Saturday, January 10, 2009

Majlis akaq nikah












Majlis akaq nikah anak sedara zino berlangsung di masjid saidina Omar al-khatab di Bukit Damandara pagi tadi.. hampir lagi kami tak sampai ke tempat majlis.. beberapa kali tersesat mengikut konvoi pengantin.. berdesup je tak sempat nak di kejar.. tapi akhirnya sampai juga.. rupanya majlis ni lah mem kata kena datang berdua je..

kenduri pihak pempuan pada 17hb Jan ni.... manakala majlis pihak lelaki akan berlangsung pada 8hb feb nanti.. majlis akan nikah berjalan lancar.. dengan pihak lelaki membawa 7 dulang hantaran dan di balas dengan 9 dulang.. biasa lah tu kan hehe.. pengantin pempuan tu ada adik kembar se iras.. itu yg pengerusi majlis kata nanti jangan tersilap pulak hehe....

Tahniah kepada kedua mempelai...semuga berbahagia dan berkekalan sehingga ke akhir hayat..

15 comments:

Tie said...

Oooo....lama tak makan nasi minyak... kat sini kalau ada kenduri, buat nasik putih je... Masak sendiri tu boleh tapi tak rasa macam nasi pengantin laa... eh..lari dari topik ke?? hi hi

zino said...

tie
boleh la tu hehe

cendawanintim said...

tahniah kepada kedua mempelai..

aNIe said...

Memula tengok tajuk...ingatkan zino menerima menantu lagik...rupanya anak sedara....

SELAMAT PENGANTIN BARU pada ke dua mempelai...semoga bahagia hingga ke akhir hayat....

Zareda Norman said...

selemat berbahagia buat kedua pengantin..

zino said...

cendawanintim
semuga mereka berdua bahagia

anie
next one lambat lagi..

zar
mudah2an..

Kak Elle said...

macam kaklady sya ingat pun sama juga alang punya turn...hehee

lah kenapa pengantin lelaki tu tak gunting rambut biar smart sikit ..jgn marah ye menegur nya.

zino said...

kak elle
awal sangat tu utk alang.. hehe zino pun tegur pengantin tu kenapa tak gunting rambut nampak beserabut je.. tapi tak boleh nak tegur lebih2 nanti mak bapak dia dengar hehe..

arsaili said...

salam..tahniah....hensemnya adik lengkap ngan kain sampin

silversarina said...

Bab sesat tu memang suspen, yelah kalau terlepas majlis sure tak best pulak rasa....tahniah buat yang telah bernikah .

maklang said...

maklang tak mo komen pasal pengantin...

maklang berkenan tengok kaler gubahan tu...sweetnya...he..he..

apa2 pun tahniah buat ke2 mempelai...lama tak lalu kat Masjid tu, kalau masa duduk Kl tu..slelau jugak ke area sana...

AZWA said...

selamat pengantin baru pada pengantin...cantik gubahan bunga2 tu sweet jerr. Hensem la hazwan pakai baju melayu hehehe

zino said...

arsaili
itu belum tengok abah dia lagi hehe

silversarina.
kalau teringgal memang sejarah la dah siap pakai baju melayu bagai hehe..

maklang
ada skil ke buat gubaan pengantin.. sonang nanti hehe

azwa
semua tetamu di syaratkan berbaju melayu (lelaki) hehe

Aleeya said...

selamat pengantin baru...

CuTeMiUt78 said...

masih tak habis2 lagi jemputan ya.. heh..heh..heh.. selamat pengantin baru kepada pengantin..