Friday, October 30, 2009

handphone

apa guna talipon?

untuk berkomunikasi..
untuk bercakap..
untuk ber sms..
untuk ber mms
untuk chatt..
untuk ambil gambar..
untuk rakam video..
untuk bersembang..
untuk berbual...
apa lagi..

untuk menjawab......
untuk di hubungi
untuk mudah di kesan
untuk menyampai maklumat..
untuk mendapat maklumat..
untuk menerima arahan..

tapi sorang mamat ni
tak pernah nak angkat talipon..
selalu menghilang..
selalu beri alasan..
selalu mengelak..
susah sangat nak cari dia..
dah berbueh mulut bercakap..

siap la lapuran prestasi kau tahun ni....
menggambarkan performance sendiri..
jangan salahkan sesiapa..

20 comments:

silversarina said...

Pelik, orang macam ni baik tak payah guna hp .

xiiinam said...

Ada juga jenis org yang tergamak 'buat derk' dengan panggilan....memang nk kena!!!




psst: ckLah berblog juga via henpon...

Kak Elle said...

kerja yg pandai curi tulang ye?bagi dia warning certificate...hehe

Noli said...

noli paling ske kalo ade org call..haha

RahimSabah said...

Salam - Org tu tak groti guna hpone tak ?. Bilo tpone e bunyi yo , dio gabra tak tahu nak wek cam no. ha ha ha

Cubo test tengok lu...

Mr PenyuBiru said...

mamat tu nak kena tarbiyah tu.hihi

Zyma Saad said...

Anak sapo la mamat tu??
Huhuhuhu....
:)

cHeRyNa PiReS said...

tak kesian tuh...ayat last tuh nampak sangat dia tak sayang diri. dah ujung2 tahun lagi nak buat perangai..

aNIe said...

Dia tak tau handphone tu menatang aper agaknya....heheheh

CuTeMiUt78 said...

emmmm dia tak faham kot hp tu... utk apa sebenarnya

Mak Su said...

naper dia tak jawab tipon? speaker rosak kot.... or dia buat main game jer

Masy said...

lps dpt performance report tu nanti, baru telefon dia berfungsi kot hehe

sya said...

Ni dah mcm ulau.. banyak mengulau masa keja le tu.. cuba call dr hp yg tak de dlm list dia mesti dia angkat

PerantauSepi1306 said...

mungkin prinsip dia h/p personal maka panggilan opis tak yah jawab la kot... erkkssss

atty's said...

handphone ku rosak...huhuhuuh..

Dee said...

ada orgkan uncle..bulan2 dpt hp allowance..yg geramnya..bila kita call x angkat..n also x return call..tp financial controller..ntah apa2 kan..kita pun kalo x terdesak xmoh ganggu org..sms pun idak direply..lebih baik x pakai hp..kita tidak menyakiti hati sapa2..hehehe..

ez said...

la ni hp sgt penting..kanss.

zino said...

silversarina
sepatutnta..

cklah
mamat je tah jenis apa pun tak tau..

kak elle
dah pernah hantar memo satu..

noli
asal jangan call minta hutang dah le hehe

rahim
agak e pokak badak hehe

penyu
bos pun dah naik give up dengan mamat ni..

zyma
itu la buat malu mak bapak je..

sha
harus bagi markah rendah nanti tu.. tak ada rasa tanggungjawab..

anie
itu yg pelik..

cute
agaknya buat main game je..

maksu
alasan dia talipon rosak.. tapi pecah rahsia .. ada masa dia jawab..

masy
dia tak sadar lagi tu..tunggu kau..

sya
nak tengok berapa lama dia nak buat perangai ni..

perantausepi..
agaknya lain kali minta dia tinggal talipon kat rumah hehe

atty
alasan yg sesuai tu hehe

Dee
betul tu ada sorang lagi kawan tu bila zino jumpa terus cakap dengan dia talipon dah jual ke hehe

ez
betul.. kalau dia masih anggap talipon hak peribadi .. dia silap..

RahimSabah said...

Agak e lahkan , silent mod lupo nak tukar kot .. itu yg tak donga tu .. he he

Tak pun tepon kodai RM 2/= tak..

Zareda Norman said...

org macam ni pasang alat penesan aje kat badan dia.. macam cips tu sumbat masuk kat mana mana urat saraf.. baru dia tak boleh lari.. ehhehhe

jangan lupa telefon juga sebagai alat nak bertikam tikam kata kata... hehehhe