Thursday, April 1, 2010

Jodoh....

suspen je tajuk tu kan hehe
ada satu hari tu dengar radio Fly.Fm semasa memandu balik ke rumah.. balik ke rumah la kan bukan ke tempat lain.. ada satu program dalam radio tu.. tak tau apa nama program tu.. radio fly.Fm ni zino dengar bila ada fizah.. dia le yg selalu tukar ke saluran tu..
ada sorang mamat tu dia minat sangat dengan sorang staff baru kat syarikat dia tapi malu nak menegur.. dengan sedikit usaha dia dapatkan no talipon pempuan tu tapi dia simpan je sebab tak berani nak talipon.. atau sms ..ada ke? hehe.. so melalui program Fly.Fm tu dia bagi tau Dj minta tolong talipon kan pempuan tu dan set kan date utk dia la..
masa DJ tu talipon, pempuan tu blurr la sape pulak yg minat kat dia dan secara bergurau dia pun cakap , kalau mamat tu nak date dengan dia make sure dia pakai kereta mewah BMW ke apa ke.. .. sebenar nya masa DJ tu call , si mamat tu masih online.. last last mamat tu terus dapat online dengan perempuan tu on air lagi.. dan akhirnya pempuan tu bersetuju utk berjumpa walaupun mamat tu kata dia hanya ada proton je hehe.. di akhir perbualan pempuan tu kata " why not give it a try.." kalau ada jodoh berkekalan la kot kalau tak itu yg pertama dan terakhir la kot..
so anda dulu bertemu pasangan macam mana ya... kisah saya dulu dah pernah cerita kat sini hehe..

8 comments:

Sha said...

salam:)
saya dulu...tak ada cintan2pun.
sekali jumpa sblm tunang dan sekali jumpa seblm kwin (nak beli cincin kwin) sedih....

tapi itu semua jodoh. klu anak tanya ibu kenal ayah mcmana????? ssh nak jwb.

Zareda Norman said...

zar dulu mengorat cik hubby sebab dia sangta pemalu.. dah jodoh kan...

sI tEDI said...

tgh cari2!

Yunus Badawi said...

traditional way sbb masa tu takde interative radio atau blog, fb, YM dan sebagainya hehehe

ikan emas said...

hehehe...

....seronok tgk cerita P.Ramlee...gaya org dodulu ngorat ; ketuk botol, letak surat bwh pasu ,upah 20sen...Do Re Mee ke?

KAMATO said...

mengurat pun kena pakai orang ketiga ke...

pB said...

salam ...

kalau dah jodoh , jumpa sekali pun boleh terus terpikat ...

PerantauSepi1306 said...

hehehe menarik...