Sunday, February 8, 2009

majlis menyambut menantu..

sebelum ni zino pernah bercerita pasal majlis akad nikah anak sedara kat Shah alam tu kan.. malam tadi berlangsung majlis persandingan di pihak keluarga pengantin lelaki.. berlangsung di sebuah hotel di Shah Alam.. Majlis di hadiri sanak sedara jauh dan dekat serta rakan taulan tuan rumah.. ada yg kami kenal ada yg kami tak berapa nak kenal..

telah di syaratkan tetamu lelaki mesti memakai sama ada baju melayu lengkap atau baju batik lengan panjang.. yg perempuan pakaian yg sesuai dan menarik , yg budak pun ada syarat.. mesti pakai baju yg cantik dan berkasut.. mak aiii ada syarat syarat pulak ya.. ok lah bagi tak menghampakan tuan rumah..(kakak mem..) kami penuhi syarat syarat ituu hehe..

abang pengantin jadi juru acara majlis.. dua adik pengantin jadi pengapit.. keluarga yg spotting .. dan boleh juga jimat belanja ya tak hehe.. ada lah sekeping dua gambar yg zino ambil .. bukan guna camera baru ya.. masih guna henpon.. so bersabar je kah dengan qualiti gambar yg di ambil..




gaya tersendiri....


alang dan fizah..


kedua mempelai... alamak blurr le pulak hehe


gaya hazwan... tak boleh duduk diam.. hehe


selepas majlis... bergambar di lobby..

35 comments:

intan.dayana said...

wah~
srOnOk nye..
xsaba lak nk kawen...hehe~


adess~
gatal betOl aku neh..
hiks~

zino said...

sabar sabar... sampai masa nanti jangan ngelat pulak hehe

A t i Q a h said...

Bestnya. Tak pernah lagi rasa pengalaman ke majlis resepsi di hotel. :D

zino said...

zino pun jarang.. kalau terlampau resmi malas nak pegi hehe

intan.dayana said...

hahaha~
sgt xsaba kot..
hehe~
which one is zino..??
huhu~

zino said...

intan...
tak ada dalam foto hehe

zino said...

tukang ambik gambar hehe

Neeza Shahril said...

orang kampung selalu tak suka kalau ada syarat2 ni kan..
sebab orang kampung selalu pergi pakai t shirt aje..
pssttt.. husband neeza pun suka pakai t-shirt pergi kenduri kawin heheh..

zino said...

neeza..
zino pun lebih kurang macam tu la.. kalau malam tu boleh gak la pakai baju batik.. kalau siang tu tak sesuai.. fanas.. hehe

Mr PenyuBiru said...

wah~
srOnOk nye..
xsaba lak nk kawen...haha..

zino said...

penyubiru..
ada berani ka? hehe

xiiinam said...

Memang nampak best....tentu best...


pssst: atiQah...tiqah sok buat kat hotel....jgn lupa pilih makcik TiQah ni jadi mc tau...ckLah bg free...

Kak Elle said...

oh wow bersyarat ye...majlis di hotel mesti lah nak standard kan?

apasal tak guna camera baru kalau tak gambar untuk kenangan cantik...saya perasan pengantin lelaki dah gunting rambut ye...hehehe

zino said...

xiiinam
tiqah dengar tu hehe

kak elle
tak sempat caj bateri.. malam tu semua yg datang berseri2.. hehe

en_me said...

Tanam nyiur gading,
Jual di pekan danok;
Lihat orang bersanding..
Bantal guling dipelok-pelok.. ammvoiii abang zino tewww..

zino said...

tanam nyiur gading
jual di pekan melaka
tengok gambar sanding
teringat kisah lama ke?

atau teringin nak naik pelamin lagi hehe.. en.me jawab hehe

Tie said...

Ooo....Tie dah lama tak ke majlis kahwin ni...hu hu...tak de siapa nak jemput laa...

zino said...

tie
nanti den dapek menantu lagi sok den jemput hehe

intan.dayana said...

cesss~
x aci btol..
bru je nk tgk..

zino said...

intan
dah biasa tersiar...

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

aduyai...

teak pernah dapat pergi wedding kat hotel lagi..hehehe...

zino said...

zara
nanti dapat la tu..

intan.dayana said...

ek..??biase tersiar eh..??
xpe2..nnt akan d explOre..he~

Yunus Badawi said...

tuan rumah bagi bawa budak2 kira baguslah tu. Selalunya kalau buat majlis di hotel, kanak2 tak boleh dibawa - takut tak cukup tempat duduk.

maklang said...

agaknya syarat tu hotel yang tentukan...

zino said...

intan
cari sampai dapat hehe

Yunus Badawi..
kalau tak boleh bawa zino kata tak mau datang hehe

maklang
mungkin juga..

AZWA said...

Seronok tengok gambar sekeluarga yang last itu...family zino memang sporting2 belaka hehehe...

intan.dayana said...

akan mencari smpai dpt...jgn risau..hehe~

DeeN said...

Mana gambo tuan empunyer blog nyer? Hehehe...

syareena said...

huhu ajak tetamu pun ade syarat jugaks...
macam2 la ni ye?
jgn sampai org x nak dtg sebb syarat dah ler...

zino said...

azwa..
beri sokongan kepada sedara mereka hehe

intan
terus mencari..

deen
ada cuma kena cari di posting yg mana satu je..

syarena..
selagi boleh di penuhi .. ok lah..cuma yg jemput suami isteri je yg susah sikit.. anak anak nak tinggal kat mana?

kawaii_desu said...

i like the color... turqoise

tahniah ye

Jard The Great said...

keluarga seni ek?? hehe.. takde org men gitar ke mase majlis tu??

zino said...

kawaii desu
thanks u

jard
ada 2 pemuzik/penyanyi pengiring..gambar tak masukkan...

CuTeMiUt78 said...

payah gak la kan klu majlis persepsi ni dikenakan syarat... tapi klu dah tuan rumah kena kan syarat.. nak buat camne kan.. kena ikut kan gak ler