Wednesday, January 21, 2009

kita nak lihat...


WASHINGTON: Barack Obama yang mencatat sejarah sebagai orang kulit hitam pertama diisytihar Presiden Amerika Syarikat (AS) dalam upacara gilang gemilang di sini pagi tadi, memikul harapan tinggi dunia untuk memulihkan hubungan Washington dengan kebanyakan negara, terutama negara Islam.

Obama, 47, anak seorang lelaki dari Kenya dan ibunya, wanita kulit putih dari Kansas, mengangkat sumpah sebagai Presiden AS ke-44 di pekarangan bangunan Capitol, disaksikan jutaan manusia yang memenuhi National Mall, dari Capitol Hill ke Tugu Peringatan Lincoln, tempat pejuang hak asasi manusia kulit hitam, Martin Luther King Jr menyampaikan impiannya dalam satu ucapan bersejarah mengenai perpaduan kaum di Amerika pada 1963.

kita sama sama tengok 2 X 5 = 10 atau 5 X 2 = 10..

28 comments:

MULAN said...

takut2 rasanya macam 2x5 dan 5x2...

happy belated birhday fizah..!! mintak banyak2 dgn abah tu..

Zareda Norman said...

takut jugak.. pusing pusinh walhasil balik asal jer..

Princess Liyana said...

hmm..just wait and see...hmm

Mr PenyuBiru said...

hmm..just see and wait and see...hehe

Kak Elle said...

insya'allah he can do a better job kalau di beri sokongan..berikan lah semangat zino jgn condem dulu ye.

zino said...

mulan..
ada lagi yg fizah mintak tu hehe

zar
kita tunggu dan lihat

liyana
harap2 le yg lebih baik..,

penyubiru
kita tunggu siapa kawal siapa..

kakelle
tak kutuk lagi.. cuma tak sanggup nak letak apa apa harapan.. kita lihat siapa di keliling nya nanti..

tintaHati said...

Kalau pun ada perubahan tapi rasanya dasar-dasar terhadap Islam n negara Islam itu mesti sama mcm Bush. Kalau dah Yahudi tu, Yahudi gak...huhuhu...

Masy said...
This comment has been removed by the author.
Masy said...

moga2 lebih baik la.. klu same je, moh luku paler dia hihi

en_me said...

hi abang zino ittewww..
fizah mesti dapat banyak hadiah bday kannns.. ehehe

zino said...

tintahati..
itu la siapa di keliling dia nanti..

masy
garang nya hehe

en.me
anak dara soranglah katakan hehe

manje said...

salam

kite pon harap mcm tu jugak... biar ada perubahan dasar luar di bawah pentedbiran dia...

PerantauSepi1306 said...

tgk kabinet la kotsss.. kalo kabinet byk yg non-J maka ada harapan la kan.. kalo tak mmg la samo yo...

cendawanintim said...

yerrrrrrrrrrr...tengokkkkkk!!

wait n see gitu!

Sastri said...

kalau yang berada di belakangnya, penaja-penajanya sewaktu bertanding dulu kebanyakan dari bangsa yang kejam tu, boleh ke dia membawa perubahan yang diharapkan?

AZWA said...

Harap2 dia boleh membawa perubahan...

kelakar gak nengok cara dorang meraikan jadi presiden tu siap berdansa atas stage sampai tersipu2 malu isteri obama ittewww..

maklang said...

kita tengok nanti macamana...

~ yus ~ said...

Harap-harap adalah perubahan. Sama mcm yg lain, kita tunggu dan lihat macam mana..

zino said...

manje
bergantung siapa kuncu2 dia nanti..

perantausepi
kena lah kita tunggu dan lihat..

sastri
betul tu..

azwa
itu cara mereka la kot hehe

maklang
itu je yg kita boleh buat.. hehe

zino said...

yus
betul..

Mak Su said...

semoga dorang tu lepas ni akan cari jalan untuk berbaik2 dengan semua kaum, bangsa, agama tak mengira status. tapi, boleh caya ker? dia tu siang-siang lagi dah cakap dia bukan omputeh, bukan orang kulit hitam, habih dia tu apa? dan bapak tiri dia tak prektis islam dan ada gambar dia tersebar luas kat email2 yang dia pergi ke tempat agama yang bermula dengan huruf J tu (lepas huruf J ada plaks huruf E).

CuTeMiUt78 said...

kita tgk kan plak.. caranya sama tak ngan 2X5 atau 5X2 kan..

HappyIrfa said...

salam bro..
waaaaaaaaaaa nak nangis ni.
ingatkan kenapalah bro lama x apdet blog,rupanya dah pindah.
macam mana saya buleh kena tinggal ni?

Jard The Great said...

aku rase 2x5 jak tu nnt.. huhuhu...

zino said...

maksu
kita tengok je lah nanti..

cutemiut
jawapan tetap sama hehe

happyifra..
macam mana boleh tertinggal ni hehe

jard
tak beri peluang ke? hehe

aNIe said...

Ntah le ye zino...sebab 2x5 atau 5x2 pun sama juga...

zino said...

anie
tak ada apa yg kita boleh buat.. hanya mengharap..

Neeza Shahril said...

semoga 2x5 = 13 lah kan.. hehehe..