Thursday, April 8, 2010

ceroboh..

dua kali zino terlupa kunci kereta dan dua kali juga kereta di ceroboh.. kali pertama dia berjaya mencuri semua siling dan RM 1.00 inggit yg mem kumpul.. satu sen pun tak tinggal.. tapi barangan lain langsung tak di usik..

beberapa hari lalu zino sekali lagi terlupa kunci pintu dan sekali lagi kereta di ceroboh.. kali ni dia mempunyai banyak masa untuk memilih apa yg mau di curi.. rasanya di lakukan orang yg sama.. barangan lain tidak di curi..habis semua barangan di selongkar.. duit siling pun di di pilih tidak seperti kali pertama dulu habis licin.. rasanya dia cuba mencari RM 1.00 seperti dulu tapi memang tak ada..

anak siapa le yg nakal buat kerja tu.. bukan kerja pencuri professional.. tapi rasanya anak anak yg nakal.. pantang ada peluang.. kejadian bukan di malam hari ke apa ke tapi waktu tengah hari.. masa ramai yg lalu lalang kat depan tu.. perlu ke di perangkap dengan "terlupa" utk mengunci utk kali ke tiga? atau jangan sesekali lupa mengunci pintu kereta lain kali dan lupa kan apa yg telah berlaku..

15 comments:

leeya said...

hummm...rasanya mmg budak2 kecik kot punya kerja..kalau pro tu dah kena angkut keta uncle tu..huhu

ape kata pura2 terlupa kunci utk tgk/ cekup sapa yg punya kerja..

kak Erna said...

lain kali..jangan la lupo lagi..suroh mem ingatkan...

cikgu_math said...

CM pun kena... dia hanya mencari duit dan barang yang mudah untuk dijual... rasanya kerja penagih!!

aNIe said...

Larrr ...camaner boleh terlupa kunci tu zino...? Kena berhati2 lain kali...

Pak Ngah: said...

:: salam.. dah terlupa nak buat macamana.. rezeki "dia" dan ujian tuu..

Zareda Norman said...

laaa kena lagi... memang patut diperangkap ni... letakkan gam gajah kat brg brg tu

Masy said...

cuba letak Quran atas dashboard, tgk ape pencuri tu nk buat. heh.

zino said...

leeya..
itu la rasa macam nak perangkap je bebudak tu..iya ke budak2 hehe

erna
bila dah kena tu apa lagi pok pek pok pek la dia hehe

cikgu math
ada kemungkinan juga

anie
itulah yg selalu mem cakap hehe

pakngah
yg hilang makna nya bukan rezeki kita lah kan

zar
bagus idea tu..

masy
kalau pencuri beriman dia akan insaf la kot..

KAKTINY said...

uish.. bahaya ni lupa kunci pintu camnih.. mujur pencuri tu 'tak profesional'.. setakat selongkar carik duit ringgit jer..

kalau dpt yg 'otai'.. jgn kata duit seringgit.. sebijik kete disapunya... kes naiya tuh!..

hati-hati ye Uncle.. (jgn lupa kunci pintu umah plak.. huhuhu)

Mak Su said...

canno leh tolupo tu? lenkali kunci boto boto yo

KLMari said...

Uish !!! Terlupa kunci ler plak eh...Kat office ni baru aje ada member hilang kereta kat depan porch...bangun pagi, gate terbukak, keta dah takde kat porch...haru !!! Honda Civic baru plak tu...Sian dia !!!!

DrSam said...

memang pencuri tu tak kasi can betul. dua kali terlupa, dua kali dia masuk.

Dee said...

next time berhati2 ye uncle..

PerantauSepi1306 said...

ish, ish, ish, kunci le keter tu... nanti yg pro masuk tak ke kes lain jadinye...

thunbergia said...

lenkali buat buat terlupa letak je kunci kete unser tuh, tengok dia boleh drive bawak lari takkk, kehh

salamm zino,