Tuesday, January 4, 2011

kisah semalam...

Semalam zino ke Bukit beruntung, rawang... sangat beruntung siapa yg duduk sana kan.. itu firstime zino sampai ke sana.. kisah nya sebab nak hantar alang buat praktikal kat PERODUA... dah tahun akhir anak bujang abah lagi sorang ni... sebelum ni dia minta pelbagai tempat utk praktikal.. tapi last sekali PERODUA yg lamar dia.. dengan sedikit alaun dan di sediakan asrama tempat tinggal... yg kat atas tu lah rupa asrama PERODUA...pekerja produa duduk sana lah.. semua ke? entah tapi katanya kat situ lah mereka duduk .. yg dah ada rumah di kawasan tu duduk rumah sendiri la kot... dia dapat duduk sebilik dengan geng dia dari UiTM.. kata nya ada dalam 20 orang kot yg di terima buat praktikal kat sana.. ada beberapa block yg menjadi asrama tu...

Yg ni pulak ibu pejabat PERODUA.. tangkap dari dalam kereta je.. selepas selesai mendaftar di asrama kami ronda ronda cari kilang PERODUA tu.. jumpa la jauh juga dari asrama tu.. nak kesana ada bas di sediakan tapi kena lah alang bagun pagi dan pegi sama dengan staff yg bekerja kat sana.. best nya jadi pekerja PERODUA ni kan.. asrama di sediakan, bas pun di sediakan.. tempat kita bekerja sekarang ada??? habuk ada lah hehe.. gambar kilang tak sempat nak snap pulak... tapi dapat dari google.. memang sebiji seperti yg zino tengok. hehe..


ini lah rupa kilang nya... apa rupa kat dalam nanti tanya kat alang la.. entah2 alang pun tak masuk sana hehe... boleh ke pegi melawat kilang tu ya.. mau juga tengok macam mana proses membuat sebiji kereta ni.. tengok tak TV tu ada lah dalam program How Do They Do It ?? sempat juga meronda ke pekan Rawang tu utk mengesan di mana letak nya stesyen komuter.. alang ni fikir macam mana dia nak balik.. dia risau betul bila tak bawa moto.. bila kata naik bas.. macam tak puas hati je.. hehe

alang !!, agak agak habis praktikal nanti dapat tak sebiji kereta Myvi ni.. atau...
.
.
.
.

yg ni.. hehe..



Sebelum balik kami sempat singgah kat Masjid ni.. sempat le berbual dengan sorang jemaah tempatan.. katanya di masjid ni setiap malam ada pengajian.... bertambah beruntung orang bukit beruntung ni...

17 comments:

~mrs azmi~ said...

alang praktikal kat dept apa? husband sy pun kerja Perodua. rasela bersesak2 setiap hari dengan staff2 lain utk hantar husband sebelum saya ke pejabat

maklang said...

Maklang nak tempah myvi sebijik ngan Alang.. Bg diskon eh... He he

Zareda Norman said...

memang beruntung org bukit beruntung tu...

cikceriacorner said...

tahniah abah..bestnye..mana tau pasni terus dapat keje kat PERODUA kan...:)

kak Erna said...

anak angan raman..ado yang boli rumah kek bukit beruntungtu..dulu tinggal camtu yo..tak duduk sobab kojo kek kl..sekarang taktau lah..sojak dah kawin tu..alang boleh dapek myvi tu..tapi abah lah yang bayar muko..he he..

zino said...

mrs azmi..
nanti saya tanya alang hehe

Maklang..
nanti saya minta alang book hehe

zar
sangat beruntung

cikceria
itulah kata kat dia buat kerja betul2 nanti dapat kerja sana senang abah nak minta myvi sebiji dua hehe

erna
ikut rekod (along angah) duit muko semua omak e yg support hehe

anymz said...

waah!best nya..memang untung sape yg bekerja di situ kan?semua kemudahan di sediakan..

My Special Mall said...

eden nak eden nak! yg pink!

alang, caiyuk caiyuk :)

ciK LyndaWawa igUana said...

belikan saya satu keta.huhu

MULAN said...

waahh, alang kat situ.. cute kete kaler pink tu...

zino said...

anymz
memang beruntung sungguh..

MSM
berapa biji nak? hehe

wawa
lesen dah ada ke? hehe

mulan...
jadi anak perantau.. hehe

Archy Her said...

Assalam.. sy nak tnya macam mana alang apply internship kt perodua tu? Nak tau procedure dia je..

Az Rieynah said...

Dekat ka jauh tempat perodua tu dgn ktm ??

Auffa Najwaa said...

Jauh. Kalau nak ke ktm kene keluar pegi rawang atau rasa.

Auffa Najwaa said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Salam... dari ktm nk ke perodua rawang ni ada public transport x?

Unknown said...

Salam... dari ktm nk ke perodua rawang ni ada public transport x?