Monday, January 31, 2011

dua jemputan satu majlis...

al kisah nya...

Semalam zino ada jemputan kawin ni... kalau ikut plan yg di lukis macam senang je nak cari.. berpandukan plan yg di beri kami pun meredah hutan bandar ke Taman Melati, sebab bermula dari Pekeliling kena la ikut jalan Setapak ke Melawati... ada jalan short cut tapi tak berani nak teroka takut sosek.. so ikut je jalan yg lurus.. bila sampai je ke dewan yg zino rasa tempat majlis terus park kereta dan keluar menuju dewan.. sebelum tu mem nampak geng opis dia keluar dari dewan menuju ke kereta.. ehh.. macam mana boleh datang majlis yg sama ni? dia kenal ke ? me terus kata entah entah majlis..... mai tengok kad tu.. la.. ini anak opismate yg kawin.. ha??

bila sampai di pintu gate dewan , terpapar kain rentang selamat pengantin baru.. ehh yg tu lain la tak sama dengan nama kawan zino yg nak kawin tu? salah dewan kot.. abis tu kawan awak tadi macam mana? salah juga lah gitu.. hehe.. tak puas hati pegi tanya dengan anggota rela yg bertugas.. dia pun main sedap mulut je jawab, oo dewan yg en cari tu jauh lagi en keluar sampai stesyen LRT, lepas tu nampak balai bomba masuk kanan.. betul ke mamat ni..

Oleh kerana memang dah sesat, cuba juga lah plan yg di sebut rela tadi tu.. tapi memang sah salah pun.. epas tu teringta lagi satu dewan yg pernah datang sebelum ni... bila call bos dia pun kata sesat dan sedang mencari.. berpatah balik ke jalan sebelum nya dewan tu rupanya tak jauh dari dewan yg kami sesat cuma tak ada arah pandu yg di sediakan pengantin untuk memudahkan orang ramai..

bila sampai sah, memang kawan opismate mem, anak dia yg kawin dengan engineer di tempat zino.. kedua mempelai pun rasanya kerja di tempat yg sama.... so kat situ bertembung lah opismate mem dengan opismate zino hehe.. alah mereka bukan nya kenal pun hehe.. kepada bapa pengantin, selamat mendapat menantu.. kepada kedua mempelai selamat pengantin baru semuga berkekalan sehingga ke akhir hayat...

11 comments:

Neeza Shahril said...

omputeh kata, what a small world.. kikiiii.. :D

aNIe said...

Kalau dah jodoh kan? Hehehe...

Kengkawan said...

kasi la tunjuk arah.. (bole x cakap gitu)

Dee said...

kalo buat kenduri kahwin..sila letak tanda jalan utk memudahkan tetamu..hehehe..

kak Erna said...

ooo aloh hai..camano la tak tau..

zino said...

neeza..
betul tu.. hehe

zino said...

anie..
kalau dah jodoh jumpa juga hehe

zino said...

andak..
tu le...itu yg nak komen kat pengantin bila dia masuk kerja nanti hehe

zino said...

Dee
betul tu jangan assume semua org tau cari hehe

zino said...

erna
mano nak perasan.. yg dapek kad zino dio di ajak mulut je kek opis.. bilo dah sampai baru dia minta tengok kad bila nampak kawan dio ado kek situ hehe

Zareda Norman said...

kalau dah jodoh, ikan di laut asam di darat, dalam kuali bertemu jua.. :)