Wednesday, February 11, 2009

bila selalu lambat.....

Sejak menjak ni zino selalu balik lambat.... semalam, jam 6.30 masih di pejabat meeting after meeting.. kemudian berkejaran balik.. kenapa ?? sebab malam nya kena datang balik ada dinner di le meridien..

semasa berada di majlis tu adik talipon...

adik: ello.. (sambil tersedu sedu...)
aku: ello , kenapa nangis ni?
adik: abah tidur opis lagi ke? (suara makin sayu..)
aku: tak, nanti abah balik...
adik: pukul berapa abah nak balik..?? (dah dengar dia nangis..)
aku: abis "kerja" nanti abah balik..
adik: ok... bye..
aku: bye..

sedih le pulak adik.. masa aku keluar semula adik masih di rumah mama, malam tu baru mem pegi ambik.. bila balik dia mencari abah, dah le sebelum ni 4 hari abah tak ada kat rumah.. tetiba ilang lagi hehe.. kesian adik.. abis tu nak buek cam mano??

bila zino balik jam 11.30 adik dah tidur... pagi tadi pepagi dah kena hantar ke rumah mama semula.. dah siap mandi utk ke sekolah.. itu lah rutin harian.. selalu berkejaran..

24 comments:

Tie said...

Dulu anak2 tie gitu laa...

Ayah mereka keluar kerja awal pagi, balik pulak tika anak2 semua dah tidur.

Ada masa mereka tanya...napa ayah tak balik2? Kesian gak. Selama ini mereka ingat ayah mereka gi outstation....

Mungkin Zino tulis surat kat adik tu, katakan abah dah balik, tapi adik tidur, letak kat bantal dia...bangun pagi nanti dia suka laa...

Zareda Norman said...

kesian adik... mesti rindu kat abah tu..

wiken ni kena spend time dengan adik tu..

MasNurin said...

kesiannya dia. Husband saya pun kekadang tu balik dulu dan pastu p semula. Tapi kat Perlis ni bole ler tambah lagi kami dok kuates dalam kawasan ofis, kalu KL tarak bole sebab jauh. Selalu bila dia balik tu anak saya dah tido pun.Kesian.

~mrs azmi~ said...

lumrah bila mak bapak kene keje kan.. anak2 dapat spent time ngan parents sekejap jek..huhu

Dee said...

jangan nti zino dia x kenal zino sudah..mak..sapa laki2 yg tido ngan mak mlm td? waaahhh..kes naya zino..nti weekend spend timelah sket ye..cuba2..mesti boleh..good luck!!

Masy said...

siannye hehe

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

kesiannya....

mesti dia sangat sedih kan?

aduhai..

busy dengan kerja..tapi rasanya budak2 bleh faham bila diterangkan..spread your love!

Ada Ayrissa said...

huhu..sama la ngan kita bro...
kdg2 tu slalu merah time dtg kejer..sbb dok bermain ngan anak berkejar itu berkejar ini...blk anak dah tido atau ngantok2 dah...
huhu...

Kak Elle said...

anak bongsu kesayangan abah ni tak bolih renggang kan?

AZWA said...

Kesian adik kan...tu la boss pun satu..nak buat miting pun jgn ler sampai berjam2, org pun ada gak agenda lain dalam hidup selain kerja kerja dan kerja kan.

hujung minggu atau masa cuti nanti bayar la balik masa untuk bersama adik tu...pasti hazwan gumbira.

CuTeMiUt78 said...

adik windu2 ngan abah dia la tu.. takpe.. wikend nnti spend kan masa tuk dia ya

RaFFLeSiA MeRaH said...

kesiannyer kat adik....rindu kat ayah dia.....

Jard The Great said...

mesti budak manja nih.. hehehe...

alala... atau abah die mmg jarang balik.. hmmm...

Yunus Badawi said...

inilah rutin kebanyakan dari kita - terkejar kesana kesini setiap hari. Kalau ada sikit masa yg terluang tu kita kena gunakan dgn berkualiti dgn anak2. Mungkin kena kurangkan blogging kalau di rumah (ingatan utk saya tu hehehe).

zino said...

tie
good idea hehe

zar
nampak gaya nya kena lah tu..

masnurin
itu lah kehidupan

mrs azmi
hidup dalam bandar nampak nya macam tu la..

dee..
bahaya tu.. hehe

masy
boleh tolong pujuk adik tu hehe

zara
harap dia paham..

ada ayrissa
tau2 dah besar je hehe

kak elle
memang si hazwan tu..

azwa
itulah..

cutemiut
inshaallah..

raflesia
agaknya lah...

jard..
selalu balik tapi lambat hehe

zino said...

yunus badawi
satu nasihat yg baik.. hehe

Neeza Shahril said...

abah sikit pun tak kesian kat mama yang kena tido sorang2 kan..
abah kesian kat adik aje..
huhuuu.. tak aci abah ni hehee..

maklang said...

biasalah budak2 ni kalau lama tak nampak mesti dia carik kan..

xiiinam said...

pernah...sekembali dari kursus 7 hari....anak sambut;

"Yey..yey...ibu datang!"


rasa macam..eh..aku bukan balik rumah aku ke...Datang?

zino said...

neeza..
tersurat lain tersirat lain hehe

maklang
betul tu..

xiiinam
dia rasa lama sangat la tu..

adibah said...

Rasanya lepas letak phone tu adik sambung nangis tak?

PerantauSepi1306 said...

tu la kesian kan bebudak la nie.. mak pak dok kije balik lewat je. takpe nanti bila bro dah abis kije leh la hazwan qado manja-manjaan..

zino said...

adibah
kalau outstation tu dia kata tidur opis la hehe

perantausepi..
kena ganti lah jawab nya..

intan.dayana said...

kesian kan adik itu...hmm..kadang2 pk,sian budak2 kan..kecik2 lg da xbyk mase ngan ibubapa..