Tuesday, February 17, 2009

Selamat hari lahir mak dan ayah.....


bonda tersayang..

ayah memotong kek birthday tahun lepas..


Selamat hari lahir mak..
selamat hari lahir ayah..


hari ini 17.02.09 adalah hari lahir utk ayah dan mak zino.. hari lahir mak dan ayah jatuh pada tarikh yg sama.. tapi berlainan tahun.. pagi tadi zino terlupa nak wish mak dan ayah.. baru malam ni teringat.. terus capai talipon.. tarikh 17 tu cukup sinonem dengan kami.. ada dua lagi birthday pada 17 hb...

"assalamualaukum, mak"
"waalaikum salam.."
"apa kabar mak? mak sihat?"
"sihat, alhamdullilah"
"ni, saya nak ucap selamat hari lahir utk mak dan ayah?"
"apa? baby dah lahir?"
"bukan , angah tu lambat lagi.. hari ni kan hari lahir mak dan ayah"
"oo ya ke, mak pun dah lupo, terimo kasih yo lah..

Seronok zino dengar suara mak yg ceria bila aku wish dia selamat hari lahir.. memula mak ingat aku nak bagi tau wife angah dah melahirkan baby hehe.. mak dah nak tidur.. dia kata baru nak tutup lampu bila talipon bunyi.. ayah dah tidur tak dapat nak wish ayah.. lama juga aku bual dengan mak.. tahun lepas kami pakat adik beradik balik buat surprise.. mengadakan kenduri doa selamat .. memula nak buat sejamba dua je.. tapi tak juga sedara mara ramai.. akhir nya jadi satu kenduri yg agak besar juga hehe..

dah lama tak balik kampong ni.. (hampir sebulan..hehe ) rindu pula dengan mereka berdua.. lebih2 lagi rindu nak makan masakan mak .. biar pun mak masak resepi simple je tapi mak ai.. sodap nabona.. hehe..seboleh2 nya zino pasti akan balik sebulan sekali utk ziarah mereka.. makna nya hujung minggu ni kena balik la..sebab minggu depan dah nak ke JB..

semuga mak dan ayah sihat sejahtera selalu, dapat membuat amal ibadat dengan tenang, di murahkan rezeki yg halal, dan di permudahkan segala urusan .. kami sayang mak dan ayah..

39 comments:

Zabs said...

Salam Zino,
Nak tumpang ucap selamat Hari Lahir kepada kedua ibu bapa Zino. Semoga diberi kesihatan yang baik dan dirahmatiNya.

Zareda Norman said...

zino

selagi ada orang tua, memang patutlah dijenguk ..

semoga mak ayah zino panjang umur dan diberi kesihatan yang baikk.. InsyaAllah

♥miss zaza♥ said...

alahai
sooo sweet
anak soleh!
smga mak n ayah anda sentiasa di berkati dan dirahmati Allah selalu
ameen =)

intan.dayana said...

wah~
sgt srOnOk arijadi mereka jatuh pd tarikh yg sama...
nk cri jugak la laki yg same tarikh lahir..
ngeee~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

So sweet!

Salam buat mak dan ayah En Zino..

Semoga bahagia...=)

Princess Liyana said...

Comel je tarikh lahir sama..uhuuhu..Slmt hari lahir pakcik dan makcik..smoga pnjg umur murah rezeki;)huhuhu

Zino org noghori ke?hihi

zino said...

zabs
terima kasih..

zar
terima kasih..juga

miss zaza
tq..

intan
kena lah interview sape nak ngorat tu hehe

zara
thanks u..

liyana
tepat.. hehe

manje said...

salam zino

huhu kebetulan yg amat manis
ssh nak jumpe tarikh lahir yg same suami isteri gini... papepon manje nak ucapkan slmt ulngtahun kelahiran buat mak ayah zino... moga Allah kurniakan kesihatan yg baik... :)

>> mak manje 15/2 ritu

Yunus Badawi said...

jengok jgn tak jengok. Sampaikan ucapan selamat hari ulangtahun dari saya utk emak dan ayah zino.
psst - kalau makan sedap masakan emak tu ingatlah saya kat KL ni.

Zealboat said...

Entri anda buat saya teringatkan orang tua di kampung. Semakin meningkat usia, semakin hati terasa dekat dengan mereka...

xiiinam said...

selamat hari lahir mak...ayahhhh
eh....pakcik...makcikkkk...

en_me said...

kasih ibu membawa kesyurga..
kasih ayah takdok tolok bandingnyerrr.. hi abang zino tewww

Masy said...

selamat ari jadi atok n nenek angkat ehehehe.

bila tgk apak abah angkat ni, tingat kat arwah abah. ade iras sket huhuhuh~

AZWA said...

