Monday, January 17, 2011

rezeki...

orang tua kata musuh jangan di cari rezeki jangan di tolak.... betul tak? macam tadi lah... lepas layan adik makan nasi goreng pattaya kat atas tu.. singgah klinik nak beli ubat adik.. asyik batuk je sejak dua tiga hari ni... tetiba kawan zino yg juga seorang baker.. ada kedai roti sebelah klinik tu datang bawa roti besar tu... tu yg adik jadi model tu ..rasa nya dia nak bagi kat kakak kat klinik tu.. tapi bila dah berbual dengan zino dia terus bagi kat adik.. adik pun buat2 la malu kucing nak ambik hehe.. dia tak bagi satu tapi dua buku roti yg boleh buat bantal pelok tu hehe.. utk kakak kat klinik tu tetap juga dia bagi....lepas tu..

tersipu sipu je adik ambik... buat2 malu pulak adik ni.. hehe.. nama baker tu Bahtiar , nama kedai baker's place.. dulu kawan siber tak sangka dia pun tinggal di tempat yg sama... itu kira sejarah la.. sekarang dah jadi kawan sekampong hehe.. ... kalau tuan puan nak cari roti ke kek ke nak tempah kek ke sila lah ke kedai dia ni.. atau contact zino .. boleh zino pesan dengan dia hehe..

kasi lah promosi sikit nanti boleh dapat kek free pulak hehe


32 comments:

Yunus Badawi said...

Rezeki tu. Dah tolong promosi nanti boleh dapat roti dan kek free lagi. Kalau dia bagi 2 lagi, pas lah satu kat saya hehehe

zino said...

YB ..
ok set hehe

sya said...

Baca awal aje dah tau sapa bagi roti tu.. Bakhtiar ek? Dah lama tak ke kedai dia

aNIe said...

Zino...ingat lagik dulu zino pernah buat entry pasa Bakers Place ni...betul tu...rezeki jgn ditolak...besarnya roti... buat garlic bread sedap....

zino said...

sya..
kedai Baktiar dah berkembang maju..

aNie
menu dua tiga hari ni roti la hehe

Jemari Seni said...

Memang besar roti tu puas makan.

Dulu selalu baca blog Bro Bakhtiar tu... Gigih cari rezeki jual roti rumah ke rumah suka baca blog org kita yg rajin usaha.

P/S : Zino suruh la Bro Bakhtiar update blog selalu ya!

~ yus ~ said...

Amboi! Besar tu rotinya abah zino...hehe

HappyIrfa said...

kat mana kedainya abah?ni pegi klinik mana?

Sindora Collection said...

selalu beli kek kat kedai dia..ucuk singgah masa pegi pej pos kat situ..Skrg ada cawangan kat Bdr Tasik Selatan lak..

Tie said...

Haha... memang roti tu macam bantal peluk.

Dia ada blog? Ada link tak?

MOKCIK AZWA said...

wow besarnya roti hahaha..memang padan jadi bantal peluk..sambal peluk, boleh makan hahaha

Eh dah lama benar tak menjenguk blog Bahtiar tu..dulu rajin gak menjenguk ke sana. dah berkembang maju kedai bakery dia ya..alhamdulillah..

Dee said...

roti tu nmpk sedapnya..jenuh gak nak abiskan..besar..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..itu namanya roti perancis kan???

Ada Dalina said...

hehhe..rejeki jgn tolak ekk..
sedap tau roti beso tu..sapu garlic butter lg sedapp...

ckLah@xiiinam said...

Cicah sup cendawan sedap tu...

zino said...

Jemari seni..
bila jumpa Bahtiar saya sampai kan pesan tu..

zino said...

Yus
boleh buat bantal hehe

zino said...

Happyifra
kat pusat komuniti..

zino said...

Sindora..
sekarang dah banyak cawangan..

zino said...

Tie..
saya kenal Bahtir dulu pun melalui blog, tapi macam dia nak pencen ber blog je lama tak update hehe..

zino said...

Azwa..
dah ada beberapa cawangan dah tu hehe

zino said...

Dee..
seminggu la menu roti hehe

zino said...

shahrom..
entah hehe

zino said...

Ada..
oo ye ke nanti nak cuba test.. hehe sebuku dah habis ada sebuku lagi hehe

zino said...

cklah..
good idea..hehe

anymz said...

amboi bang bosar boto..hehe..
nak try lah buat nanti..apa kata kawan main masak2 sey nanti agak ee bila sey post roti sebesar ini.

cikceriacorner said...

alhamdulila..
rejeki uncle..heheh

Natalia said...

bia benarrrr kenyang tuuuu leh simpan sampai seminggu

zino said...

anymz
kena terai tu hehe

zino said...

cikceria..
rezeki utk semiggu hehe

zino said...

natalia
lepas ni kalau nak kena oder la jawab nya.. hehe

Zareda Norman said...

lama betul tak jumpa bachtiar. Moga moga bisnes roti dia semakin maju dan sukses, nanti boleh singgah kalau zar pi taman tasik permaisuri