Sunday, December 6, 2009

tiga dalam satu..

sebagaimana plan asal.. hari ni zino berjaya memenuhi tiga jemputan..

pertama
paling dekat , buka pagar je dah boleh makan.. oops nanti dulu cari taun rumah dulu.. hehe rumah yg kenduri kat hujung sana tapi kemah nya melangkaui rumah kami.. kebiasaan nya macam tu la.. bila kami yg kenduri dulu melangkaui rumah dia juga hehe.. bagitu lah hidup berjiran.. cepat cepat beritau tuan rumah kami ni ada beberapa jemputan selepas ni.. jiran jiran lain yg tak ke mana mana turut membantu.. so kami dapat ini..

boleh pakai idea ni kan hehe

kedua..
yg ni CC kat opis zino tu.. anak dia le yg kawin.. banyak membantu dalam urusan kerja harian.. tak kan le bos dia tak datang kan.. hehe bila baca plan yg di bagi tu zino dah boleh agak bakal sosek nanti ni.. terlalu banyak detail cuba di masukkan dalam plan yg kecik tu.. dan terlalu banyak jalan yg di catitkan boleh sampai ke rumah dia.. akhirnya zino decide nak ke sana melalui MRR2 dan cheras baru.. selepas roundabout ke 3 terus hilang panduan.. hehe plan dalam kad tu dah tak boleh membantu .. aa sudah.. ke mana pulak nak di arahkan.. maka lepas tu trial and error pusing punya pusing akhir nya berjumpa juga arah yg nak di tuju.. rupanya bukan zino yg sesat ramai yg sampai pun merungut sosek juga.. ada sorang makcik tu kata dia satu jam berpusing2 mencari..hehe dan kat sini zino dapat ini..

isi dia dah di keluarkan..

ketiga
dulu masa zino kenduri dia datang.. se lepas sekian lama tak jumpa .. masa memula kerja dulu kami duduk serumah.. duduk bujang di Taman Bunga raya setapak.. berpisah selepas sorang sorang kawin hehe.. dia salah sorang yg kawin lebih awal dari zino.. tapi zino yg potong dia bermenantu dulu hehe.. plan ke rumah dia mudah nak cari ..di shah alam sana tu.. cuma bila kami sampai majlis dah kat penghujung.. tengok kad sampai kol 4.. maka kalau sampai jam 3.30 kira on time lagi lah kan hehe .. dan kat sini kami dapat ini..

yg ni apa isi dalam nya ya tak cek pulak hehe

sekian lapuran utk hari ni...

14 comments:

lupekanje said...

banyak koleksi ujung tahun camni ye...
elok gak letak dlm satu lemari bakul2/bekas2 nih...cantik.

zino said...

acik
ada banyak kat rumah ni tak tau macam mana nak urus.. entah berapa lemari nak muat semua tu hehe..

Kak Elle said...

apple untuk buah tgn tren baru nampak...kenyang lah sehari makan kat kenduri kawin kan zino?

cikMilah said...

Yang pertama tu,, very practical.. bukan ja boleh pakai.. nak tiru jugak!hehehehe

Erna said...

salam..baru perasan..epal gupo e...maso tengok sms yang kau antar tu..ingat kan kek.pandan..he he..mato kelabu..kek sini gambar bosa baru nampak tangkai epal

zino said...

kak elle
sampai ke malam tak payah makan hehe

cikmilah
lebih traktikal nak sediakan pun mudah.. dan tak basi hehe

pina
sama ada masaalah kek mato atau talipon poe cek botol2 hehe

LORD ZARA 札拉 said...

wah Uncle~

comel2 bekas~

sI tEDI said...

dah macam2 jenis dah kan sekarang..

kalau dulu telur balut pakai kertas tisu warna merah jek

tulipurple said...

Mmg praktikal yg 1st one...tp yg 3rd tu i loikee very much.ujung thn cuti sek sakan ler mkn nasi kenduri...alhamdulillah.

aNIe said...

Zino...cenderahati yang pertama tu cantik...berkenan anie...boleh amik idea untuk nak sambut menantu nanti...hehehe

Kopi Suam said...

musim2 cuti sekolah ni memang banyak sungguh jemputan :)

Kopi Suam said...
This comment has been removed by the author.
Zareda Norman said...

minggu ni tak de jemputan lagi tapi minggu depan dah berderet....

ChekguSekolah said...

sakan kenduri nampaknya..