Monday, January 5, 2009

Selamat datang

Terkial kial nak menyiapkan rumah baru ni..
memula cari rumah pasang siap je...
tapi tak jumpa yg pekenan.. (atau tak reti cari..)
akhirnya balik kampong je lah..

rumah ni masih gagah berdiri..
banyak kenangan..
banyak nostalgia..
banyak suka duka..

jemput la datang selalu ya..
make yourself at home..

14 comments:

MasNurin said...

umah tu kat mana? N9 ker? Rumah tangga batu tu banyak kat belah2 n9 dan melaka jer.Anyway rumah mak zino memang cantik kena dengan persekitarannya.

HappyIrfa said...

salam bro..
cantik umah baru.sy suka rumah kampung macam rumah mak bro ni.tp rumah mak saya di kampung x macam ni.kalau nak rasa umah macam ni kena gi umah nenek kat kg sebelah..

AZWA said...

Salam tuan rumah...nak datang menjenguk rumah baru nie...wah cantik rumah mak zino nie. Dengan kalernya...asben azwa pasti tertawan...dia tengah planning nak cat rumah ngan kaler ini hehehe

zino said...

manurin
kat gembau N9

happyifra
di situ tempat kami di besarkan..

azwa
boleh le tunjuk kat dia hehe

PerantauSepi1306 said...

wah, cantiknye umah... suka sgt umah kampung tak kiralah style apa... hmmm senanglah nak wat kenduri kendara nanti ye bro :D

zino said...

perantausepi..
rumah tu menjadi tumpuan orang kampong...

Zareda Norman said...

Rumah kg penuh nostalgianya..unik dan kreatif

^ez^ said...

besh duduk kampung ni.. :)

MULAN said...

salam 2009.. waahh, cantik, cantik.. syahdu je tengok tu.. tenteram jiwa..

zino said...

zar
ingat lagi kan rumah tu hehe

^ez^
kalau yg biasa duduk kampong memang rasa best tapi org bandar dia gelisah lama2 kat kampong hehe

mulan
tq..

aNIe said...

Zino...cantik rumah kampung tu...memang selalunya rumah kampun banyak mengundang nostalgia...

Rumah kampung kalau duduk terasa sejuk aje...tak payah guna aircon...hehehe

Selamat Tahun Baru zino...

Kak Elle said...

banyak blogger berpindah rumah skg ... rumah kampong juga yg istimewa takde pollution kan?

zino said...

anie
memalam kat kampong memang sejuk.. mengokot di buatnya..

kak elle
sejuk dan nyaman..

wewit said...

masa kecik dulu zino ambik gambar kat tangga, bumbung anjung masih xde lagi, bangunan sebelah kanan pun belum ada lagi.... Nah skrg ini dah macam istana Undang payakumbuh pula....