Friday, January 30, 2009

kisah Arifah..



kami baru balik dari PJ melawat Arifah.. sebenarnya esok Arifah akan ke JB semula selepas balik bercuti ke KL seminggu.. Arifah cuti?? sebenar nya ibu Arifah yg bercuti dia melanjutkan pelajaran di IPTA bahagian pendidikkan.. kabar nya hanya setahun .. teori pun 6 bulan je lagi 6 bulan praktikal.. boleh le nanti minta praktikal di KL..so siapa nak jaga Arifah..

memula along kata dia nak jaga.. siang boleh hantar nursery .. memalam dia nak jaga sorang... tapi rasanya tak berapa sesuai.. Arifah masih baby lagi macam mana along nak handle sorang.. akhir nya Arifah kena duduk dengan atok dan nenek di JB.. Ibu pun belajar di Batu Pahat, Johor.. hujung minggu boleh le balik menjengok dia.. Arifah kena berkorban... along juga berkorban.. ibu Arifah lagi la kena berkorban.. atok dan nenek Arifah pun kena berkorban..

Selamat belajar kak long.. selamat duduk dengan nenek Arifah.. mem dah hint kan nanti kita pergi JB ya hehe.. tapi yg pasti 28hb nanti kami ada jemputan di JB.. geng FUNSER nak menyambut menantu.. kalau ada rezeki dan panjang umur memang nak ke sana nanti.. ada ke orang Blogger JB yg nak jumpa zino ? hehe..

32 comments:

Neeza Shahril said...

kesian Arifah kena dok jauh dengan ibu.. takpelah sayang.. berkorban untuk ibu..
nanti dah besar ibu boleh ajar Arifah.. tak payah pergi tuition hehehh...

lupekanje said...

ibu dia KPLI ke? atau memang cikgu?

Zareda Norman said...

setahun tak lama.. pejam celik dah setahun..

sama sama berkorban pasti hasilnya lebih manis dikongsi sama sama

Sastri said...

comelnya arifah ni... dari kecil dah belajar erti pengorbanan... bila dia sudah mengerti, pasti dirasakan manis apa yang dicapai kerana adanya pengorbanan... :)

kerap la uncle dan auntie turun jb nanti ye... :)

Masy said...

:) org shah alam ade la hehe

zino said...

neeza
terima kasih bagi nasihat kat arifah hehe

lupakanje
bukan cikgu..

zar
inshaAllah..

sastri
kalau ikut kan mem kerap lah jadi nya.. hehe

masy
org shah alam tu kena lah datang SOGO hehe

Dee said...

pengorbanan yg pastinyer berbaloi..arifah akan phm 1 ari nti..

cendawanintim said...

sian arifah kena berjauhan ngan ibu..takper, itu yang terbaik..

Jard The Great said...

ermm..bapa die mana?? huhuhu.. meh aku jaga..

silversarina said...

Cucu sayang nenek dan atok tapi atok dan nenek lebih sayang cucu ..hehe.

Tak pe berkorban untuk sekejap je, saya dulu pun tinggalkan anak setahun semasa sambung belajar di UIA, hujung minggu je balik Ipoh tengok anak2 sebab suami di Kerteh masa tu .

Kak Elle said...

kesian nay si kecik kena hantar JB ,nenek KL tak nak jaga ke?

kad0k. said...

comel arifah..g jb sambil jln2 ok gak tu zino...hehehe

Mak Su said...

siann, belum tumbuh gigi dah kena berdikari ya arifah (eh, dia dah tumbuh gigi lom?)

CuTeMiUt78 said...

ho..ho..ya ke.. kak long di batu pahat ya.. emm kita kat batu pahat tau.. oh nak dtg JB ke.. meh ler dtg BP.. mana tau berkesempatan blh gak bersua muka..

PerantauSepi1306 said...

hmmmm samolah cam anak adik ipar yang bongsu... mak ayah dok study lagi kat IPT... dah ado anak .. sapo yg jago? omaknye di kampung ler... tak pe nanti arifa misti jadi cucu kesayanag gitu :D

zino said...

Dee
betul tu

cendawanintim
demi masa depan..

jard
bapa dia kat KL la.. pandai ke jaga baby ni hehe

silversarina
sape tak sayang cucu.... hehe

kakelle
nanti lagi jauh dengan ibu dia..

kadok..
demi cucu.. hehe

maksu
belum lagi. hehe

cutemiut..
cantik cadangan tu.. hehe tak tau le program dia nanti macam mana.. boleh bagi talian hayat.. mana lah tau..

anta ke zino2020@gmail.com

DeeN said...

Wah rezki Kak Long jadik pendidik. Best, best.

Baby Arifah jangan nakal2,ibu nak belajar tuh. Hehe..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

tak dapat kak rose bayangkan kena berpisah ngan anak. tapi x perlah demi mencari peluang dan rezeki

Aleeya said...

ala sian baby kena tinggal yer..huk huk huk..,takpe ye baby arifah...ibu sambung study pun utk kebaikan masa depan arifah sekeluarga he he...

zino said...

deen
demi masa depan yg lebih cerah..

crazy beautiful
berakit2 kehulu..berenang2 ketepian..

aleeya
arifah ni sama mcm along kecik2 dulu..abah dia student hehe

al-hussaini said...

ibu Arifah blaja kat Universiti Tun Hussein Onn Ker?

Good luck yer..

jangan lupe, susukan Arifah dengan susu yang original. Demi kepentingan kesihatan dan tumbesarannya...

zino said...

terima kasih cikgu atas nasihat itu.. hehe

al-hussaini said...

ibu Arifah pun nanti bakal tenaga pengajar gak...hehe..selamat berjuang mendidik anak bangsa...

zino said...

al-hussaini
semuga tercapai cita2 dia..

xiiinam said...

Hiba betul ckLah kalau tengok babak-babak mak anak kena pisah sebab nak mengejar ilmu ni....semoga jalan ibu Arifah dimudahkan...lulus cemerlang...

zino said...

mudah2an ..amin...

Tie said...

Wah...adik Arifah boleh manja2 dengan atok2nya tu...kena lihat dari sudut positif laa..hi hi...cuma kesian kat ibubapa dia ...tak pe...berkorban sikit je tu...hi hi..

en_me said...

28hb februari ker abang zino.. hmmm

cultureinindia said...

Hey hi,... i am Ramya from India i saw your name in one of my friend's list.so i have added your link to my Blog,i hope you will also add my name to urs Blog and share ur ideas and experiences with me.Bye.HAVE A GREAT DAY.

zino said...

tie
arifah pun macam paham je.. sekarang ni susah sikit nak senyum penat di agah hehe..

en.me
kalau tak ada aral melintang.. inshaAllah sampai ke ke JB .. jemputan ke pasir gudang..

cultureinindia
wellcome to malaysia.. thanks u for adding my blog to ur link..

Princess Liyana said...

smoga jalan ibu arifah dipermudahkan;)

huhu..dtg JB?yana di utm...haha

zino said...

liyana
zino dulu blajar di UTM juga tapi tak pernah ke kampus Skudai lagi hehe