Monday, July 13, 2009

juga dua kisah...

Petang tadi kami ke rumah Angah di presint 14.. dia pun dah tak sabar nak duduk sana.. oleh kerana masaalah yg di ceritakan sebelum ni.. perpindahan di tangguhkan...sampai di Putrajaya lebih kurang jam 7.00 ptg.. lewat sikit sampai kerana menunggu along balik dari JB..

Malam tu kami ada kan majlis membaca yasin dah tahlil di pimpin oleh seorang ustaz muda dari Bangi.. memang tak jemput sesiapa pun kecuali kami anak beranak dengan ipar angah je.. lepas selesai kami makan satay hehe.. sejak dua tiga hari ni asyik makan satay je hehe...

Selesai majlis kami ke Shah alam ke tempat alang, siang tadi alang dah pesan macam2 utk kami bawa ke sana.. semua keperluan tu kami dah sumbat dalam kereta sebelum ke putrajaya lagi.. nak jadi cerita kami sesat entah kemana.. dari lebuhraya bertol sehingga jumpa kilang2, kawasan perumahan dan jalan yg kami lalui semakin kecil dan sunyi hehe..

sudah!!! kat mana pulak ni.. sebatang tanda arah pun tak ada.. zino terus je jalan.. mem dah mula pokpek pokpek hehe.. minta zino buat u-turn.. tapi kalau u-turn pun nak arahkan kemana.. langsung tak ada pedoman.. cepat cepat suruh along On kan GPS... aduh lambat pulak... kami tak putus asa terus berusaha mencari jalan besar.. akhirnya berjaya juga tetiba keluar semula ke jalan menuju shah alam..

selesai misi di tempat alang berdesup balik ke rumah... baju belum gosok lagi..sementara fizah gosok baju dia sempat la zino meng update blog ni...ok fizah pun selesai.. nak gosog baju le pulak..

jumpa lagi...

17 comments:

tulipurple said...

tak perlah...kire mcm discover jln alternatif lah tu...hehe,pusing2 sementara myk tak naik rege baru.

lupekanje said...

ooo..baru rasmikan rumah....
Alhamdulillah..
kiranya Angah tk duduk lagi la rumah tu ye...

Kak Elle said...

kalau org sana bolih sesat apa lagi kami org luar kan?

Jard The Great said...

seb baik ade gps.. ehehe..

erna said...

he.he,se nak golak pulak,dah selalu sosek nampak.kalau se sebelum sosek se selalu sms kau dulu,tanyo..kalau kau sosek,nak tanyo sapo pulak yo.baby angah dah ado sini ko..jangan marah yooo,gurau yo golak kan kau tu.se ado ke kuantan ni...cuti..

Abang Long said...

Kiranya entri ini ditulis sebelum gosok baju le ? hehehehehehe

ZARA 札拉 said...

hehehe~

ni mesti dah pg kerja dah ni~

pB said...

asyik sesat ajaaaaa

kcynodia said...

boleh pulak sesat errk...jaga-jaga...

Masy said...

apsal x suruh fizah je gosokkan baju abah tu heheh

MOKCIK AZWA said...

Sesat di Putrajaya...jalan terusss...last2 tembus ke Shah Alam hehehe. org yg duduk putrajaya pun boleh sesat inikan pulak org luar huhuhuh

kira dah settle la problem alang tu ek?

MOKCIK AZWA said...
This comment has been removed by the author.
Sasha said...

GPS tu reliable ker??.... mcm was2 sikit nak beli...

Ibnurashidi said...

Salam ziarah..

Kalau kelapangan jemputlah ke blog ya..

Kengkawan said...

sosek lagi??

bahaya nih.. heheh

zino said...

tulipurple
jalan memalam.. tak sempat nak lihat kiri kanan hehe

lupekanje
baru nak duduk sana.. dulu tu pindah barang je lepas tu terus balik kelantan..

kakelle
kalau saya masuk s'pore pun harus sesat juga hehe

jard
dah jumpa jalan keluar baru on gps.. hehe

erna
bilo den sosek den hontam yo.. selagi ado minyak kiro tak kritikal la.. tapi yg kek sebelah tu dah mula suspen hehe

abanglong
betul tu.. hehe

zara
pegi kerja tak boleh sosek hehe

PB
baru tau banyak jalan dalam kolumpo ni tak lancar lagi hehe

keynodia
nak buat macam mana? hehe

masy
tak lulus2 lagi asyik bertambah hiway dia kerja kan hehe

azwa
settle.. walaupun lambat sampai hehe

sasha
sangat membantu..

ibnurashidi
terima kasih sudi datang ke blog zino inshaAllah nanti zino ke sana..

andak..
tapi tetap jumpa jalan keluar hehe

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. sib baik tak sesat ke tmpt lain ya zino