Sunday, February 1, 2009

sosek lagi....hehe

Setiap kali zino masuk ke Klang gerenti sosek.. last sekali sosek kat Klang sebentar tadi.. hehe.. actually kami memenuhi jemputan kawin dak mely tu.. dulu dia ni blogger agak tegar juga tapi bila dah berpindah tempat kerja.. kesempatan berblog telah pupus.. namun bagitu persahabatan tetap segar...

berpandukan plan yg di beri..(dlm kad jemputan) dengan confident rasa macam tak akan sesat..ikut plan tu dari ceras ke Pulau Indah lurus je don't belok2.. last sekali baru ada simpang masuk ke kiri.. tu je yg di tunjuk dalam plan.. ikut je plan tu sampai le ke rumah dak mely.. hehe..

bila zino ikut jalan tu terasa macam dah sesat... dah minta si ana standy kalau2 kami akan sosek..ana juga seorang blogger yg dah bersara hehe.. dan zino juga berhenti dua kali bertanya penduduk tempatan...

"abang, macam mana nak pergi ke kg ni? kg sungai Pinang?
"ooo, abang dah terlajak jauh ni.,abang kena pusing balik sampai simpang ke 5 masuk kanan"
"terima kasih bang.." zino panggil dia abang dia panggil zino abang hehe..

dalam pada tu ber sms dengan ana minta pandu arah.. tak berapa paham juga.. hehe last last call je dak ana minta panduan.. memang sah kami dah terlajak jauh.. jumpa segerombolan kanak2 sedang menancing.. cuba cuba lah tanya.. sorang cakap kanan sorang cakap kiri.. yg mana satu ni dek? hehe.. tapi akhir nya sampai juga... lorong tu agak sempit .. makanya kereta berderet panjang di sepanjang jalan.. kena lah menapak jauh ke rumah pengantin..

bila tengok balik plan tu.. baru perasan.. plan tu terkurang satu simpang,simpang yg akhir tak di tunjuk.. itu yg tersasar jauh.. masa zino nak balik tu ada yg menahan kami bertanya.. katanya dah tersesat .. hehe samo la den hehe.. tengok lah gambar2 ni zino minta dak ana yg ambilkan guna henpon zino..sogan den nak ambik.. hehe kepada kedua mempelai selamat pengantin baru semuga berkekalan sehingga ke akhir hayat.. amin..





33 comments:

AZWA said...

Sosek tu kira perkara biasa la tu zino kan...yang penting sampai juga arah dituju. Selamat pengantin baru pada mely.

syareena said...

sesekali sosek seronok gak dpt penglmn baru huahuahua
kire ok x salah rumah, cik sya lu penah selambe mkn lepas mkn bru prasan salah rumah.... huhu

Mamamanja said...

sesat tapi jumpa jugak xpe...
jgn sesat langsung x jumpa.. huhuhu
selamat pengantin baru buat pengantin

xiiinam said...

Pengalaman ckLah pi kenduri rumah kawan suami yang ckLah tak kenal sorang pun, ckLah ....
dah beratur pegang pinggan kat bawah khemah perempuan..tiba-tiba suami call kata dia dah masuk kereta semula...
"kita dah silap rumah!"
Apa lagi.....letak pinggan..jeling kanan..jeling kiri...lariiiiiiiiiiiiiiik!!

Neeza Shahril said...

macam familiar aje kg sg pinang tu.. macam pernah dengar..
bagai merpati 2 sejoli aje pengantin tu...

adibah said...

Bila sosek, poghut pun jadi makin lapar.. baru la sodap makan kenduri. Hehe.. :-)

Selamat pengantin baru, semoga bahagia hingga ke syurga.

Zareda Norman said...

biasolah tu zino.. hari hari makan apple sesekali kena gak makan langsat.. hehhehe

sama cantik sama padan pengantinnnya

^ez^ said...

biasalah sesat2 ni.hehe..

nasib baik jumpa rumahnye..

zino said...

azwa..
kalau ke tempat lain macam ok je bila masuk klang sosek hehe

syareen
kes tu zino pun hampir terkena satu masa dulu tapi tak sompek duduk dah sedar salah rumah hehe

mamamanja
puas le bertanya baru jumpa hehe

xiiinam
cakap la nak makan dulu.. kata rezeki jangan di tolak hehe

neeza
dah pernah sampai sana kot hehe

adibah
kalau lamo lae mau berkeroncong perut hehe

zar
sedap jugak kan hehe

EZ
kalau tak jumpa jadi lebai malang la jawab nya hehe

lupekanje said...

