Wednesday, July 8, 2009

uji minda anda...



lihat gambar di atas betul betul dan
jawab soalan di bawah..

1.bangunan apa kah ini?
2.di mana letaknya bangunan tersebut?
3.apakah kemudahan yg ada ?
4.agensi apa yg beroperasi di sini?
5.pernah kah anda melihat nya?
6.pernah kah anda datang ke sini?
7.tau kah anda terdapat gerai makan di sini?
9.tau kah anda POS pun ada di sini?
10.tau kah anda stesyen LRT ada berhampiran bangunan ini?
11.tau kah anda tau kah anda???

36 comments:

ZARA 札拉 said...

huhuhu~

tak tau~

zino said...

zara
kita tunggu ada ke yg tau hehe

Abang Long said...

Sekeping gambar dengan seribu persoalan.

sakurasa 2 said...

nak jawap no11....
tak tahu n ku tak tahu heheheh

zino said...

abanglong
mari kita tengok siapa yg tahu hehe

sakurasa
jawab yg last je? hehe

silversarina said...

Saya pun taktau jugak :)

yginsaf4 said...

hanya jauhari yg kenal manikam.. kanns abang zino tewwww

Kak Elle said...

jgn tanya saya kalau nak jawapan kena lah tunggu saya ke KL lagi....hahaha

~~Noly said...

1.bangunan kotak kotak..
2.besebelahan ngn jln raya..
3.ade Stesen LRT laa..
4.agenci cleaner mesti ade tender sni
5.baru je pas tgk nih haaa..
6.xpenah,baru je sntuh gambo..
7.mungkin ade gerai mkn..nnt pekerja kebulur lak..
8.NAPE NO 8 XDE??????
9.xtau..ade ker?
10.xtau..sape penah p sane nek LRT??
11.xtau laa..sape nk bitau..bila pacik zino tau psl nih??

Kopi Suam said...

.bangunan apa kah ini? Pusat Komersial Komuniti Bandar Tun Razak

2.di mana letaknya bangunan tersebut? BTR

3.apakah kemudahan yg ada ?Macam2 ada

4.agensi apa yg beroperasi di sini?tak tahu

5.pernah kah anda melihat nya?tidak

6.pernah kah anda datang ke sini?tidak

7.tau kah anda terdapat gerai makan di sini?Tahu

9.tau kah anda POS pun ada di sini?tahu

10.tau kah anda stesyen LRT ada berhampiran bangunan ini?tahu LRT BTR

11.tau kah anda tau kah anda??? hahah hahaha saya intepret dari gambar yang dilihat saja uncle..betul ke tak wallahualam

MOKCIK AZWA said...

Kat Pusat Komersil Komuniti Bandar Tun Razak hehehe

Masy said...

tu ade tulis kat bangunan tu Pusat Komersial Komuniti Bandar Tun Razak. hehehehhe patut laa mcm penah nmpk.

zaman2 buat PTKL dl slalu round area BTR sbb kawasan tu dlm kawasan kajian kitorang. tp x penah pon nmpk abah. ehehhhehehhehehhe

pB said...

ada hadiah ker ???


oppsss....
hadiah Bro pun tak sempat nak cari lagi

MULAN said...

adus.. sakit, sakit.. nak pikir.. semestinya bukan di kemaman, kerteh, dungun..

Zareda Norman said...

zino

tak tahu.. tak tahu.. tak tahu... warghhh... tak tahuuuu pun

lili11 said...

Tak tau gakkk .. tak tau gakkkk ... tak tauuuuu!!

SoFie NuR said...

saya tak tahu ape2...

Sasha said...

jawapan saya ialah tak tau utk ke semua soklan2 tu...

Mamamanja said...

xtau huhuhu

HappyIrfa said...

mmg penah nampak..agak2 je,sebelah flat sri kota.hehe

tulipurple said...

nk cuba try jawab lah gak...

1.pusat komersial komuniti btr
2.di taman mulia,btr
3.mcm2 ado di sini..bley wat kenduri kawin segala
4.ermm x silap ada jabatan pendaftaran negara.
5.pernah
6.tempah jatuh lg dikenang...hehe,pernah
7.tau..mmg ada gerai mkn,tp tak pernah mkn
9.a'ah...ada POS..(manadaaa soklan no.8)
10.yup.siap ada sambungan pejalan kaki berbumbung dr LRT ke bgn ini.

11.tau ape ek..tp taukah bro.zino sy memang ada kes bengang dgn pentadbir bgn ini...huhu.

hehe...rase2 bley menang ke omeh sekilo ke..lawatan percuma ke rombau ke...mkn durian ke..haha

maklang said...

tak tau lah pulak...kat mana ye tu..

RahimSabah said...

Salam - Yang sae tau ialah bangunan ni tak do kek Sabah. Yang lain memanglah tak tahu.

CikguZue said...

salam zino, pekabor?
yg pastinye juga, bangunan tu takde la kat UK ni apetah lagi kat Lampeter ni, hehe...
maju sungguh M'sia sekarang kan, ade je bangunan baru. kat sini semua usia masuk ratusan tahun.

sya said...

1. Pusat Komuniti BTR.. dulu selalu betul keta kat kedai depan tpt ni
2. Taman Mulia BTR
3. Pejabat Pos,food court, bakery Bahtiar antaranya
4. Pejabat pos ada.. JPN ada kot
5. penah nenguk
6. penah datang
7. tau sebab penah makan kat sini
eh? no 8 takde?
9. penah ke POS sini masa nak amik duit rebat petrol
10. Stesen LRT BTR
11.. tak tau nak jawab yg ni

Kujie said...

minta maaf, tatau

Mummy Rizq said...

lor... dah bnyk dah jawapan kat atas tu....

Dee said...

pusat komuniti bandar tun razak..mmg slalu nmpk dari tepi hiway..tp x penah singgah..

xiiinam said...

Alamak...fail lah ckLah nampaknya ni...banyak sangat soalan...

^ez^ said...

penah lalu jek kat area ni..kat cheras eh..BTR kat cheras la kan.hehe..adik skola smap kajang dulu tu yg selalu lalu. skrg dah jarang..hehe..tatau nama bangunan..xnah masuk pon.just lalu jek...

adibah said...

Pernah nampak.. tahu.. tapi tak ambil tahu..

zino said...

terima kasih kerana respond yg tuan/puan berikan..

kepada yg pernah datang kekawasan tu dia boleh le jawab dengan jaya nya.. kepada yg pernah nampak pun boleh jawab sebahagian nya kepada yg tak pernah tau bangunan tu boleh juga jawab berpandukan gambar tu hehe

tapi satu perkara yg semua tak perasan.. bangunan tu mempunyai kemudahan PARK & RIDE utk warga kota.. terutama yg duduk di kawasan berhampiran..

park kereta anda di sana dan naik LRT ke KL.. ada 7 tkt tempat letak kereta di bangunan ni.. utk kemudahan warga kota yg bercadang menggunakan pengangkutan awam.. nampak nya lepas ni kena lah di promosikan lagi laluan ke tempat tu supaya memudahkan warga kota kawasan selatan ..

kcynodia said...

baru je nak jawab...tapi dah dibagi jawapan..huhu

zino said...

oops jawapan dah bocor hehe

Jard The Great said...

teka-teki neh dpt adiah ke?? ehehe

CuTeMiUt78 said...

oh... gitu ke. baru nak jawab.. tak tahu.. heh..heh..heh..