Sunday, April 25, 2010

keretapi




Dah lama tak tengok keretapi melintas jalan.. kebetulan tadi balik dari melaka terpaksa berhenti beri laluan kepada keretapi ni..nostalgia naik keretapi ke singapura satu masa dulu..adik terus sebut.. abah jom kita naik keretapi...

anda ada pengalaman naik keretapi??

8 comments:

xiiinam said...

Kali pertama dan terakhir naik keretapi...tahun 1987...Bersama Persatuan Mahasiswa Perak UM dari KL ke Kuala Kangsar untuk buat Baktisiswa. Tapi koc termurah lah....

pelajar katakan...

leeya said...

first time n terakhir masa darjah enam..naik keretapi dari KL ke JB sebab ada perkhemahan tunas puteri kebangsaaan kat situ..skolah Tun Fatimah kalau tak silap..

wahhh..punyala lama tak naik.huuu

miss_eliana said...

kat Ganu xde keretapi uncle..huhu..
tp penah laa naek ktm kt KL ni.. hee~

Pak Ngah: said...

:: salam.. puas naik keretapi utk berulang alik antara KL/Taiping/KL.. ketika menuntut di Lembah Pantai pada pertengahan tahun 70an dulu.. ada kad student.. murah..

KAKTINY said...

dulu masa study kt UiTM shah alam.. keretapi adalah antara pengangkutan utama nk balik kampung (butterworth)..

ambik perjalanan waktu malam punya (kul 10.20malam)... tiket tempat tido.. lepas je check tiket, terus TIDO.. sampai le pengumuman tiba ke Butterworth (sekitar jam 6 pagi lebih.. hihihhi)..

MMG NIKMAT.. hahaha..

(husband kata nk bawak anak2 try naik keretapi.. tapi ngeri plak mengenangkan anak lelaki yg berumur 3 tahun tuh.. buatnya dia berlari sepanjang gerabak.. jenuh weih nak mengejarnya!!.. huhuhu)

atty's said...

kty lom penah naik keretapi ..setkt ni baru merasa naik komuter je..

DrSam said...

seumur hidup di Malaysia ni, baru sekali naik keratapi perjalanan jauh ke Haadyai. Seronok tidak terhingga.

thunbergia said...

gatal nak naik ktm last year, kl-jb, hampir terbabas ke singapore uooolss, sbb xde announcement gituh,

salamm,