Sunday, October 4, 2009

rumah terbuka dan jem...

rumah terbuka yang pergi dua je.... tapi nak melayan jem nya aduh...

satu di langat sana tu.. biasa nya masuk sana mana ada jem.. tapi hari ni jem sejak keluar hiway besraya lagi.. sampai la ke taman sri nanding yg nak di tuju jemmmmm sepanjang jalan.. hampir satu jam di jalan raya.. bila nak keluar dari taman tu sekali lagi tempuh jem.. ada ke patut.. rope rope nya ada YB buat rumah terbuka dan jemputan di pamir sepanjang jalan satu malaya tau.. patut le berdoyon doyon orang kesana...

bila menuju ke Puncak Jalil sekali lagi kena tempuh jem.. kali ni ke rumah anak sedara .. firstime sebenarnya ke rumah baru dia ni.. rumah lama tak pernah pun pergi hehe.. la... tak jauh pun dari rumah along.. ke depan sikit lagi je... masing masing bercerita macam mana nak balik.. nak menempuh jem semula.. agaknya di mana mana ada jemputan rumah terbuka pasal tu kemana saja jem.. mewah nya rakyat malaysia hehe..

so ada yg bertanya, rumah pakngah bila nak buat?? oops sape nak jawab tu ? hehe

18 comments:

cHeRyNa PiReS said...

ntah pakngah nieh...leh gak sha wat lawatan terkejut gi sane:P

rajinnya gi open house..respect betul:)

ZARA 札拉 said...

hehehe~

bila tu Pak Ngah?

hehehe~

cikMilah said...

tahun-tahun sebelum ni macam tu jugak ke.. jem selepas raya?

~mrs azmi~ said...

mmg jem disana sini utk sabtu ahad ni.. cilok sane jem... potong kot sini jem jugak! aduh! sume jalan alternatif pon jem.. sume org pakat kuar beraya kot! huhu nak pergi 3 rumah pon amik mase cam nak g 10 umah

DeeN said...

Tu dia, ramai dah dok bertanya Pak Ngah bila nak buat open house tuh. Hehehehe...

zino said...

sha
tunggu makngah angguk je hehe

zara
jawapan seperti di atas hehe

cikmilah
semua org pakat beraya kot hehe

mrs azmi
letih atas jalan raya je hehe

Deen
nak turun Kl ke kalau pakngah buat OH ? hehe

SoFie NuR said...

bestnye...asyik2 open house je..ni yang jeles ni...

yginsaf4 said...

jem n kaya lorr.. 'kaya' raya = mewah kannns

zino said...

sofie Nur
kat sana buat le open house hehe

en.me
itulah kelebihan KL hehe

Zareda Norman said...

nasib baik rumah terbuka zar nak pi seberang jalan aje.. heheh tak jammed langsung..

Abang Long said...

Jalan jem sebab YB buat open house, memang tak boleh nak kata apa. Kan YB adalah hak rakyat.

Eh ... bila nak datang Klang ? Teringin sangat rasa nak jumpa ...

zino said...

zar
senang la..hehe

abanglong
jem tak? hehe

Dee said...

smlm sy gi semenyih..dari bangsar 2 jam perjalanan..mcm nk gi melaka..perut pun sempatlah lapar balik..hehehe..

Tie said...

Ooo..musim jam rupanya..

Agaknya ramai yang nak beraya, sebab tu jalan jam...

Err.. mak ngah tak angguk lagi ke ?

KAMATO said...

agak sebulan la kita tempuh jem ye....

Mak Su said...

eh! ada lalulalang.. jalan depan sikit jumpo umah se

UnGu VioLet said...

haaa.. mar pun nak dtg nie..

zino said...

Dee
jem yg memenat dan melaparkan hehe

Tie
tak perasan pulak mak ngah dah angguk ke belum hehe

kamato
nampak gaya nya.. harus hehe

maksu
ada bercakap dengan mem kalau tau rumah maksu mau juga pergi terjah hehe

ungu voilet
betul ke.. hehe..