Sunday, October 25, 2009

cucur udang alor gajah..






entah macam mana tanpa di rancang kami sampai ke alor gajah makan cucur udang ..memula tu mak kata nak cari krusi lipat utk di bawa ke masjid.. nak berdiri lama masa sembahyang dah tak larat kaki sakit, katanya dah minta sorang sedara tu cari kat tampin tapi tak jumpa.. habis stok la kot..

zino cadangkan pergi cari di masjid tanah, kat situ ada banyak kedai perabut mana lah tau ada rezeki.. so kami pun ke masjid tanah la.. kedai pertama kata tak ada, kedai kedua kata.. dah habis ..bila sampai kedai ketiga..

"tokei , ada jual krusi lipat ka?"
"oo, itu krusi sembahyang ka?", ada ada..

apek tu macam tau je krusi apa yg kami nak cari , dia kata dah ramai yg datang beli krusi sembahyang kat kedai dia.. lantas mengeluarkan satu krusi besi yg boleh lipat, kecik ringan dan mudah di bawa kemana mana.. bawa krusi tu tunjuk dengan mak yg menunggu dalam kereta.. mak kata ok.. terus zino beli dua..

lepas tu mem bisik nak makan cucur udang alor gajah.. seorang suami penyayang tak akan menghampakan harapan isteri dia kan hehe.. so kami pun terus ke alor gajah ikut lendu.. menikmati cucur udang yg enak.....

jemput makan semua.. hehe

31 comments:

sI tEDI said...

yup! cucur udang ini mmg pemes :)

zino said...

sl tedi
betul tu..

Pak Ngah: said...

:: salam..suami mithali aka anak mithali macam tu le..terliur woo..

kawaii_desu said...

Salam mr zino. ur appearance kt FB has brought me back to the blogging world hehe

zino said...

pakngah
kat sana ada ke? hehe

kawai desu
wellcome back..

Tie said...

Laa.. Tie baru je buat cucur udang kelmarin, hihi...

cHeRyNa PiReS said...

siapalah suami yang penyayang tuh ye...? (amboiii...puji diri sendiri ye!)

KLMari said...

Terus terasa lapar pagi ni walaupun dah breakfast kul 8 pagi tadi...:)

Yunus Badawi said...

Dah dekat setahun tak makan cucur udang tu. Stok kuahnya kat rumah ni pun dah habis huhuhu

Dee said...

masa dee jd tunangan org johol..slalu balik kg bakal mak mertua turun bas kt tampin..mmg singgahlah makan kt tampin tu..ada gak kan kedai jual cucur udang alor gajah..mmg sedap..

skrg sang suami sanggup tipu sunat dkt si isteri bgtau yg cucur udang tu dh xde jual..kedai dh tutup..

rahsia terbongkar bila ibu kpd biras si isteri bgtau eh..ada je org tu niaga kt tampin tu hah..

grrrr...geram tau uncle..skrg kalo balik johol..bgtau gak kt suami..tp dia kata jln jem nk gi tampin tiap kali raya.lgpun raya2 mmg org tu tutup kedai kan...huhuhu..sabar jelah..

tulipurple said...

fuiyoooo...tgk,x pasal2 ngidam nk mkn cucur udg a.gajah plak...ade ke suami yg penyayang yg nk layan selera makyong sarat nie lg...hehe.
bro...naper x tepek sekali pic kerusi lipat tu..dok imagine gak camne rupernye.

Masy said...

kat belah mana eh? jarang turun alor gajah - paling2 pon kat masjid tanah je hehehe

Kopi Suam said...

uncle Alor gajah kat area mana...boleh le try nanti..

kalau kat KL ni cucur udang sedap boleh cari kat depan plaza Safuan tu..kat deret kedai2 buah tu...yang ni kompom..sodap

silversarina said...

Nampak cucur tu pun dah tau mesti sedap... nanti kalau ke Alor Gajah nak try lah.

Erna said...

jauh e cari kerusi,takpo..yang sebona e...cucur udang dah manggil tu...tapi kalu lambek,ayam dah abih...maso poi jumaat potang tu...banyak bahan e dah takdo,tinggal tauhu timun ngan cucur yo

Mak Su said...

nak sate

zino said...

tie
sama tak dengan alor gajah punya hehe

sha
nak tunggu kena puji lambat hehe

klmari
kena ulang tu hehe

YB
kena tambah stok..hehe

Dee
ada la.. zino pun ada juga singgah kat tampin tu kalau tak ke alor gajah..hehe ada ke patut..

tulipurple
krusi lipat lupa nak ambik gambar.. nanti le balik kg nanti tangkap gambar ..

masy
orang melako tak tau? tak patut.. ada satu baris gerai sebelah kanan jalan kalau dari melaka..

kopisuam
jawapan seperti di atas.. hehe

silversarina
kena set JJCM alor gajah..

erna
koba e kek tampin tak jumpo.. cubo masjid tanah.. nasib baik ado kalau tak ado mau sampai melako hehe

maksu
jom pegi awam bosa den belanjo

xiiinam said...

"Slurp......",sambil menelan air liur...

kirana said...

Adeehhhhh.... nape la ko nak seksa aku cam gini? Len kali ko tunjuk gambo kucing ke, burung ke, gajah ke! Ni men tunjuk2 gambo makanan plak!!!! Ishhhh.... laporrrrrr!

MOKCIK AZWA said...

hamboii...nampaknya bisikan isteri ni power gak ek...hari tu terbaca pasal bisikan ni kat blog abang long...ni kat blog zino pulak hahaha. mana taknya sampai tiba2 jer bleh pi makan cucur udang

camno rope kerusi lipat tu..mai tunjuk gambar..

Sasha said...

mana gmbr kerusinya?... sbb abah saya pun perlu satu?...

ez said...

bestnye..lama xmkn cucur udang alor gajah..hehe

zino said...

cklah.. sabar hehe

kirana.. kalau dah time makan ok lah kot hehe

azwa.. bisikan mencengkam kalbu hehe
gambar krusi tunggu zino balik hujung minggu ni

sasha.. tunggu..

ez.. biasa ke sana ke?

CuTeMiUt78 said...

wah... lama tak mkn cucur udang..

aNIe said...

Amboi...ayat suami penyayang tu tak menahan...hehehhe

Memang orang kata cucur udang a.gajah sedap...terkenal tapi tak pernah rasa lagik...

Zyma Saad said...

Sedappppp....
Nak jugak. Huhuhuhu...

:)

ikan emas said...

nasib mem mintak cucur udang, kalau cucur badak? ,...mana nak cari badak ???

hanimndroid said...

pnh pegi ini tempat. kedai first sekalik kan. bagus zino layan kan aje mem:]

sya said...

Puas ler memikir cucu udang ni kat mana ni?

PerantauSepi1306 said...

bertuah bonda dan mem dapat anak dan suami penyayang cam bro nie ;D

Zareda Norman said...

citer cucur udang tapi banyak gambar sate jer.. ehhehheh