Tuesday, January 27, 2009

sampan wap.....


birthday girl..


makan time..


sebahagian bahan yg menunggu giliran utk di masak..


semua pun masuk ke dalam tu.. hehe


tu je yg zino makan.. hehe caya tak??


yg tinggal bekas kosong je.. licin hehe..


korum lengkap.. semua happy bila perut dah kenyang..


Setiap kali ada birthday mesti ada satu makan besar.. tapi masa birthday fizah hari tu.. korum tak cukup maka makan makan di tangguh kan.. malam tadi bila semua berkumpul kami keluar beramai ramai... fizah nak makan steamboat.. mem kata kat Seremban.... seremban!!!! jauh nya.. akhirnya kami decide ke Titiwangsa..

Konvoi 3 kereta.. bila sampai tempat letak kereta tu penuh terpaksa la selit sana sini utk park.. kat dalam tu pun tengok dah ramai orang.. tapi masih meja kosong.. memang tak buat booking pun.. masing masing enjoy makan.. last kami ke sini 4 atau 5 tahun lepas kot..

seperti biasa gambar2 tu di tangkap sekitar majlis.. biasa la tangkap guna henpon je.. kualiti tidak le bagitu jitu.. rasanya macam dah sampai masa utk sediakan camera yg lebih bagus....

25 comments:

aNIe said...

SELAMAT HARIJADI BUAT FIZAH...semoga sentiasa berjaya dlm hidup...

Steamboat memang best...tapi kenapalah zino makan seciput je...hehehe...rugi tu...

zino said...

hehe... memang berusaha makan sikit masa malam.. ada lah di tambah sikit lagi.. tapi nasi memang tak letak la..

lewat nya tidur?..

en_me said...

hi abang zino tewww..
statement "rasanya macam dah sampai masa utk sediakan camera yg lebih bagus" - tao taperrr.. ekeke

Kak Elle said...

macam makan reunion dinner pulak..ala steamboat:)

beli lah camera satu cantik gambar2 nya nanti..

Zabs said...

Salam Zino,
Nikon ke Canon....

xiiinam said...

Hidangan ala-ala Cina di Tahun Baru Cina..he..he..


Walaupun guna hphone, tapi masih dapat menyuratkan bahawasanya:

"Kami dah kenyang!!!" (gambar akhir tu...)

Kepuasan jelas tergambar di wajah..he..he..

~ yus ~ said...

Waahh steambot. Lama saya tak mkn. Happy Belated Birthday utk Fizah.

silversarina said...

Wah, cukup korum tu yang mahalnya, bukan mudah .Steamboat memang sedap, anak-anak saya kalau dapat makan tu, memang berkali-kali tambah jawabnya.

tintaHati said...

Lupa nak ajak saya sekali la tuh...hehehe....besday saya kan sama dengan fizah....;P Saya pun tengah usyar2 camera gak nie...hurmmm

zino said...

en.me
beri lah cadangan yg mampu milik hehe

kak elle
sedang di pertimbangkan ni..

zabs
kena cari yg mampu milik la..

xiiinam
itu yg penting kan hehe

yus
terima kasih..

silversarina..
betul tu seronok melihat mereka makan sambil gurau senda adik beradik..

tintahati..
tahun depan zino jemput sekali ya hehe.. nak beli kamera macam mana?

al-hussaini said...

selamat hari jadi Fizah....

wah, bestnya hidangan makanan tu. Berapa bajet yang kuar? hehe..teringin lak nak makan...

zino said...

al-hussaini..
kalau selalu kesana harus pening kepalo den hehe.. bila makan ramai2 macam tu pasti mencecah tiga angka hehe..

Mr PenyuBiru said...

Happy Belated Birthday utk Fizah.

wah! steambot. dah lama ku teringin nak makan tapi masih tak berkesempatan pasai tatau tempat yg best tuk layan setambot neh.

zino said...

zino pun tak pandai cari.. tapi yg pernah pergi kat titiwangsa tu je..

Neeza Shahril said...

Happy Birthday sekali lagi untuk fizah.. tak nampak pulak hadiah anting2 tu kan hehehhh..

sedap ke steamboat kat situ zino? neeza jarang sangat makan..
rasanya first time makan dengan tunang dulu.. kat KJ Seafood..

zino said...

neeza..
along ajak ke KJ rasanya kat sana kena lah RM lebih sikit hehe..

Jard The Great said...

huhu.. homesick plak aku bila baca entri nih..

bestnyer makan dgn famili...

Tie said...

Bestnya makan steamboat....napa makan sikit sangat?? Nak diet ke??

Zool Blogger said...

Bestnya.. Dah lama tak makan steamboat. caiyok2


Zool ligakampung

Zareda Norman said...

uihhss zar pun dah lama tak pi ttwangsa..

steambot tupai tupai pun bes jugak tau..

makan sekeluarga.. makin besar keluarga zino sekarang..

zino said...

jard..
saat2 ni yg selalu mem tunggu..

tie
seronok tengok mereka makan.. rasa kenyang pulak..

zool
kenalah plan cari sekeluarga..hehe

zar..
betul ke zar lain kali boleh plan ke sana pulak...

maklang said...

steam boat ni tambah sedap bila cukup korum kan...

zino said...

maklang..
memang betul sangat tu..hehe

PerantauSepi1306 said...

uikksss bestnya sampan wap nie ;D, bro zino dah wat saya ter-nak makan sampan wap jugaksss ;p

CuTeMiUt78 said...

emmm... bestkan bila dapat makan dan berkumpul anak beranak