti..tap kalo nk blocked laman2 yg x berfaedah tu ok je kan..

Kak Elle said...

sama lah di sekolah saya pun semua nya di block...bosan juga kekadang...

aNIe said...

Kenapa pulak di block...? Tak praktikal langsung...

zino said...

tulip
memang payah..

puteripilin
satu cadangan baik tu.. boleh claim tak? hehe

cikguzue
nak kerja mudah block semua..hehe

neeza
kerja senang rap semua hehe

pakngah..
sabar hehe

unguviolet
oo ye ke demi ungu saya akan terus berblog hehe

silversarina
blog dari rumah je..jawabnya..

noli
teringat kisah silam zaman typewriter hehe

ikan emas
zaman tu main jerit je hehe

cutemiut
tu le hehe

zara
itu yg tak paham.. hehe

azwa
kalau nak sekat laman tertentu tak kisah le tapi kalau tak boleh masuk langsung.. memang hangin di buat nya ni hehe

noorlara
ada tips tak? hehe

zar
tah sape punya idea..

Dee
nak senang kerja la tu..

kakelle
dia suruh kerja je sepanjang masa..

anie
tu yg kawan kata mengong hehe

lupekanje said...

kt opis acik facebook dan yg sewaktu dgnnya, yg menjadi tumpuan ramai, telah diblock. Blogspot blm lagi...

Cuma acik terkilan, ruangan shoutbox dalam blog diblok. Slh satu blog acik adalah memberi bantuan penyelesaian masalah pendidik2 yg nk lanjut plajaran dan penghubung komunikasi kami adalah shoutbox itu.
skrg acik hanya blh menjawab soklan cecikgu tu kat rumah je lah...huhu..
minta lepaskan shoutbox tu pun diorg tanak layan..bukannya nak mintak on kan facebook pun. alasan diorg, chatbox gitu, menambah trafik access internet....fatot ka? Kerap sgt kah org begayut kat shoutbox tuh?

zino said...

lupekanje
itulah alasan yg zino dengar bila kawab bertanya..

NBK466 said...

Ni baru betul bak kata org JERMAN tuh "go-blok"..he..he..he..

zino said...

NBK466
tepat sekali...hehe

PerantauSepi1306 said...

erkkss ni geng IT mana nie.. takkan nak block takde wat assessment... setakat laman tak berpekdah leh je buat policy rules kat firewall... tak yah la tutup seme skaliks.. adoyaii... wat malu geng IT jer camni...sorilah bro.. kuo abis bahsa mesin den ;p