Thursday, February 19, 2009

berhati2 di jalan raya...



kabar nya pihak polis telah di bekalkan dengan kereta mitshubishi Evo... (zino dapat maklumat dari email..) so kepada sesiapa yg nak racing tu berhati hati lah.. silap hari bulan kereta putih tu mengiringi anda hehe..

teringat zaman dolu dolu.. ada juga le sesekali bawa laju.. teringat kisah masa kami konvoi ke kuantan trengganu dan kelantan masa zaman bujang2 dulu.. kawan zino ajak race masa balik tu.. memula acah je... tapi akhirnya masing masing memandu pada kelajuan terlampau... tobat tak akan drive macam tu lagi.. kawan yg berada dlam kereta zino..senyap sunyi kerana kecut perut hehe..

ingat pesanan penaja..."pandu cermat jiwa selamat..."... minggu depan plan zino ke JB on.. tempat menginap pun dah settle.. tujuan ke sana dua dalam satu.. semuga kedua hajat tercapai...

33 comments:

adibah said...

Semoga selamat dalam perjalanan dan mudah2an segala hajat tercapai, insyaAllah.

♥miss zaza♥ said...

buleh la ajak abg polis race sama2 nti.
hahaha ;P

al-hussaini said...

biar betul zino..polis pakai mitsubishi time ekonomi gawat nih..perggghhh...

Zealboat said...

Saya suka naik bot laju-laju.

Neeza Shahril said...

syoknya kalau dapat naik..
cam ni nak buat salah lah.. dapat naik free hehehehe...

xiiinam said...

syok kan...bawak kereta laju-laju ni...

zino said...

adibah
thanks u..

zaza
race sampai balai ke hehe

al-hussaini
boleh tangkap lebih ramai pemandu yg buat salah dan lebaih banyak income hehe

zealboat
ada polis tak? hehe

neeza
cuba lah mana tau dapat hehe

xiiinam
memang seronok..tapi bahaya..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

mak aii..

best nya...

ni yg rasa nak jadik polis tetiba nih~

alahai...

en zino mau ke jb?

meh datang skudai..=)

Masy said...

bole laaa kenal2 dgn abg polis, dpt naik kete best hahah

zino said...

zara
zino tak pernah masuk UTM tu walau pun dulu belajar kat UTM hehe

masy
ada berani ka? hehe

Zabs said...

Salam Zino,
Dengan kereta yang ada sekarang pun mereka dah pecut semacam, bila sudah ada kereta lebih laju nanti, mereka pula yang akan berlumba di lebuh raya..lol.

en_me said...

"biar cepat asal selamat" .. volleee ghitewww abang zino tewww

zino said...

zabs
jom kita tengok sape yg menang nene

KAMATO said...

Memang tak aci, polis bawak lebih 110 km/j tak kena saman

Zareda Norman said...

suka gak kengkadang bawak lelaju.. tapi sejak dah tua ni ngeri plak kalau dah lebih 140km/jam.. ehhehehhe

Selamat semuanya perjalanan pergi dan balik dan semoga terlaksana semua hajt

Mamamanja said...

penah naik kete ngan abang dan kawannya. keter apa ntah.. tapi jenis yg canggih manggih ni la..

pecut bagai rak... sampai nak menangis dibuatnya. polis x terkejo... tapi sampai tol kantoi juga....

Kak Elle said...

yang kat sini guna BMW pulak ...

Mak Su said...

sila memandu ke jb dengan penuh sopan santun dan bertatasusila ya :)

kalau nak potong, cakap, "excuse me sir, can i cut you?"

orait...ciao.

aNIe said...

Semoga tujuan & hajat zino ke JB tercapai dan segalanya berjalan dgn baik...Pandu cermat jiwa selamat...ingat insan tersayang...

Wah...polis dah pakai evo ke?...kereta idaman anak bujang saya tu...hehehe

HappyIrfa said...

kursus gak ker?
lepas ni pak polisi pulak yg race/hehe.sapa berani nak saman?

zino said...

en.me
dengan kereta putih me tu rasanya selamat hehe

kamato
saman pun dia org batalkan sendiri hehe

zar
thanks u..

mamamanja
cakap tak lepas ni tak mau naik kereta lagi hehe

kak elle
lagi canggih tu hehe

maksu
kena guna pembesar suara tu..

anie
thanks u..

happyifra
dia org tak makan saman hehe

PerantauSepi1306 said...

Happy journey ke JB.. semoga lancar segalanya...

hmmm btw, mewah betul gomen skang ni ye... katanya ekonomi meleset..

zino said...

perantau sepi..
mungkin sebiji tu je dengan tugas tertentu.. kebanyakkan masih proton..

sya said...

Zino, sya penah kena ikut ngan polis sebab tak berhenti masa di tahan di road block kat area Sungkai.. dia ikut sampai Slim River and suruh sya ketepi.. aduhai camana leh tak perasan ditahan polis masa tu.. nasib baik tak kena saman sebab tunjuk muka innocent dan sedih

intan.dayana said...

wah~
bia btO pOlis kai evO putih skang ni..
adesss..
payah la nk memecut da..

Dee said...

bwk slow2 ye..kalo x dpt surat cinta nti dr trafik..hehehe..

zino said...

sya
pandai berlakon ya hehe

intan.dayana
tengok kiri kanan kalau tak ada kereta putih pecut la hehe

Dee
kalau suka surat cinta apa salah nya.. hehe

CikguZue said...

wa hebat hebat.
tapi mushkil jugak, adakah itu cara paling berkesan.

zino said...

cikguzue..
itu kaedah.. kenalah beruasha perbagai cara...

Nong said...

Selalu jugak kena saman esp on official trips. Tak bebaloi dapat claim kena bayar saman he he...

Baik2 memandu tu dan selamat pergi dan balik...

Princess Liyana said...

hehe..seronok jd polis;)

zino said...

nong
makna nya kena share lah apa yg dapat hehe

liyana
nanti apply la.. hehe

Yunus Badawi said...

Dulu2 polis kita pun pernah pakai kereta Alfa Romeo dan Volvo. Tapi sejak ada kereta nasional terpaksalah pakai kereta tempatan.
Sekarang dah pakai kereta luar balik. Mungkin nak tarik anak2 muda masuk pasukan polis.