Best kan bonda dan ayahanda berkongsi hari lahir, mudah nak ingat..

tertarik tengok dulang besar tempat menghidang macam dalam gambar ayah zino tengah potong kek itteww ...teringat zaman dulu2.

adibah said...

Seronoknya duduk besimpuh, makan berpinggan bunga kangkung.

Semoga dirahmati Allah selalu.

Mak Su said...

hehehehe, kelakar lah pulak membaco eh :)

abang A dah kuar sepital, ada kat rumah dah.

zino said...

manje
terima kasih.. boleh buat kenduri bersama tu hehe

yunus badawi..
inshaAllah zino cuba ingat.. hehe

zealboat
betul tu..

xiiinam
nak panggil mak ayah pun ok.. hehe

en.me
tepat sekali

azwa
di kampong masih guna hidang cara tu..

Mamamanja said...

selamat hari lahir buat pakcik dan makcik. best.. dua2 tarikh yang sama... senang

DrSam said...

salam,
selamat ulangtahun untuk kedua ibubapa tersayang. semoga dipanjangkan umur dan dapat bersama dengan anak-anank tercinta.

Abang Long said...

Selamat hari jadi buat emak dan ayah.

BERBAKTILAH kepada ibu ayah waktu mereka masih ada.

Ada ketikanya rasa terhibur bila dapat bercakap melalui telefon.

Abang Long said...

Saudaraku Zino. Tolong berikan laman web yang menunjukkan kemewahan dalam kapal terbang, sekurangnya layan mata.

maklang said...

moga mak dan ayah zino panjang umur dan murah rezeki..

cendawanintim said...

moga kedua2nya panjang umo dah dikurniakan kesihatan yang baik..amin.

KAMATO said...

Ahamdulillah masih ada kesempatan ucap kay ayah dan ibu

Kak Elle said...

semoga mak dan bapak zino di beri kesihatan selalu.

DeeN said...

Wah! Ayah ngan mak uncle Zino masih segar bugar. Sihat walafiat. Alhamdulillah! ;)

Jard The Great said...

my parents pon birthday bulan nih.. hehe..

Ada Ayrissa said...

hepi besday to mak n abah bro zino..
wah...sama besday tuh....
pandai cari ek?
heheheh

Neeza Shahril said...

semoga panjang umur mak dan ayah zino serta mendapat kesihatan yang baik selalu...

bila masuk blog ni selalu nampak rumah cantik tu... bestnya kalau dapat rumah cam tu..

erna said...

selamat hari lahir tok ayah dan mak,tak sangko kan rupo e dah setahun masa berlalu,raso e baru yo kau tipon ngajak balik kampong nak buek kenduri sambut harijadi mereko berduo,dan masih teraso baru ramai2 sebok masak untok kenduri tu.

zino said...

mamamanja
susah nak jumpa kan hehe

Drsam
terima kasih..

abanglong
itu zinno petik dari email yg di terima..

maklang
terima kasih

cendawanintim
amin..

kamato
alhamdulilah..

kak elle
thanks u..

deen
alhamdullilah..

zino said...

jard
sama juga ke? hehe

ada ayrissa
ada sesi temuduga kot hehe

neeza
nanti balik malaysia boleh le ke kampong zino hehe

erna
itu la raso e memang baru lagi dah setahun .. sekejap yo raso.. tapi tahun ni tak ada selebrate la.. hujung minggu ni moh balik kampong..hehe

CikguZue said...

beruntung zino masih ada kedua2nya.

diucapkan juga kepada kedua2 orang tua zino,selamat hari lahir dan semoga dipanjangkan umur dgn kesihatan yg baik dan amalan yg berpanjangan...

SoFie NuR said...

wah..same tarikh...bestnye...dapat sambut sekali...hihi...

hepi besdayyyy..!!!

zino said...

cikguzue
terima kasih cikgu

sofie Nur
tak ada alasan nak lupa hehe

~mrs azmi~ said...

wa besnye b'day same date! huhu
klu saye setiap tahun akan jadi org 1st yang wish kat mak.. pastu setiap kali tula mak sebak sebab kite wish bday ^_^

Dee said...

selamat hari lahir kepada mak dan ayah zino..moga dipanjangkan umur dan dikurniakan tubuh badan yg sihat...zino org n9 ke?

zino said...

mrs azmi
yg penting kita ingat kat mereka..

Dee
confirm.. hehe

PerantauSepi1306 said...

happy belated birthday to your parents.. hehehehe samo ngan adik den.. dia pun 17/2 gak...