Monday, April 12, 2010

aktiviti hujung minggu...

memang asal tak plan apa pun.. tetiba mem kata nak beli jam fizah... dulu patutnya zino yg beli jam dia belikan laptop.. tetiba jadi terbalik pulak zino belikan laptop mem nak belikan jam.. bijak bijak hehe

so kami pun ke JJ .. Fizah cari jenama yg dia pekenan dan mem bayar kan.. sementara tu zino pun cari le satu jam tu.. kalau jam jarum ni tak usah le kat rumah pun ada cuma dah lama tak pakai.. nanti pakai bukan nya nampak nak baca nak kena pakai sepek dulu.. baik tak usah.. hehe so cari le yg digital yg tulisan besar sikit.. terbekenan satu jam tu.. ada kompas digital.. macam ok je.. tapi biasa le zino memang tak nak percaya dengan harga yg di pamir.. mesti nak tawar menawar.. minah tu bawa la calculator besar gedabak.. kenkonon nak kira berapa boleh bagi diskaun..

perasan tak tuan tuan.. tektik.. peniaga ni bawa calculator gedabak besar tu..dan start picit tah apa apa no lepas tu cakap berapa boleh diskaun.. alah setakat nak bagi 10 % ke .. diskaun apa ke jadah nya calculator gedabak tu.. tapi itu saja tektik berniaga.. nampak macam dia amat teliti dan seriuos nak bagi diskaun nampak macam real la.. i don't buy that.. zino saja letak satu harga yg jauh lebih rendah dari yg di tawar.. kalau dia nak jadi kalau tak mau tak apa .. memang tak ada niat dari awal tadi hehe.. so minah tu pun pegi bincang dengan kawan dia.. tapi tak mau berganjak dengan harga dia .. so no deal.. tak apa lah nanti zino boleh compare dengan kedai lain..

lepas JJ berpindah ke SOGO.. sekali lagi Fizah nak beli baju.. adik pun merengek nak baju juga.. so mem dengan kakak di ladies dept adik dengan abah di child dept hehe.. adik senyum dapat apa yg dia nak.. acara terakhir makan makan.. malas nak keluar ke tempat lain settle di secret recipe di SOGO...




mengayakan baju baru

air tak sama tinggi adik complain hehe

lagi gaya adik dengan baju baru.. hehe

burger mini utk adik..

laksa sarawak utk abah.. firstime terai..

sedap la pulak hehe

kek utk Fizah..

ini pun..

yg ni utk mem...

11 comments:

cHeRyNa PiReS said...

secret recipe....fav sha...tapi sejak keje sebelah secret recipe nieh tak larat dah nak makan situ:P

sha pon nak baju gak? tak payah pakai calculator punye...ehehhe...

ciK LyndaWawa igUana said...

laksa sarawak memang sedap..jadi nak rasa laksa sarawak pior..sila melancong ke sarawak ye..hehe

aNIe said...

Budak2 kalau dpt baju baru memang lebar senyumnya...tak sabar2 nak menerai...

Tak pernah lagi makan kat secret resepi...nampak macam sedap juadah untuk mem itu

Zareda Norman said...

adik pun dah pandai shopping baju heheheh

leeya said...

huaaaa...besh nyaa makan kat SR tuhhh..mmg suka sgt makan kat ctu..suma sedap2.. nyum nyum..hehehe

zino said...

sha..
lain kali boelh ikut sopping..hehe

wawa..
ok dah masukkan agenda cuti2 yg akan datang.. boleh jadi pemandu pelancong takl hehe

anie
masa tu beli masa tu juga nak sarung hehe

zar
dia dah pandai demand asyik beli baju kakak je hehe

leeya..
sesekali ok lah kot kalau selalu kering di buat nya hehe

xiiinam said...

Beli baju terus pakai ya adik....


(memang jauh beza tinggi air tu...patutlah adik komplen)

Dee said...

new header...cantik..

amboi..terus pakai baju baru ye adik..

zino said...

cklah..
bila tak ada ais dia jadi pendek hehe

Dee
all in the family.. hehe

Mimie.Candy Cane said...

amboi..hazwan..dah macam penyanyi hip hop pun ade.

zino said...

suka sangat dengan baju tu hehe