Tuesday, January 13, 2009

bzzzz

awal tahun ni teramat le bzz nya maka memang tak sempat nak melompat kesana kemari.. lompat sikit2 tu ok lagi.. setiap hari balik lambat.. ada kala nya magrib pun di pejabat.. bila balik apa lagi lepas segala urusan selesai. terus zzzzzzzzzzzz...ada satu hari tu oleh kerana lewat balik.. zino "terkurung" sekejap di pejabat.. hehe bila semua pintu keluar telah di kunci..

memang zino ada spare kunci.. tapi tersalah pilih pintu utk di buka .. maka tak terbuka lah pintu tu.. dalam dok kalut tu terdengar satu lagi pintu keluar sedang cuba di buka.. rope2 nya bos pun balik lambat jugak hehe.. so berdesup je zino keluar ikut dia hehe..

itu je kisah nya...utk hari ni...

dan kakak demam le pulak baru balik klinik tadi..

24 comments:

KAKTINY said...

mujur boss ada.. kalu tidak.. uncle zino menggagau ler mencarik pintu tuh.. hahahhahhaaaa...

Zareda Norman said...

zar pun pernah terkunci kat opis.. mengagau call pak guard.. suspen you!!!

Sekarang tak bleh balik lambat sangat.. kesian kat anak dara tu dok tunggu kat Taska

Abang Long said...

Balik kerja 'sama' dengan Bos. Itu petanda baik.

zino said...

kaktiny
kena lah cuba buka satu2 sampai match kunci tu hehe

zar
zino pulak tak ada no pak guard hehe

abanglong
itulah tapi kesian adik yg kat rumah mama lama menunggu..

Jard The Great said...

waaa...rajin bebenor keje ek.. mesti bos suke nih..

zino said...

jard..
bos terpaksa suka hehe

Masy said...

pastikan tdo pkl 11 ye abah angkat utk elakkan stress heehhe

zino said...

masy..
thanks atas nasihat..

Kak Elle said...

Saya pun ahri ni bzzzzzzzz hari orientation for new students yg akan mengambil sehari suntuk.

Tie said...

Oh...terkurang dlm ofis tu bahaya...nasiblah boleh balik, ekk...

AZWA said...

Memang selalu gak dengar kejadian kenkawan terkunci kat pejabat nie hehehe luckily setakat ini tak pernah lagik terkunci pasalnya pak guard pejabat azwa tak akan balik dan kunci pintu selagi semua pekerja belum balik.

yang kesian tu klu ada yang over rajin stay back sampai malam, dia pun kena stay back sekalik hehehe

muadzlife said...

mmg kan bila bukak tahun baru mcm2 agenda kene diuruskan... haiihhh letih dah nie :)

Sastri said...

haa... bab terkurung tu la yang takut... nak nak lagi kat ofis sas ni... jarang ada yang nak balik lambat... huhuhu...

Mak Su said...

lllaaaaaaaa

CuTeMiUt78 said...

oh.. payah kan klu office byk pintu ni.. heh..heh..heh.. nasib baik ada bos.. klu idak.. kes naya je.. duk office

zino said...

kak elle
berapa ramai student kali ni..

tie
kalau tak boleh balik tidur kat opis jawab nya hehe

azwa
boleh claim OT tak pe..

muadzlife
kuatkan semangat teruskan kerja tu hehe

sastri
kira nya on time le selalu ya..

maksu
itu lah dia..

cutemiut..
kelah SOS sesiapa yg ada no jaga hehe

Sri Diah said...

Zino;
Itu pentingnya baik dengan pak guard, simpan no personal pak guard... walau mereka lebih rendah `powernya' daripada kita tapi tak rugi berbaik dengan mereka. Tak dapat rotan, akar pun berguna.

zino said...

sridiah..
tepat sekali..

arsaili said...

salam..nasibla ada jalan keluar..kalau tak tido kat opis la jawabnya..ehehe

zino said...

arsaili..
dan jadilah zino terawal sampai esok pagi nya hehe

silversarina said...

Kena pastikan kunci dan pintu betul, takut nanti kena tidur kat pejabat aje :)

[S]itie [B]Um [B]Um said...

nasib baik tak terkurung sampai esok pagi..hehe

su said...

biar sibuk awal thn kan..hujung thn kite raye la pulak! ihiks!

zino said...

sitie..
kalau terkurong ada le rekod hehe

su
betul tu..