Saturday, May 16, 2009

tak tunggu lama..

hari ni mission utk menampal dan menukar tayar.. memang dah dalam perancangan utk menukar dua tayar depan.. the flower alredy finish hehe bila dah terpaksa ke wokshop kena lah lakukan dua dalam satu.. tukar dan tampal..

pekerja: "wa.. semua pun ambik gambar, mau belaja ka?"
zino: tak la saya mau masuk intenet, kasi iklan lu punya kedai ma"
pekerja: "oooo.. itu macam ka"

tapi tak dapat diskaun pun.. bayar sama saja.. tukar tayar buat balancing.. buat aligment.. terharu juga dengan kos nya.. nak buat macam mana kan.. so lihat la beberapa keping gambar yg sempat di rakam.. tokei dah suspen bila zino asyik ambik gambar je hehe..

dan tak lupa sempena hari guru, zino nak ucapkan selamat hari guru kepada semua cikgu di malaysia ni terutama cikgu yg membaca blog zino.. jasa anda semua amat di hargai.. macam kami ni mana ada hari special utk kami... hehe tak pernah dengar lagi hari jurutera hahaha...


tayar lama perlu di keluarkan dulu..


proses nak keluarkan tayar lama dan masukkan tayar baru..


tayar baru.. ready to roll..


menunggu tayar baru... sempat tokei tu kata.. awak punya breakpad dah nipis la...
nak duit lagi la tu hehe..


alat yg di pasang kat tayar.. nak tengok pisisi tayar tu tegak ke senget..


dari belakang pulak.. kalau tayar makan sebelah maknaya aligment dah tak betul..


mesin utk check aligment tayar tu.. ada no2 yg mereka semak..

25 comments:

bEEdLE d' bARd said...

tak suka g workshop..tak tahu nak cakap ape masalah yg ade kat keta..so sume hal keta abang2 sy yang kena uruskan..sy tahu bwk jalan2 jek..hehe.. =)

Insaflah said...

Penulis blog pada hari ini, kemana sahaja dengan kamera. Trend baru.

INTAN said...

perh..cina tu mesti x leh fokus wat keje...hahaha....

lupekanje said...

acik pun baru lepas servis keter tdi...
tingin gak nk terai dekat petronas Presint 16 tu..tpi takut mahal..
last2 gi kat Sri Serdang gak..
tukar minyak itam..tukar plug...dah terbang 110...
tu cina tu dah warning...kata timing belt dah leaking..acik suh tukar masa tu jugak, dia kata makan masa...2-3 jam..aisay...sok sok la..harap tk putus tgh jalan la..nayer.

silversarina said...

Ini betulpunya promosi tukar tayar , patutnya bagi diskaun, agaknya kalau tunjuk n3 ni kat tokeh tentu dia akan bagi diskaun.

Boleh dibawa ke kabinet nak ujudkan " Hari Jurutera " ..hihi.

aNIe said...

Wah!! Kalau anie jadi tokei kedai pun jadi suspen tau...macam wartawan pulak...

Tapi kalau kat F1 tu diorang tukar tayar cepat giler kan?

Selamat Hari Guru buat semua guru2 di Malaysia...

zino said...

beedle
kalau macam tu lagi senang oder je kalau nak ke mana2.. hehe

insafla.
kamera talipon je.. hehe

intan
rimas dia tengok kot hehe

lupekanje
timing belt tu bila sampai masa kena tukar .. bahaya tu.. nanti kena tukar cepat tu.. selalu balik kampong kan..

silversarina
beritau Datuk N suruh dia usul kat parlimen.. dia pun engineer kan hehe

anie
pasal tu cepat2 cakap nak promosi kedai dia hehe...

Mr PenyuBiru said...

nilah blogger tegar. apa² sentiasa dirakam.hehe.. nice sharing!

zino said...

penyubiru..
ada juga modal hehe

~~Noli said...

noli xto sgt pasal kete even pakai kete dah setahun..hehe..tp noli rs kete noli kne wat algnment laa..cian cian..

p/s:meh noli wish..selamat hari jurutera buat kita..hehe

Kak Elle said...

so duit terbang lagi ek?iklan percuma ... hehehe

zino said...

noli..
kena belajar le sikit2 pasal kereta tu..

ok mari kita lancarkan hari jurutera.. hehe tarikh nya bila pulak hehe

Intan @ mama ammar said...

hahahaha. Hari jurutera bro.. Tak mungkin ada (suamiku sgt berang kalau sebut pasal ni). Betuah jadi cikgu.

Thanx for the wish!

zino said...

kak elle
itu la buat penat iklan kan tak dapat diskaun pun hehe

zino said...

intan..
memang bertuah cikgu ni.. teruskan khidmat cemerlang sepanjang masa..

kayteeze said...

Wah.... ni dah tukar yang baru bolehlah jenjalan jauh...he he...

zino said...

kayteeze..
kereta zino ni memang selalu merayap jauh.. hehe

SoFie NuR said...

patutnya kena dapat diskaun ni..hihi

Zareda Norman said...

zino

biasalah dengan kereta ni.. macam menjaga buah hati gak, nak selalu kena belai dan beri perhatian.. ehheheh

Yunus Badawi said...

zino mmg blogger tegar.
mmg ramai org suspen kalau kita ambil gambar mereka. Mungkin takut kita report kpd KPDN & HEP. Jadi tak usah haraplah nak dpt diskaun walaupun kita beritahu nak masukkan internet hehehe

Kengkawan said...

baru je tukar tayar 2 minggu lepas.. mmg terharu, hampir2 je menitiskan air mata heheheh...

mahal betul eh...

tapi mmg tayar tu dah x boleh nak diselamatkan dah..

zino said...

sofie nur
penat je iklan kan hehe

zar
tambah bi kereta baru kan hehe

YB
betul tu..

andak
tak jadi nangis kan hehe

xiiinam said...

ckLah pernah bukak tayar kereta sendiri....









Tapi saat nak pasang balik...


Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Kena mintak tolong kat orang jugak dan dapat sedas ucapan;
"Tu la...memandai-mandai!!!"
Aduih!

kcynodia said...

thank u thank u...
selamat hari guru buat cikgu yg ajar Hazwan...

berapa ringgit kena?

intan.dayana said...

bile kereta mula buat hal..haha!