Monday, July 27, 2009

semakin hampir...

Kes kematian pertama akibat H1N1 baru baru ni melibatkan seorang pelajar Indonesia yang belajar di sebuah kolej swasta di Kuala Lumpur.. Sebagai langkah pencegahan pihak pengurusan bangunan di mana kolej di tempatkan mengedarkan secara percuma penutup mulut utk semua penyewa di premis tersebut utk di pakai sepanjang waktu sekurang2nya utk tempuh seminggu.. langkah langkah lain pencegahan juga di pertingkatkan seperti menjaga kebersihan tandas, lift dan sebagainya...

Pejabat kami ..kami juga tidak terkecuali di bekalkan dengan penutup mulut tersebut....kerana kolej tu hanya bersebelahan je...



nak kena pakai la kan ....

24 comments:

xiiinam said...

...semiga kita semua dilindungiNya....

xiiinam said...

iskkk..salah eja pula...

Neeza Shahril said...

takut jugak dengan H1N1 ni kan.. tiap hari ada saja mangsa baru..

cikMilah said...

UiTM PP depan tu dah seminggu tutup, tadi Politeknik SP sebealah ni dah ada satu kes/// Nauzubillahiminzaalik

^ez^ said...

ha...pakai jangan tak pakai. =)

bEEdLE d' bARd said...

eh kena pakai tu..harus..

DeeN said...

Pandemik tuh sudah berada di mana2. Kalo kita berhati2 tapi orang len tak. Payah jugak!

intan.dayana said...

wahhh!! takut nye.mcm da makin teruk je h1n1 neh.takutlah!

Pak Ngah: said...

:: salam... sekarang ni kalau kita terbatuk2 walaupun sikit... orang akan jeling semacam je...

yginsaf4 said...

tutup wall paper kat screen tewww.. ahaks

Masy said...

kolej ape eh kat seblah opis abah ni. kompius plk smbil berpikir2

INTAN said...

windu nk pakai face mask...dulu keje prod..ari2 pakai..hehe

KLMari said...

Registration new student kat tempat KLM hari tu pun semua dibekalkan mask tu...Moga semuanya berakhir dengan segera dan selamat...

Dee said...

kat mana ni..takutnyer..moga u oll suma sihat2 je ye...

~~Noly said...

pakai purdah nnt..huhu

sya said...

Sian pekerja wanita.. pakai lipstick tak nampak dah.. ahaks

Princess Liyana said...

Zino..pakaiii tau jgn tk pakai..langkah bjaga2...;)

risau bila tgk org keliling semua demam..;(

Nunn said...

salah satu dugaan ALLAH TAALA keatas hambanya....usaha lah sedaya termampu utk menghindarkan nya

zue said...

hari ni je dah tmbah 1 lagi kematian dan jadi 4 org.

langkah2 yg baik nya pkai lah ya.

neezareef said...

ayooo..bila nk g jauh2..ni makin dekat npknye nih

arsaili said...

salam...demo skit pakai penutup mulut...ada cam rupa doc tak ahahah

Sasha said...

mintak kita semua dijauhkan dari penyakit itu...

zino said...

cklah
mudah2an

neeza
dah masuk ke empat..

cikmilah
makin banyak yg tutp..

ez
demi keselamatan

beedle
harus..

Deen
memang susah nak kawal..

dayana
mmemang menakutkan..

pakngah
betul tu..

en.me
tutup sikit je hehe

masy
masih tak tau ? hehe

intan
kalau orag call tak boleh nak jawab la hehe

klmari
kena lah berhati2..

Dee
kat sini la..

noly
boleh le tu..

sya
betul gak tu hehe

liyana
semuga di jauhi..

nunn
terima kasih....

zue
betul membimbangkan..

neezareef
semuga terhindar

arsaili
biasa je

sasha
mudah2an..

mama double A said...

riso kan ngan wabak ni....

moga cptla ia berakhir....