Tuesday, February 17, 2009

satu kisah...

Petang semalam zino dapat pesanan.. "mesyuarat jumaat lepas,continue petang ni jam 4.00 di hq.." masa tu zino sedang pengerusiakan satu mesyuarat di opis.. la.. macam mana nak pegi ni..(dalam hati la..) nasib baik mesyuarat yg zino handle dapat di selesaikan jam 4.15.. sempat lagi ke hq kot...

bila sampai di hq , zino tengok ramai yg berada di luar bilik mesyuarat tu.. rupanya kat sana pun baru habis satu meeting juga.. pengerusi jemput zino masuk..
"loleh den, tak boleh nak benapeh"
"nak buek cam mano dah kojo..."

lepas tu masuk sorang lagi kawan zino dari department lain..
"ada bawa soft copy tak??" pengerusi refer maklumat yg kami bawa tu..
"alamak tak bawa le pulak tak pe nanti saya minta dia org emailkan..sekarang..
dan kawan zino tu confident je..
"nah aku punya semua dalam ni" sambil menghulurkan pendrive ..
selepas beberapa ketika..
"en, dalam ni kosong je, tak ada fail pun" kata seketeri yg ada bersama labtop dia..

"apa lah engkau ni kena tipu je dengan staff, ada ke bagi yg kosong" gurau pengerusi..
"iya ke.. nanti sat aku minta dia org hantar, buat malu aku je" jawab dia..

kebetulan department dia dalam bangunan yg sama, sekejap tu seketeri dia datang bawa disket.. sekali lagi pengerusi usik, "mano ado orang pakai disket zaman ni, itu zaman tok kadok ada la.." memang labtop yg ada tu tak boleh guna disket hehe.. sekali lagi kawan aku terkena hehe..

dalam pada tension nak menyiapkan satu task yg di pertanggungjawabkan.. gurau senda dan usik mengusik tu perlu supaya susana sentiasa ceria dan tak ada lah serious je sepanjang masa.... jam 6.30 masih tak siap lagi... (dah hampir siap la..) tapi kami perlu beredar , belum asar lagi.. dan masing masing minta excuse nak balik.. tinggal la pengerusi dengan staff dia menyiapkan tugasan yg perlu di hantar ari ni...

21 comments:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hehehe...

ado lagi disket tu~

hehehe~

Zareda Norman said...

zino

beberapa hari yg lepas ada pegawai besor hantar report kat zar dengan disket. Masa staf dia hantar tu zar tetiba ketawa besar siap mengilai.. ahhahhah bukannya apa rasa lawak dan terkejut sangat sebab masih ada boss boss yang pakai disket .. :)

Jard The Great said...

disket.. huhuu... laptop skang pon tak pakai disket daa.. =p

Kak Elle said...

hehehe takde thumb drive ye?

Masy said...

haaiii klu sy yg jadi staff tu gaknye dah pokak telingo kono leter dgn bos heheh

aNIe said...

Kalau suami isteri tu...usik mengusik bawa bahagia...

Kalau kat opis...usik mengusik bawa ceria...kalau tak memang boring kan?

zino said...

zara
pC lama masih terima hehe

zar
bos ni bukan nya tau pun bawa je apa org bagi hehe

jard
itu la pasal hehe

kak elle
thumb drive yg dia bawa tak ada isi hehe

masy
balik opis kena lah tu hehe

anie
masing2 dah tension.. asyik mengejar date line je.. hehe

tentangseseorang said...

ahahaha okla tuh bang....

Mak Su said...

hohoho, kena make sure sentiasa uptodate ek.

zino said...

ady
tak ada yg lain kira ok lah tu hehe

maksu
macam fesyen hehe

AZWA said...

Sib baek pengerusi pun pandai berjenaka...klu kena jenis serius..tension gak dibuatnya.

HappyIrfa said...

SKRG DISKET JD PERHIASAN MEJA JELAH..LAMA2 BOSAN TENGOK CAMPAK MASUK DLM TONG SAMPAH..HEHE

zino said...

azwa
pengesuri tu selalu naik hangin hehe

happyifra
jangan buang antik tu hehe

lupekanje said...

kenkadang ada gak gunanya..yo lah...sosak2...tapi dah disk drive nyer tk de la pulak..
pendrive kkdg kener gak virus...habih smua dipadam eh...
cd pun, tekolopek gak kenkadang...habiiiiiihhh smuo yg disimpan kek dalam ehh...
pasni apo lak gak eh teknologi menyimpan maklumat..
ext hd disk...samo cam hard disk biaso la...risiko samo yo...
ilang kalu, acik aritu pinjam opis punyo ext hard disk..apo..tk leh bukak tetibo yo...menangih air mata darahpun tk dapt smula data tuh.

Abang Long said...

Kita asyik bermesyuarat, tak habis - habis, belum lagi masuk 'mesyuarat tingkap'.

intan.dayana said...

wah~
payah da nk jupe laptOp or cpu yg ade tpt disket neh..
la ni sume pOn gune pd jek..

xiiinam said...

dulu masa komputer mula dikenali...aku terfikir, pada masa hadapan budak? tk perlu bawak buku ke sekolah. Bawak disket je. Hebat. Tapi...belum jauh masa berlalu...teknologi ICT bergerak begitu deras. Disket pun mereka dh tak pandang la ni kan!

Sastri said...

setuju... kena ada gelak ketawa, baru kurang stres... :)

Dee said...

opis lama dulu pun masih pakai disket..kena gelak je..skrg opis ni xde lah..

Neeza Shahril said...

hehee.. terkejut neeza bila baca kat diskett tu..
baru nak tanya, guna diskette lagi ke?
hehehee...

zino said...

lupekanje
teknologi sentiasa berubah.. tapi silap haribulan teknologi boleh memerangkap hehe

abanglong
mesyuarat tingkap lagi lama hehe

intan
lepas ni tah apa lagi teknologi yg kluar..

xiiinam
zino ada banyak stok disket tu.. nak buat apa ya tukun boleh tak hehe

sastri
masa bincang seriuos tapi dalam pada tu kena lah gurau senda.. hehe

Dee
nanti orang kata dapat gading bertuah tanduk tak berguna lagi hehe

neeza
ada.. hehe zino pun nak gelak ni hehe