Macam acik yg asik sosek gak klu pegi Putraheight...

al-hussaini said...

zino...yg mana satu sahabat blogger tu? perempuan @ lelaki???

Kak Elle said...

kalau zino sesat saya apa lagi ek?

zino said...

al-hussaini
perempuan.. si mely tu la..

kak elle
jalan kampong tu tak ada road sign.. simpang banyak hehe

zino said...

lupekanje
biasa nya kita berpandukan roadsign.. tapi banyak tempat benda tu tak ada so tak tau simpang mana nak masuk.. hehe

pengantin pulak tak letak bunga mangga kat simpang yg motan tu hehe

cendawanintim said...

saya bab2 jalan ni agak fail..!

chumell ajer pengantin ngan pakaian kaler purple..so sweet lah..

manje said...

salam zino

emm sosek tu ape erk?

zino said...

cendawanintim
kalau info tepat dalam plan patutnya boleh cari...

manje
alahai.... sosek=sesat=loss ur way itu bahasa org negori.. hehe

en_me said...

naper tak pakey gprs abang zino tewww.. ammvoiii, macho sungguh pengantin laki tewww.. ehehe

Masy said...

oo sosek sesat.. ingatkan sosek = soksek cam mengumpat hahahaha

intan.dayana said...

seb bek la jupe jugak..
kalO x jupe balik ngan perut kosong la gamak nye..

maklang said...

bukan sosek tu...saje nak bawak ronda2 Klang..he.he..

tahniah untuk ke2 mempelai!

muadzlife said...

sosek tp jumpo ok gak lah...jgn x jumpo toghuih..haru jadiknya...

silversarina said...

Kami kalau dah sosek teruk baru nak tanya orang...hehehe

Zabs said...

Salam Zino,
Pernah juga sekali, sosek kek Kolang tu semasa nak hadir kenduri kahwin.
Tapi bagus juga, dapat tahu tempat tu dengan lebih baik, setelah kena pusing2 2/3 kali..kan??

zino said...

en.me
pasangan bahagia..

masy
itu dah jadi cerita lain hehe

intan dayana
cari kedai mamak la jawab nya hehe

maklang
selalu ter ronda2 bila masuk klang..

muadzlife
kalau tak jumpo memang nasib malang la jawab nya..

siversarina
bilo dah teraso sosek tu yg terus guna talian hayat hehe

zino said...

zabs..
kat pului indah tu bersimpang siur jalan tapi tanda jalan tak ada pengalaman sungguh hehe

MULAN said...

sesat sikit2 takpe,
lama2 kita terer..

~ yus ~ said...

haha..mula-mula saya baca tajuk, ingatkan apalah 'sosek' tuh...rupanya sesat ker bro zino..hihi. Minta maaflah, lambat pulak pick-up nya saya nih...

CuTeMiUt78 said...

oh.. sesat ke.. ingatkan sosek pasal apa.. heh..heh..heh.. sorryla tak faham pada mulanya

tintaHati said...

oooo sesat kah? Ingatkan td sosek tu mcm 'cakap sosek sosek' gitew...Ala bisik2 gitew...huhuhu....

arsaili said...

salam ler..sosek tu sesat rupanya..ahahaha ...terlupa lak loghat nogori

zino said...

mulan
kalau ke tempat tu lagi terror la .. tempat lain belum tau hehe

yus..
akhirnya paham juga kan hehe

cutemiut
kena baca baru paham hehe

tintahati
lain maksud tu hehe

arsaili..
sesekali kena lah guna bahasa daerah hehe

PerantauSepi1306 said...

amboiiiii serba pepel pengantin.. sib baik bro sosek sampai la jugak... kalo tak.. hmmm makan sik beriani kat insaf je la... ;D