Wednesday, May 20, 2009

bila tak ada apa nak buat...

si alang sekarang ni sedang bercuti.. so apa lagi duduk je lah sorang kat rumah.. fizah pun petang baru balik sekolah, kami pulak kadang tu sampai ke malam.. dan dia di tugaskan belikan kakak makanan utk lunch.. pendeklah sikit kaki nak melencong keluar

agaknya boring tak ada kerja nak di buat dia pun surf internet .. nak tau apa dia cari hehe.. resepi buat kueh.. fizah gelak besar tengok gelagat alang.. along pun komen.... dah tak ada keje lah tu..

so sibuk lah alang bertanya mak dia macam mana nak masak kek.. hehe.. zino tak sempat nak saksikan sampai habis episod alang adun resepi dia tu.. pasal mengantuk sangat esok nya baru zino tengok hasil kerja anak bujang tu..mmm boleh tahan juga.. hehe







sedap juga..

27 comments:

Kak Elle said...

satu hobi yg saya galak kan ... keep it up alang:)

RahimSabah said...

Salam - Tahniah masak yo kek tu, klaulah kek x menjadi , tentu alng yg msk keno leter ngan mem. Satu kegiatan yg sungguh bagus di musim cuti. Teruskan usaha , mano tahukan satu ari nanti akan ujud " Engineer kek House " he he - sapo nak jawap.

zino said...

kak elle
lepas ni nak minta alang masak tomyam hehe

rahim
abang ada sorang kawan dulu engineer sekarang dah buka kedai kek dan business pun nampak menjadi hehe

Ada Ayrissa said...

wahhh..gud try alang...
ekekekee....
cam sodappp jo..

Princess Liyana said...

Huhu yana leh join alang wat cupcakes?tgh takde keje ni.huhu

Mak Su said...

wah, ada bakat tu.

neezareef said...

amboii...bleh la jd chef kt umah

Sasha said...

ada bakat jd bakery chef...

Masy said...

fuh.. coklet muffin tuuuuuuuu

zino said...

ada ayrissa
alang yg buat memang sodap hehe

liyana
boleh joint venture dengan alang..

maksu
bakat terendam..

neezareef
alang dah bersemangat nak try yg lain pulak hehe

sasha
mengisi masa palang..

masy
nak oder ke.. hehe

pB said...

oklah tu


dari dok buang masa

kayteeze said...

Hmmm...nampak sedap! Macam nak rasa je....

tintaHati said...

wahh bagus ni...saya pon tak serajin tu...cuma bila datang mood aje...

zino said...

pB
itulah alang.. handy man..

kayteeze
ada lagi tu.. hehe

tintahati
agaknya ikut mood juga tu..

sya said...

wah boleh tahan tu

MULAN said...
This comment has been removed by the author.
MULAN said...

waahh.. salute anak bujang ni.. mesti sedap tu..

INTAN said...

dasatnya...daku tumpang kagum...

zino said...

sya
kalau nak asisten boleh panggil alang hehe

mulan
sedap tu yg anak dara tu tak terkata hehe

intan
itu lah alang..

DeeN said...

Wah, rajinnya alang. Lepas neh boleh masak banyak resepi lagi lah yer. Hehehe...

Nong said...

Wah, dah bagus tu, boleh buat menantu ni... he he..

zino said...

deen
nak minta alang masak tomyam pulak hehe

Nong
kira nya dah lulus jadi calon la ya tak perlu interview hehe

xiiinam said...

Alang...
Boleh makcik tempah muffin 100.
He..he..he...

PrinCeSS said...

waa sedap nampak..kalah maya ni..maya pun x pandai buat kek....hehe..

Dee said...

untung sapa dpt alang ni..hihihi..

Zareda Norman said...

oklah tu.. sekarang ni tak kira anak lelaki ke prempuan, mesti cekap kat dapur.. sok sok istei berpantang tak de kecoh kecoh nak import mak mertua atau mak sendiri nak jaga isteri

PerantauSepi1306 said...

oklah tu baru bukak tenet cari resepi terus kek menjadi...